Kjerdelsvannet
Kjerdelsvannet er et av Norges beste røyevann, men det er heller ikke så verst å ta bilde av. Vannet ligger en dagsmarsj inn i Lierne Nasjonalpark. Bildet er tatt når første streif av morgensol slipper over Kjerdelsfjellet.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 17-35 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetStativ og tidlig opp av soveposen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger918
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
ingebjørg fyrileiv g.
God kveld, Kjartan. Nå får jeg øyeblikkelig lyst til å pakke sekken å dra opp i fjellet!
Dette var en veldig flott turskildring. Nydelig natur, flott lys og god komposisjon.
Teltene, spesielt det røde, gjør seg og hestene likens. Liker at bare inngjerdingen vises.
-Den får da en ''rolig'' utgang, om du forstår. Flotte skyer er det også. Jeg kan ikke finne noe å pirke på.

vh ingebjørg
Marion N.
Flott stemningsrapport frå vakker natur. Lyset gir metta fargar som kler motivet godt. Solstreifen på fjellet gjer at denne vert eit blikkfang som balanserer godt mot telt og hestar i framgrunnen.

Mvh Marion
Torgeir H.
Nydelig.

T.H
Vegard L.
Flott bilde dette. Lurer på om du har brukt flere eksponeringer for å få til dette, men da hadde du vel nevnt det...
Mvh Vegard
Kjartan T.
Takk for kommentarer.

Ser du lurer litt Vegard, men det er ikke brukt flere eksponeringer for å komme frem til dette bildet. Jeg har merket at filene på D200 har et bedre potensiale enn de filene jeg fikk ut av D70en (dynamikken er bedre).

På slike bilder, tatt når lyset er på sitt beste, trenger jeg bare å følge med på histogrammet. Passer jeg da på at jeg har med informasjon fra både de lyseste og de mørkeste områdene, ordner det seg under bildebehandlinga.

Her er himmel og landskap behandlet hver for seg med en rimelig stor feather på lassofunksjonen. Det ligger også en mulighet i å åpne raw-fila flere ganger og jobbe med bildet i flere lag.

Arnhild A.
Hei!

Flott reiseskildringsbilde. Likte komposisjonen og lyset.

Mvh Arnhild
Steinulf L.
Velkomponert bilde, teknisk meget bra og svært vakkert.
Stig B.
Enig med SL: Velkomponert bilde med fint lys. Bra gjennomført og fint presentert. Fine elementer i alle billed-deler, kanskje bortsett fra øvre venstre.

Lyset på fjellet balanserer bra mot det røde teltet i forgrunnen, det samme gjelder mot den hvote hesten. Mangler som sagt kanskje en lys sky eller noe sånt i øvre venstre.

Mvh Stig
Stig B.
Den hvote hesten er trolig hvit, jeg har tydeligvis problemer med fargene :-)
kåre l.
Må være utrolig flott å ferdes i fjellet med hest. Går ut fra det er kløvhester, å dermed får en jo med seg litt mer utstyr enn i sekk på ryggen.
Et utrolig fint bilde, hvor det røde teltet, utstyret å hestene setter prikken over i'en.
Nina S.
Likte dette, vakkert i bakgrunn med det gule fjellet, liker det blå vannet som splitter de grønne flatene og lager en fin komposisjon i bildet, flott med de sterke elementene irødt og hvitt.
Mvh Nina
Kjartan T.
Takk for nye tilbakemeldinger på bildet.

Jeg ser poenget til Stig, men trøster meg med at det ikke finnes et perfekt naturfoto:) (Den hvote hesten kunne jeg heller ikke se... så bra at du rettet opp den.)

Kåre: Kløyvtur anbefales virkelig. Det er en skjønn følelse å dilte rundt med en liten kamerasekk, mens hestene bærer mat og utstyr langt innover i fjellheimen. Dessuten er hester ganske fine motiver.


Stig B.
Etter å ha fundert litt mer så synes jeg at den trekanten du får mellom rødt telt, hvit hest og solbelyst topp er en meget flott komposisjon. Trenger ikke ha noe i alle hjørner da :-). Det perfekte naturfoto skal ikke finnes, det beste bildet du har tatt skal være det neste :-)

Mvh Stig
Ole Martin D.
Det e bare ein ting å si: æ vil værra me!! Det bli et alvorlig sug etter ein tur i fjellet men snart ei vi vel på tur inn i dette vakre området!!
Det finnes jo mange flinke aktører i Lierne som kan ta med folk ut i denne nature og jeg vet at de har de hærligste fiskevannene i Norge. Flott utført.
Kjartan T.
Takker og bukker...

Bildet er vel et ganske tradisjonelt landskapsbilde/naturfoto, men det er jeg slik jeg liker å ta de. Og det er slik jeg ønsker å minnes den naturen.

Joda, Ole M - Det er mange muligheter for de som har tid. Flere flinke guider og kløyvere i Lierne. Dersom man ikke liker å ferdes alene, eller frykter tung sekk, så anbefaler jeg alle til å gjøre noen søk på nettet. Området er et av landets villeste og vakreste... Og nå er det bare ei uke og noen dager igjen til vi drar. Ser fram til det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu