Høsten er på vei, og få ting kan måle seg med å vandre innover en skogen en stille morgen. Frsik luft, stillhet, dugg og en sol som febrilsk prøver å trenge seg gjennom morgentåken. jeg stopper opp og tar bildet.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHDR teknikk med fem forskjellige eksponeringer fra +1,7 til -4
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger603
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208411} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Ivar. Her viser du et bilde med en herlig morgenstemning
og jeg savner å være i skogen akkurat nå.. Høsten er kommet med
frisk luft og vakre farger, noe bildet viser godt. Duggvått gress
og nattnye spindelvev i skogbunnen er også en herlighet.

Når det gjelder komposjonen, er det helt grei med god balanse og rytme mellom trærne. Tåka gir en god fade til trærne bak, men den (himmelen) kan virke litt lys. Er litt usikker der.
Bildet fungerer godt og får meg til å ønske meg tilbake til fjellet.. I lengden er det nok ikke så spennende, men det gir meg en ro for en liten stund.

vh ingebjørg
Odd E. k.
Hei Ivar!

Her har du logget stemningen om morgonen. Duggvåte barlynger som pisker mot beina, der det er mulig å gå stille på seigvåte greinstubber. Det å kjenne spindeltrådene stryke over pannen og erge seg over å ikke oppdage de i tide (tenker da på alt det slit som skal til for å bygge opp ett nett på ny). Føle den fuktige morgenbrisen i det tåken fordamper mellom trærne, kjenne duften av jord i de strevsomme bakkene, ja, det må bare oppleves. Et flott komponert bilde der stemningen råder. Flott levert Ivar!

Mvh

Odd E.
Torbjørn K.
Hei Ivar.

Ja nå er høsten på vei. Jeg synes dog ikke du lykkes helt med dette bildet. Det blir for mye å forholde seg til. Jeg har lest at 50-150mm er bedre egnet dersom man skal ta bilde av skogen, da man redusere dybden i bildet og fokusere mer på trærne enn himmel og bakke.

Torbjørn
Odd Tore S.
Det var tidlig høstlig, litt i stil med opplevelsene under o-løpet i går kveld.
Men da fikk jeg også med meg inntrykk av modnende tyttebær, overmoden blåbær og bra med sopp selv om konsentrasjonen lå på det å finne fram og ta seg fram raskest mulig.
Bildet blir derfor litt sett underveis og i farta for meg, pent nok, men uten det som får oppmerksomheten til å feste seg.
Litt mer metning synes jeg ville vært OK, det gir ofte en sterkere følelse av tåke fordi det bilr mer kontrast mellom nært og fjernt. Torbjørn har et godt poeng, et annet alternativ er en f.eks. en tyttebærtue eller stubbe i forgrunnen slik at blikket stopper litt opp i farten.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu