Admiral (Venessa atalanta)
Admiralen er en dagsommerfugl og trekksommerfugl som kommer hit til landet i mai-juni og reiser igjen i august-oktober. Den kommer hvert år fra middelhavslandene og er en av de få som trekker så langt nord som til Norge og Island.
Admiralen kan legge opp til 1000 egg på brennesle, der de klekkes etter 4-5 dager. Larvene lever hovedsakelig på blader, er godt kammuflerte hvor de har sorte og hvite prikker samt et gult bånd på hver side av kroppen. Etter 3 uker er larvene utvokste og de forpupper seg. Etter et par uker klekkes puppen og en sommerfugl kommer til verden. Admiralen lever av nektar, saft fra frukter og som den sikkert også ruser seg på.
Ok bilde, liten dybdeskarphet på høyre vinge, ikke på det skarpeste. Vanskelig vinkel å fotografere fra. Tålelig fornøyd.
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Mikro Nikkor 105 F:4
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_208763} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
lars frode o.

Vakkert!
Ståle J.

Veldig fint..er enig om dybdeskarphet, men farger og helheten i bilde får faktisk bort noe av virkningen som høyrevingen har.Vinkelen er spennende og sjelden.Nydelig resultat i alle fall
Ståle
Inge S.

Hei.
En spennende vinkel syns jeg og med en fin bakgrunn.
Ikke den vanlige vinklen:-) Har sannsen
for slike motiver og likte denne.

Mvh Inge
Ingunn S.

Hei Odd!
Spennende vinkling med et flott resultat. Skarpt og fint med herlige farger. Liker den rolige duse bakgrunnen som går over fra grønnt til blått. Veldig bra:-)

Mvh IngunnS:)
Mone S.

Hei Odd.

Flott vinkel og herlig stil, ready til take off.. rolig og fint.

Mvh Mone
Atle Q.

Denne savner jeg i ''samlinga'' mi...
Uvanlig vinkel ! Og rolig fin bakgrunn. Det kunne selvfølgelig vært ønskelig med ennå mer dybdeskarphet... men det er vel begrensningen med makro objektiv...
mvh Atle
Magnar B.

Fin vinkel og komp… gjennomlysning er vakkert! Skarpheten er ok, lurer på om du har litt kraftig støyreduksjon, saknar litt meir detaljar ?
Odd E. k.

Tusen takk til dere alle for at dere la inn kommentarer til mitt Admiralbilde.

Generelt:
Det med dybdeskarphet er alltid et spørsmål når det gjelder macrofotografering. Har det vært i studio, har tingene stilt seg annerledes. Ute i blomsterenga må en ofte ta ting på sparket for der råder andre forhold. Modellen sitter ofte på et ubeleiliget sted, andre insekter kommer og forstyrrer, modellen svaier i vindet og ikke minst lysforholdene. Får en et blinkskudd fra 100 eksponeringer må en bare være fornøyd med det, noe en så og si nesten aldri gjør.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu