To av mine venner har pålagt meg å ta et bilde av deres flotte sønn som skal brukes til takkekort for dåpen. Jeg har ingen erfaringer med å ta bilder av babyer, og fant fort ut det ikke er lett å få dem til å smile på kommando, særlig ikke når du fikler med kameraet i tillegg :-) Det hjalp godt at foreldrene stod bak meg.


Jeg er veldig takknenemlig for alle råd til å forbedre bildet, eller tips til et annet opptak. Tenker både på det tekniske og hvordan du kan få babyen til å smile og utvise morsom atferd. Jeg lurer også på om noen har forslag til andre opptakssted som egner seg til slik fotografering, jeg misliker studioportrett (det gjør foreldrene også), så det må være ute :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-16 00:00:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-09-16 00:07:05
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF NIKKOR 50mm 1:1.8D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger694
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kim L.
Hei. Flott barnebilde syns jeg. Fantastiske refleksjoner i øynene. Det er ofte noe av det som virkelig hever et bilde. Ellers syns jeg dere har funnet et flott sted å ta bildet på. Duse fine farger som passer perfekt til jakken og luen til gutten. Kunne kanskje gjort seg med et par sko også (selvom han ikke skal ut å gå).

Det jeg synes det mangeler litt på er komposisjonen. Hvis du fjerner litt på toppen og høyre side, blir han litt mindre midtstilt og vi kommer litt nærmere (får litt bedre kontakt med ham). Det tror jeg hadde hjulpet.

Også kan jeg ikke helt bestemme meg for om jeg liker at han ikke ser inn i kamera eller ikke.

Tror dine venner kommer til å ende opp med et fint takkekort
KIM

Stig Børre E.
Dette bør du være veldig fornøyd med!
Flott skarphet, bra hudtoner, fint uttrykk og utrolig flotte kulisser. Øynene ''lyser'' i blått.
Mulig jeg ville beskjært bildet litt tettere, er ikke sikker.

Alt i alt et knallfint portrett!

StigB
Hans Henrik F.
Flott bilde !

Jeg har mye av de samme reaksjonene som KL her har beskrevet. Fint fargespekter og bakgrunnen og omgivelsene kunne knapt bli bedre når barnet skal være det sentrale. Samtidig mangler det litt med skoene. Han er jo også litt ''plassert'' som man kan se - kanskje noen skitne knær og hender ville gjort seg, samt naturligvis et par sko. Eller er jakken og lua helmaks!

Komposisjonsmessig tror jeg også en beskjæring til høyre kunne gjort seg, men jeg vet ikke om jeg synes det skal tas noe i toppen. Jeg liker godt dybden og fargenyansene der, så det tror jeg nesten jeg ville latt være. Naturligvis ville man kommet litt nærmere om man gjorde det, så vurderingen må være i retning av hvor viktig dette er her. Kanskje bare ta litt slik at man samtidig beholder litt av himmelen ihvertfall.

Har ikke så voldsom erfaring med barnebilder selv, men har ihvertfall lært meg at kamera må på stativ og du må stå bak og lage de villeste grimaser og lyder samtidig som du trykker vilt på fjernutløseren. 1 av 30 bilder blir da fine ... Det er greit vi har digitalkameraer til slike seanser ... ;-)

Lykke til videre med barnebildene !
Rune S.
Nydelig barnebilde! Som skrevet over, flott skarphet fargetoner og kulisser. Klær som matcher fint til sanden. Blå øyne og blå jeans. Når det gjelder beskjæring er jeg i tvil. Synes ofte det er flere løsninger som er like bra. Om jeg skulle beskjære, så hadde jeg tatt med 3-4 cm ifra barnets høyre fot og 1-2 cm ifra barnets venstre hånd. Sko eller ikke sko!? I og med at barnet sitter ute føles det, for meg, bedre med sko. Lykke til!

Mvh
Rune S
Torbjørn K.
Virkelig bra dette her. Jeg liker godt high-key teknikken som benyttes og så har du veldig god kontakt med barnet. En skikkelig hjerteknuser dette! Jeg ville gjort himmelen enda lysere slik at den ble helt hvit. Nå ser jeg enkelte detaljer i bakgrunnen som forstyrrer litt. Ellers tror jeg dette kunne fungert enda bedre med et kvadratisk utsnitt med barnet i midten.

Torbjørn
Avsluttet .
Dette bildet liker jeg veldig godt. Synes fargetonene er fine, og at barnet kommer godt i fokus. Det gjør for min del ingenting med skoene, og har ingenting å si på beskjæringen. Dette vil etter min mening gjøre seg veldig godt som et dåpsbilde.
Det eneste jeg er redd for er at bildet er så lyst- (det ser flott ut nå) men det ville vært synd om ansiktet hans syntes dårlig på dåpskortene.
Kanskje det vil gjøre seg bedre om ansiktet var noen nyanser mørkere?
Anne-Lise S.
Herlig unge, uten tvil! Artig blikk på denne vesle krabaten. Veldig fine farger på tøyet, og på en del av bakgrunnen. For meg blir himmelen for høy og for lys. Jeg ville ha beskjært himmelen helt ned til randen av havet, og jeg ville også ha beskjært en del til høyre for å få gutten enda mer i fokus og nærmere oss som ser på bildet. Ansiktet og hendene kunne også gjerne vært en anelse mørkere.

Anne-Lise
Ole E.
Hjertelig takk for kommentarer med mange gode råd! Her er det mye å teste ut. Jeg skal legge ut noen nye versjoner basert på tipsene, vet ikke om jeg får tid i dag, men vi får se...
Takk igjen!
Lasse F.
Det beste tipset eg kan komme med er å olde seg nede på barnet sitt nivå, eller høgd. Og gå nært. Då får du med alle dei små detaljane i ansiktet og får endra beire kontakt med eit hjerteknusande blikk :)

Mvh. Lasse
Inger-Lise S.
Et meget bra barnebilde av en sjarmerende liten pjokk! Og for noen øyne :-)
Dyktig teknisk. Jeg syns gutten er kledd i farger som står godt til f. eks. stokken bak,-som buksene står til de blå, blå øynene.
Bakgrunnen syns jeg er som den bør være.Dus, behagelig og rolig. bra!

Inger-Lise
Torgeir Pande B.
Kjempe fint! Liker den lyse tonen i hele bildet. Fargen på jakken og lua passer til fargene i resten av bildet. Enkelt og veldig fint:)

MVH:
Torgeir!
ingeborg w.
Jeg synes dette ble veldig bra. Øynene hans er fascinerende som de lyser opp. De lyse tonene og avdempede fargene er også veldig fine. Alt passer godt sammen. Sko hadde ikke gjort noe når han er ute. Jeg ville ikke gjort noe hverken lysere eller mørkere. Det er mulig jeg ville kuttet ørlite til høyre og på toppen, men det funker bra som det er også.
Espen A. I.
Utrolig sjarmerende tass dette, men det hvite lyset her gjør absolutt alt. Fantastiske øyne og de lyser opp bildet. De lette fargene passer veldig inn her.
Det lille minuset må være det store utsnittet du har valgt, ville ha prøvd å kutte endel her og gått for et større format med ungen i fokus.

mvh Espen
Ole E.
Takk til dere også!
Jeg har hatt datahavari, så nye versjoner kommer ikke før jeg har fått fikset PCen.
Stine J.
Hei Ole

For en herlig liten tass :) Nydelig lys og fine toner. Jeg syns utsnittet er bra, av og til er det greit å vise litt miljø rundt hovedmotivet. :)

Jeg syns lyset i øynene kanskje er litt i overkant, det gjør øynene litt uklare og det ser ut som om fokus er mer på jakken enn på øynene. Men uttrykket er herlig!

mvh Stine
Ole E.
Nå har jeg endelig fått fikset PCen, og har fått mekket litt på bildet. Jeg har prøvd å sammenfatte alle beskjæringstipsene til to ulike versjoner. Hvilken versjon foretrekker dere?
Tone A.
Hei Ole
Dette nydelege barnebildet har eg sett på fleire gonger. Det manglar bare ein tittel! Gutten har bare eit så herleg utttrykk, som oser av glede. Han virkar avslappa og trygg, så her har foreldrene gjort ein god jobb med å gjera noko løyje for han, og du ha knipsa i rette augeblink. Med så småe barn må ein ha hjelp under fotogrfering, pga at dei kan vera noksa skeptiske til andre enn foreldrene. Han er dessutan så liten at han ikkje går, og dermed ikkje brukar sko. Noko som mora spesielt er opptatt av når det gjeld fotografering er farge på kleda i forhold til bakgrunn.
Og her er det veldig samstemte og harmoniske fargar. Bruntonane på den mjuke jakka og lua, står fint til stokken og sanden. Lua rammar inn ansiktet og gir ein fin kontrast.
Blåtonane i auga er nydelege og fin kontrast i det lyse ansiktet, som eg ville hatt meir skarpare det er einaste pirket her. Lyset er fint på gutten spesielt på kleda som vert ein fin kontrast mot den lyse avtona bakgrunnen.Jakken hans har skarpe detaljar og fine bruntonar og dermed virkar ansiktet litt lyst.

Versjom 2 og 3 har litt lysare fargetonar og dermed virkar ansiktet enda lysare. Men bildet er fint komponert med fin lys og flott bakgrunn, og ein nydeleg gutt. Versjon 2 likte eg best, men anakeleg likar foreldrene versjon 3 best pga at her er gutten som dominerar bildet. Men dei versjonane er litt meir uskarpe og har litt mindre fargemetning enn versjon 1.
Kjempebra jobba, Ole og dette blei ein kjempelang kommentar frå ei som har tatt mange bilde til takkekort, men kun som amatør og hønemor.
Helsing Tone

Tone A.
Hallo!
Eg skulle retta skrivefeilane men tok feil tastetrykk og dermed blei kommentaren send. Sorry! Eg er dessutan litt utslegen av pencillin, pga eit flåttstikk også.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu