Poserende Neslesommerfugl
Prøver meg med et makrobilde tatt med telelinse.
Liker fargene, skarphet og detaljer her. Synspunkter mottas med takk! Også er jeg ikke helt sikker på om navnet på s.fuglen.. Er det admiral?
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 70-200 f/4L USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger316
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_209613} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Det er nok en neslesommerfugl. :-) Liker plasseringen og sommerfuglen på blomsten mot den blå himmelen.
Det er synd at du har fått såpass lite dybdeskarphet selv om du har det som er skarpt meget skarpt.
Thomas Russ A.

Kjempeflott bilde av en neslesommerfugl! Jeg er ikke enig i at du skulle hatt mer dybdeskarphet. Når objektet er så skarpt som det er her, og bakgrunnen er så fade't som her, da skaper det en virkelig fet kontrast i mine øyne. Jeg liker det som det er.

Thomas Arnestad
http://www.arnestadphotography.com
Camilla S.

Heisann

Så flott!
Var selv ene dagen ute å ''jaktet'' på sommerfugler, men kom aldri nært nok til at det skulle bli bra. Men det har jo du klart:)
Ville kanskje sett noe mer av fronten til denne skapningen, men er jo ikke alltid man kan forlange så mye. Uansett så synes jeg skarpheten er optimal jeg. Flotte farger, samt et rent motiv uten noen forstyrrende elementer rundt.

-Camilla
Andreas S.

Hei og tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger!

Stein og Thomas: Har bitt meg merke i det med dybdeskarpheten, skal tenke mer på det neste gang. Fint dere hjalp med navnavklaring også.

Camilla: Morsomt å jakte på disse, men man skal være litt tålmodig:)

Mvh. Andreas D.
Tone A.

Hei Andreas
Eit vakkert sommerfuglbilde med flotte fargar og fint skarphetsplan. Flott bakgrunn med klare blåtonar på en roleg himmel som framhevar former og fargar på neslesommarfuglen. Skarpe detaljar på sommerfuglvinga på høgre sida og på framdelen av sommerfuglen med ''antennen''. Flott lys som framhevar spesielt oranagetonane som er ein flott kontrast mot blåtonane. Dei duse rosatonane på blomane som fortset dusare bakover gir litt dybde til bildet. Slik som du har fanga sommarfuglen her er skarphetsplanet flott, og saman med rosa-og blåtonar er bildet vakkert.
;) Tone
Inge S.

Hei.
Har sansen for slike vinkler som dette og andre, ikke bare rett over.
God skarphet og en flott lys bakgrunn som fremhever sommerfuglen.
Godt jobba.

Mvh Inge
Odd E. k.

Hei!

En fin vinkel inn på sommerfuglen. Flott lys som treffer vingen og fremhever de flotte fargene. Skarpheten er her fokusert på frontpartiet, der øyet, føttene, snabelen og følehornet ligger i fokus. Den bakre halvdelen av vingen ligger noe ute av fokus sammen med bakkroppen på sommerfuglen, men det oppveier ikke den flotte vingefargen. Muligens er kontrasten litt for høy, skulle ønsket at skyggepartiet under venstre ving har vært mer detaljert, slik at hårene på underkroppen til sommerfuglen har kommet frem mer tydelig. Ellers et flott fanget bilde.

Mvh

Odd E.
Steinulf L.

Synes du har truffet godt på vinken/positur. Du har neppe nok dybdeskarphetsrom til å dekke hele fyren, da kan det være lurt å finne en annen vinkel,som her. Lekre farger.
Andreas S.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger nok en gang!

Mvh. Andreas D.
ingeborg w.

Fokuspunktet synes jeg er helt greit og blenderen også. Du har vært heldig med bakgrunnen her. Det er to ting jeg reagerer på. Jeg synes bildet har et litt hardt uttrykk. Vanskelig å si hvorfor, mulig det er litt høy kontrast. Det andre er at det er såpass med luft på høyre side. Jeg ville nok kuttet litt, siden det i bånn er helt ute av fokus og det bare er luft bak sommfuglen uten å tilføre noe.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu