Lofoten 2006: The Beach
''The Beach'' er Kvalvika på Moskenesøy. Hadde egentlig ikke tenkt å legge ut dette bildet, fordi det på langt nær ikke klarer å formidle den opplevelsen det var å stå oppe i fjellt i skodde, og så se skodda lette for å åpenbare ei utrolig fin strand.
Så kall det et ''har vært der''-bilde. Legg emrke til menneskene på stranda, de viser litt av dimensjonene. Det er ca. halve stranda som vises her
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger542
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208336} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Hege J.

Slike mektige og flotte naturopplvelser lar seg ikke gjengi gjennom et bilde. Det har du helt rett i. Synes allikevel det er bra du valgte å legge det ut, for bildet har åpenbare kvaliteter.

Oversiktsbildet er spennende å betrakte. Landskapsformasjonene er spesielle og interessante. Det ser ut som naturens eget amfi der de rutete mønstrene er. Hva kan dette være for noe?

Menneskene er som små maur som er på arbeid eller kanskje bare svirrer rundt der nede. ;-) De store stokkene ser ut som miniatyrfyrstikker. Ja, det er flere detaljer som er med på å understreke dimensjonene i bildet.

Jeg liker i tillegg de horisontale linjene i øvre del av bildet.
Ser forresten ut til å være en deeeeilig strand, dette! :-)

Mvh Hege
Helge A.

Her syns jeg du burde samlet sammen drivveden og stablet den pent sammen før du tok bildet. Men dette er selvsagt en spøk. Antyder ikke engang at den skal retursjeres bort. Så da kan bildet være akkurat slik det er. Fargemixen ser litt unaturlig ut, men har ikke forslag til forbedringer. Var sanden så rødaktig? Så har du litt å gå på for å oppnå 3:2 men tør ikke antyde om det skulle vært mer sjø eller mer land.

Helge
Stig Børre E.

Dette syns jeg helt ærlig er langt mer enn hva du kaller et ''har vært der-bilde''.
Unnskyld uttrykket men jeg digger utsnittet og kamerastandpunkt. Masse detaljer og fine linjer. Det grønne partiet danner nesten en pil innover i bildet. Herlige farger - liker at folk ikke sparer på kruttet der...
Tittelen er også som vanlig veldig bra. Finner ikke noe negativt her. Topp!

StigB
Espen B.

Var fint dette ja. Likte skildringen til Hege :) Maur... :) Skulle det vært litt lysere?
Fred S.

Takk for kommentarer: Må legge til at dette er en strand en bare kan nå til fots. Fra utgangspunktet et par kilometer vest for Fredvang er det 1-2 timers marsj, alt etter tempo. Rimelig bratt oppover for det meste, og enda brattere nedover mot Kvalvika. Bildet er tatt like før midnatt, skodde på vei til å lette og spesielt lys generelt bidrar muligens til det den litt rødaktige fargen på sanden. Har økt saturation en smule, men svært lite, hovedesaklig for å få fram grønnfargen slik jeg mener å huske den. Mye intenst grønt både på fjell og ved strand i lofoten. Det var først og fremst den grønne delen av stranda som fascinerte meg mest, ikke minst ''rutemønstrene'' du nevner, Hege. Det er vel havet som har gjort jobben der.

vh fred
Ivar B.

Mulig du ikke helt greide og formidle den stemmningen du opplevde der og da, men det er jo noe vi alle sliter med. En naturopplevelse er jo så mye mer enn en ''firkant''. Det er jo vær, lukt, lyd, tid og krefter vi har brukt o.s.v. Det er så mye som spiller inn i hva vi føler og opplever. Likevel som fotograf har du likevel skapt et bilde som i alle fall formidler noe til meg. Spennende perspektiv, deilige friske farger, fin naturformasjon understreket av små mennesker som formidler storheten i landskapet. Jeg likte dette jeg! Mvh Ivar.
Geir F.

Hei Fred
Det jeg ble fascinert av her var dimensjonene.
Før jeg så menneskene trodde jeg landskapet var mye mindre. Når menneskene tredde frem vokste plutselig landskapet.
Fascinerende med de horisontale linjene og med det mektige havet som en avslutning av bildet i topp.
-geir f-
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var utolig flott, Fred! Jeg kan ikke riktig forestille meg det...
Vi er mindre enn vi tror! Og det fascinerer meg. Utsnitt og vinkel
er som perfekt for dette bildet og fargerne er flotte. Jeg liker spesielt
lyset som treffer bølgene som slår inn mot den vakre Lofot-stranden.
Jeg kan ikke finne noe negativt i dette bildet. Det har gode linjer overalt.

vh ingebjørg
Odd Tore S.

Et rolig, og samtidig spennende landskap med menneskemaur. Uten disse hadde følelsen av størrelse vært en helt annen, og bølgene småkrus.
Synes at dette ble bra jeg.
Et eget opptak av området med grønt og sandinnslag kunne vært meget spennende. Jeg foreslår ikke noe kutt, men en egen vinkling på denne sjarmerende kombinasjonen av grønt, mønster av sand og mønster i sanden.
Odd Tore
Ann T.

Hei Fred - det som jeg synes var spesielt her var perspektivet. Jeg trodde det skulle være et utsnitt av en mye mindre del av stranden - ikke mer en 2-3 meter. Men da så jeg menneskene! Veldig stor overaskelse. Fargene er klar og fin. Et bra dokumentar bilde.
Hilsen Ann
Inge S.

Hei.
Jeg som er en betrakter, så syns jeg du har klart å formidle et flott motiv.
Jeg har ikke vært der:-)
Fint utsnitt og flott dybde.

Mvh Inge

Fred S.

Takk igjen, og det for kommentarer som igjen var uventet ''snille''. Jeg har nemlig kikket på bildet på den nyinnkjøpte flatskjermen jeg disponerer på jobben, og er ikke fornøy. Fargene ble mer ''glorete'' enn hva de er på min antikke skjerm ( må være 10 år gammel)
Ellers forteller bildet mye om ''nattelivet'' i Lofoten sommerstid: Gruppen som vi ser en del av på bildet var fransk, de hadde nettopp kommet ned fra en fjelltopp rett ovenfor Kvalvika, og hadde tydeligvis tenkt å tilbringe natta der.
Det hadde også en gjeng lokale ungdommer. Sistemann i gruppa passerte oss på stien, fullastet med øl i en kjølebag. -Hadde tatt med ryggsekk i stedet hadde jeg visst hvor bratt og langt det var, sa han, og så fram til moderat ølling og volleyballspilling i sommernatten. En flokk sauer kompletterte klientellet på stranda, og gjorde idyllen fullkommen.

vh fred
Espen A. I.

Veldig lekkert med fugleperspektiv, særlig når det er slike formasjoner man ser. Er særlig imponert over tredelingen du viser her, mektig. Kanskje litt for oppstilt, mener da at det hadde vært litt bedre med en mer spennende komposisjon, selv om jeg ikke aner hvordan den skulle ha sett ut.

mvh Espen
John H.

Hei
Et fint bilde av en storslagen natur, som du får frem dimmensjonen i ved å putte inn et viktig element. Det lille mennesket. Er litt usikker på om det skulle ha vært litt mer hav? De røde tonene i bildet er for meg helt naturlig. Hav og himmel ordner med fargene Bra.
John
Odd Eirik S.

Å betrakte dette bildet har blitt en mare for meg. Jeg mener jo å skjønne at det lyse partiet mellom det grønne og den mer rødlige sanden ut mot havet må helle ut mot havet. Men slik jeg oppfatter bildet ser det ut som en stor grop som går nedover mot det grønne. Hadde det vært slik så skulle det jo ha vært hav der menneskene er. Har nok jobbet for mye i det siste og blitt litt skrudd i toppen.
Storslått natur og flotte farger. Har selv en 1 år gammle 21'' Dell flatskjerm som er kalibrert. Synes ikke noe er glorete ved fargene i det hele og store. Har nettopp kommet fra en ferietur på Helgelandskysten og der er det ikke så ulikt Lofoton. Det grønne er GRØNT. De grønnkledde nesten skogfrie fjell og åser ute i ved havgapet er noe av det vakreste jeg vet om. At de (fjellene) i tillegg rager rett opp av havet gjør det bare enda mer spektakulært. Synes du får frem mye av det jeg setter pris på ved den norsnorske kysten. Med menneskene på stranda så får du også frem dimmensjonene. Jeg skal ikke påstå at dette var en enestående komposisjon, men for meg fungerer det helt utmerket.

mvh
OddES
Roger K.

Hei Fred!
Du var sannelig aktiv da du var her i Lofoten i sommer. Traver til fjells både her og der samtidig som du fikk inn noen arkitekturbilder fra små bygder langs din vei. Leser litt av siste betrakter og biter meg merke i hvordan han føler landskapet fra høyder. Helt normalt da det oppfattes slik for fotograf også i dette tilfellet når holdepunkter viskes ut som her. Fint med fargen fra lav sol som slikker seg innover stranden. Ellers farger i bilde kan det være vanskelig å kommentere da betrakter ikke var tilstede under opptak, men virker ikke overdrevent.

Mvh RK
Ole E.

Et herlig, friskt strandbilde. Det uvanlige perspektivet får bildet til å skille seg ut. Som nevnt tidligere, heves bildet mange hakk med at du har valgt å ta med menneskene på stranden. Bra og severdig.
Fred S.

Takk til Espen, John, Odd Erik, Roger og Ole. Kan skrive under på at grønnfargen på fjellene både i Lofoten og på Helgelandskysten er noe for seg selv, Odd Erik.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu