Høstmorgen
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/15s
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ, selvutløser og eksponeringsforsinkelse.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208292} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Robin J.
Enten har du hatt med sprayflaske eller så har du hatt riktig flaks. Synes dråpene her ble meget delikat. Fine linjer og bra skarphetsplan. Farger upåklagelig. Du er blitt riktig flink med disse macrobildene
Mvh RJ
Geir B.
Jeg fikk - umiddelbart - lyst å plukke kronbladene, legge dem i bløt og ( etter et par dager ) lage rose-sorbet ..... den har en helt spesiell aroma ...... mmmmm

Flott bilde : -)

mvh
Geir
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer. RJ, bildet er tatt rett før 7 i dag morges (før solen slapp til) og dråpene er vel det vi kaller dugg (bittesmå). Har ikke anskaffet sprayflaske enda men været i Oslo de siste ukene har bragt mer enn nok lekre dråper :-) GB, jeg har aldri smakt rose-sorbet, det hørtes imidlertid godt ut. Valget av bakgrunn var forresten tiltenkt å gi bildet et ''kaldt'' inntrykk.

Kjell S
Steinulf L.
Lekkert, men tror jeg ville valgt et tettere utsnitt, slik at oppmerksomheten omkring det skarpe området kom klarere frem.
Øyvind A.
Hei. Motovet er jo lekkert, men jeg synes ikke du er helt i mål med dette:
Det mangler litt på skarpheten, og jeg blir ikke helt fortrolig med utsnittet. Muligens hadde det vært bedre å unngå bakgrunnen på høyre side, og også valgt et noe høyere standpunkt slik at det uskarpe kronbladet nede ble litt mindre fremtredende. Bakgrunnsfargen er grei nok, men inntrykket hadde nok blitt friskere om du hadde valgt en farge som gir mer kontrast til rosen.
mvh
Ø.
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer. SL, utsnittet her synes jeg også kunne vært anderledes. Har noen tettere på også uten at de er mer spennende. Får bare fortsette jakten på bedre makrokomp :-) ØA, helt skarpt er nok ikke bildet nei. Var plaget med en trekk i luften så uskarpheten skyldes bevegelse i blomsten og 1/15 s. Takk for gode råd om utsnitt, kamerastandpunkt og bakgrunn. Setter stor pris på slike tilbakemedlinger.

Kjell S
Odd Tore S.
Du har virkelig kastet deg over makro og blomster.
Duggfriskt og fint dette, men jeg heller nok i retning av å henge meg på Øyvinds kommentar her.
Makro og kreativ skarphet/uskarphet er vanskelig! Etter det jeg har erfart, er også brennvidden avgjørende. I forhold til det jeg opplever med 50 mm makro, f/5.6 og nær 1:1, har du forholdsvis liten dybdeskarphet her med 60 mm og f/13. Ikke slik at dette er viktig for dette bildet, men siden jeg etterhvert har innsett at jeg trenger et skikkelig makroobjektiv ser jeg litt på de tekniske dataene som følger makrobilder for en evt beslutning.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentar Odd Tore. Jeg istemmer at makro er vanskelig. Det er utrolig hvor mye tid man kan bruke på en liten blomst før man finner et utsnitt og komposisjon som sitter, noe jeg ikke synes jeg lykkes med her. Jeg har ikke så mye erfaring på feltet så jeg får finne meg i at det kun blir blink av og til, og gode råd her på dotten hjelper jo på :-) Dybdeskarphet er et viktig moment som jeg opplever det tar tid å beherske. Sikler selv på Nikon`s nye 105/2.8 med vibrasjonsdemping/bildestabilisator. Ser den har fått brukbar kritikk.

Kjell S
Odd Tore S.
Les den testen Bjørn Rørslett har på sin hjemmeside.
105/2.8 VR var en meget tungtveiende grunn for meg når det gjaldt overgang fra Canon til Nikon D200, siden D200 er et kamerahus med egenskaper som Canon ikke matcher til en pris og vekt som ikke er hinsides, og de har ingen tilsvarende makro.
Lang brennvidde tror jeg er viktig for min bruk av makro. Om jeg forstår Bjørn rett, forandrer 105/2.8 VR brennvidde i området 1:2 til 1:1 til omlag 60 mm, og dermed blir ikke forskjellen til 50 mm som jeg har nå vesentlig når det gjelder avstand til motivet. For meg gjorde dette at jeg fortsatt venter en stund til med håp om at Canon skal matche D200.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Takk for tipset. Jeg har lest Rørslett sine tester. Før innkjøp tror jeg at jeg skal gå en runde til. Har egentlig vært veldig fornøyd med min 60/2.8, som også har fått meget gode testresultater, til tross for at objektivkonstruksjonen ikke er hypermoderne. Er forøvrig veldig fornøyd med D200, men så har jeg ingen erfaring med Canon sine annet enn sporadisk bruk av EOS 350, så jeg vet vel ikke bedre :-)


Kjell S
Espen A. I.
Utrolig lekkert, særlig fokusplanet funker svært godt her. Dråpene er jo bare helt fantastiske!

Liker ikke støyen, en rose skal som kjent være silkemyk

mvh Espen
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentar Espen.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu