Elin 25.12.2001
Utstyr
  • NikonF90x
  • Nikkor 50/1.4 AF D
  • Blenderf/2.0
  • FilmtypeFujiProvia100 F
  • Nei
  • AnnetDiffust utelys en vinterdag. Antar at jeg brukte f/2.0, men er ikke sikker. Ganske åpen blender var det uansett.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger744
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20948} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Jan Espen T.
Har sansen for dine PS effekter. Har syntes jeg at øynene er litt vel skarpet i usm.
Koposisjonen er veldig riktig, og løfter bildet.Mulig det hadde blitt bedre uten hårene i ansikte.
Det er bra å se at du er god på mer enn natur. Godt jobbet:)
Torunn B.
Nydelig komposisjon og farger. Deilig uttrykk i øynene til jenta. Flott utsnitt. Har du softet det på noen måte, eller er det kanskje et filter på objektivet?

Torunn :-)
Avsluttet .
Dette var helt sinnsvakt bra . Tøff plassering og god komp , flott nydelig utrykk i ansiktet . Helt knallbra !!
Therese S.
Lekkert! Kjempelekkert! Flott komp og veldig bra blikk.

Therese
Audun R.
Softingen (som jeg antar er gjort i PS) er svært fin, og passer bra. Synes det er mye liv i bildet, rødfargen frisker virkelig opp.

Smilet er nok kronen på verket!

MVH Audun
Kenneth P.
Flott bilde, men det er litt for mye softet etter mitt syn. Dette bildet tåler godt å ikke være softet i del hele tatt.
Carsten A.
JET: Her er vel bildet ikke særlig preget av ''PS effekter''. Det er heller sjelden jeg legger ut et bilde som en ''tro kopi'' (hva nå det måtte være) av originalopptaket, men dette er nok temmelig likt - om en ser bort fra ulike visningsformer (om utsnittet, se nedenfor). Jeg liker å bruke svært åpen blender bl.a. på bilder av barn(f/2, evt. 1.8 var det her, med korresponderende kort eksponeringstid). Dermed blir det mest naturlig, en fanger øyeblikket. Og håret i ansiktet ønsket jeg å ha med her (lett å fjerne, om en vil). Nikkor 50/1.4 er et meget skarpttegnende objektiv med meget god kontrast. Lite annet enn øynene er skarpe. På dette bildet er forøvrig oppskarping med USM helt minimal. Natur utgjør ellers en nokså liten del av mine bilder her på FOTOdotNO, selv om jeg nettopp har lagt ut noen eldre opptak.

TB: Kameraet er holdt slik at fokusplanet sammenfaller sånn noenlunde med øynene. I praksis betyr det at utsnittet her er ca. 2/3 av originaldiaset (1/3 oventil og 1/3 til venstre er ikke med). Beskjæringen var altså bestemt på opptakstidspunktet. Det ble 8 opptak, bare ett av dem (dette) lykkes bra mht. plassering av fokus. 8-åringer sitter ikke så stille at det gjør noe.

AR og KP: Også softingen her er minimal, se foran hva jeg sier om dybeskarphet og de tynne hårstråene som syns på modellens venstre kinn. Når jeg går tilbake til hovedfilen og tar bort den layer der softingen ligger, er forskjellen svært liten. Mesteparten av bildet er faktisk ute av fokus, tildels kraftig, jfr. det som er sagt om blenderåpning. Og det er altså i høyeste grad tilsiktet.

Ellers er jeg ganske fornøyd med dette blikket fra en liten dame som står meg nær!
MVH CA
Haiman A.
Et bilde tatt med kamera. Forteller meg ingenting. Kontrasten mellom det softe og set skarpe (eksempelvis øynene) er unaturlig stor. Merkelig rosafarge, mørkerød og en uskarp snøbakgrunn går overhodet ikke sammen på noe som helst måte. Denne farge sammensettningen ville garantert ha fått stryk i tegning form og farge faget på skolen!

::Haiman::
stian w.
jeg syntes det var veldig bra..
Jeg plages ikke av fargesammensetningen, kanskje for det er såpass mykt lys..

Og endelig har jeg fått meg ett objektiv med blender ned til 1,8 jeg òg...jaaaaaaa!
Tom A. T.
Jeg syntes dette er et meget godt portrett av jenta. Den snevre dybdeskarpheten og den eksakte plassering av skarphetsplanet gjør at betrakteren ledes direkte til modellens øyne. Enig med SV at det bløte lyset gjør at fargene dempes ned og slett ikke skjemmer bildet.
mvh Tom T
Terje N.
Det er ikke ofte jeg kommenterer dine bilder, da det meste ofte synes skrevet allerede. Dette tiltalte meg umiddelbart, ikke minst nettopp pga de fargene som finnes i bildet. Og snevert skarphetsplan som et lyssterkt normalobjektiv kan gi er etter min smak vel utnyttet her. mvh TN
Frank W. G.
Hei!
Mykt og fint. Resten ser veldig bra ut. Rett og slett glimrende. Det første jeg så var øynene og harmonien i jentas ansikt.

Frank
Thorfinn B.
fint portrett og flere hakk over de fleste portretter som vises både her og andre steder. Fin komp med håret utover i bildet og meget bra kontakt med modellen. Litt mye rødt/rosa som gjør det kanskje litt for ''klissete'' til at det skal falle helt i min smak. kanskje i sv/hv...???
Carsten A.
Nok får være sagt om ''selektiv fokus'', men sannelig er det effektivt, bl.a. på portretter.

Ellers enig med Thorfinn at det kan virke vel ''søtt'' - men alt som heter klær og fargevalg har ''modellen'' valgt selv - hun er særdeles nøye med slikt. Får se hvordan dette faller ut i sv/hv, interessant tanke.
MVH CA
Aleksander J.
For sukkersøtt etter min gane, men likevel et effektivt portrett.
Personlig ville jeg kuttet en del pixler på venstre side.
Avsluttet .
Søt jente, fint lys, solid håndverk og alt i alt meget bra i sin sjanger. (Men utpreget minneverdig som bilde betraktet blir det jo likevel ikke.)
Hans- Georg S.
Enig med TB. I tillegg likte jeg det avslappede direkte og fortrolige blikket.
Arne S.
Et blikk som kan smelte mer enn et bestefars hjerte. Veldig nært og godt barneportrett. Kan være enig i det ''sukkersøte'' uttrykket, men samtidig er det virkeligheten for den unge damen, og det holder i massevis. Hvis hun er like sta som bestefaren (regner med at det er det du er) vet hun utmerket godt hva hun vil. Skildring av virkeligheten er en viktig del av fotografiets egenart, uansett hva fotografen eller betrakteren subjektivt måtte foretrekke. I så måte er dette meget vellykket. Arne
Avsluttet .
Det her hadde jeg ikke fått med meg!
Med unntak av to hårstrå under Elins venstre øye (som kunne ha vært fjernet) og en forsiktig beskjæring på venstre side, som AJ antyder, så er vel dette temmelig perfekt. En effektiv dosering av softing forsterker den direkte blikkontakten med modellen. Et familiebilde av interesse langt utenfor den private sfære. Fotografen er også godt hjulpet her ved at modellen er nydelig.
MVH OEH
Carsten A.
Vel, et bilde jeg setter stor pris på selv, kanskje mest av andre grunner enn det rent billedmessige. Men hyggelig at andre har sans også for bildet, takk for det.

Litt beskjæring til venstre kan nok ha mye for seg, men hårstrå på kinnet blir det nok også fortsatt.

Ellers er bildet utprøvd i sv/hv, men det går IKKE. Bl.a. blir det for dårlig skille mellom hår og klær.
MVH CA
Brede K.
Har sett på dette bildet flere ganger, og det er bare så utrolig bra. Samme med dette bildet {bildekritikk=28239). Du behersker virkelig portrettfotografering, s/h som farger.

Mvh brede
Silvia Charlotte T.
kjæmpe koselig bilde.
Avsluttet .
Et tips til deg, CA, når det gjelder dette bildet i svhv er å benytte den røde kanalen som utgangspunkt. Der er det godt skille mellom hår og klær. Evt. sammen med de tre andre kanalene for ansikt. Jeg har forsøkt, men jeg syntes ikke det ble noe bedre enn dette du allerede har lagt ut i farger.
MVH OEH
Carsten A.
OEH: Enig med deg, det lar seg utvilsomt gjøre å lage en skapelig sv/hv. versjon. Jeg prøvde meg bl.a. med en desaturert RGB-versjon, der R-kanalen (utenom ansiktet) fra før desatureringen ble lagt på en layer med egenskapen ''luminosity''. Ble helt OK, men ikke noe bedre som bilde betraktet.

Sterke farger er faktisk denne unge damen, som nok er mer enn vanlig opptatt av å ta seg ut i klesveien - og som tåler de sterke fargene hun liker. Den som har sett hvor nett og elegant kvinner i Thailand (moren hjemland) både ter seg og kler seg skal ikke bli forbauset - det skal nok mer enn én generasjon i det trauste Norge for å bli kvitt det.
MVH CA
Thorfinn B.
litt klissete skrev jeg tidligere, men har sett på bildet noen ganger og er enig at rødfargen faktisk kler henne. DVS at jeg trekker tilbake den meningen. Kanskje også fordi rød er min yndlingsfarge på skjorter... hehe

SV/HV som jeg foreslo, har jeg sett og testet, men det funger ikke av den årsak Carsten selv nevner.

Bildet står seg meget bra ved gjentatte betrakninger, og blir faktisk bedre...!
Toini B.
Jeg synes dette bildet var både bra og koselig. Riktig flott var det!
Rolf S.
Fint portrett av en blid pike. Overgår det meste av portretter ellers på disse sider.

Mvh
Rolf
Audun R.
Hun ligner litt på Liv Tyler.

http://us.imdb.com/Name?Tyler,+Liv

MVH Audun
Carsten A.
Pussig sammenligning, får ikke den helt til å stemme, men la gå, jeg skal høre med modellen ved leilighet!
MVH CA
Rolf S.
Har sett på dette noen ganger, og har fortsatt samme mening: Bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu