Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger596
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_21066} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Rune Edvin H.

Kult bilde med en god symmetri og en behagelig person lit å fylle ut det hele.
Eneste lille ting å påpeke, er at gjerdet ved søykene får det hele til å virke bitte lite grann skjeft, men sånnt er vanskelig å unngå uten tilt&shift objektiv.
Alt i alt et bilde jeg liker.

Rune
Roy S.

bra bilde. Likte personen. Trekker inn en dimensjon til i bildet. Virker litt uskarpt ?
Torunn B.

Stilig og med flotte linjer. Personen passer veldig godt inn. Enig med Rune Edvin at gjerdet virker litt skjevt, men det er bare en bagatell. Fine grånyanser.

Torunn :-)
Trond S.

likte spes lyset på søylene og lysstripen i taket. lurer på om bildet hadde tippet over hvis det hadde vært rett? vet ikke

bra
stian w.

takk for hyggelige tilbakemeldinger..

ser at det virker litt skjeivt, men er ikke sikker.. jeg justerte bildet etter linjene på benkene, kanskje jeg burde justert etter gjerdet..
Har prøvd å ikke få det for symmetrisk, litt skjevhet i noen ting, som jeg er blitt tipset om på tidligere bilder..
Den hvite linja som går over bildet er fra en bil...
det er forøvrig ett selvpoortrett :)

Er det noen som kunne forklart meg hva ett tilt&shift objektiv er..?

MvhStian..
Carsten A.

Bra, men ikke helt på høyde med dine andre ''undergrunnsbilder''.

Et objektiv med tilt (ikke aktuelt for 35mm) kan vippes om den horisontale aksen. Dermed kan en f.eks. sette kameraet på bakken, vippe oversiden av objektivet noe fremover, og, om en da beginner seg på flat mark, kan en få bakken skarp fra umiddelbart foran kameraet til uendelig. Men selvsagt vil da også alt som befinner seg i noen høyde over bakken bli uskarpt.

Et objektiv med tilt (det fins noen få for 35mm) kan heves/senkes - istedet for å vende kameraet oppover (og få styrtende linjer på f.eks. en fasade), holder kameraet i vater (på stativ)og objektivet heves. Tilt er særlig brukt for å kontrollere perspektiv i bl.a. arkitektur.

Både shift- og tiltobjektiver må tegne ut en betydelig større billedsirkel en den som gjelder ''normalt'' for det aktuelle formatet, om de skal være til noen nytte. Begge typer objektivbevegelser inngår som standard på belgkamera (view eller belg på optisk akse).
MVH CA
stian w.

Takk for utfyllende forklaring, nok en gang..
Har snart lært like mye av deg som jeg har gjort på skolen :)

takk
hilsen sWiikern..
Bernt Petter B.

Hele bildet er noe skjevt. Ved å rotere det litt med klokkeretningen vil benkene og ''bygningen'' bli horrisontale. Det som bidrar til å forsterke skjevheten i bildet er at det er en svak stigning (fra venstre mot høyre) på vegen og rekverk i forhold til benkene og bygningen.

Et tilt/shift objektiv ville ikke ha hjulpet på dette.
Carsten A.

Nåja, med et skikkelig viewkamera, der en kan vri, vende, løfte/senke objektivet (endel mer enn bare shift og tilt, og tilsvarende eller andre bevegelser med bakstykket) tror jeg nok en kunne gi dette motivet et perspektiv omtrent som det måtte passe for fotografen. Noe av det samme får en også til med de ulike perspektivendringer som er mulige i PS (fullversjon).
MVH CA
Tom B.

Flott stemning og elegant bilde. Jeg kunne ønsket meg noe mer ''smell''. Om det gjøres med USM eller kontrast eller hva får du finne ut av selv, men det vil nok være forsøket verdt..
TomB.
Elin Brix H.

Liker bildene dine godt. Synes dette har en behagelig stemning og fine gråtoner.
-elin-
Bernt Petter B.

At man kan vri å vende på perspektivet som man lyster både med kamera, i mørkerommet, og i PS er fult ut mulig som CA skriver, ingen tvil om det.

Slik jeg ser det er det ikke noe galt med perspektivet i dette bildet. Følgelig skulle det ikke være behov for tilt/shift, viewkamera, eller digitale hjelpemidler, for å rette opp en feil som ikke er der, eller høyst er ubetydelig (jeg kan ikke se at fallende vertikale linjer er et betydelig problem).

Det eneste som er problematisk er at hele bildet i utgangspunktet noe skjevt (under 1°). Hvis man i PS sørger for at de horrisontale linjene i bygnigen virkelig er vannrette (man må anta at man brukte vater da den ble bygget), vil rekverket og vegen, relativt til bygningen, stige noe fra venstre mot høyre.
Nils L.

dystert - og bra
Arne S.

Du formidler en stemning. Bra! Kvinnen er fint plassert, men jeg reagerer litt på den lyse linjen som går tvers gjennom hodet. Litt lavere standpunkt, og bildet sitter. Arne
stian w.

hehe- `kvinnen` er meg, men takk for det..
Vetle R.

vel.. jeg vet ikke helt, jeg. du kan da gjøre bedre enn dette..

litt vanskelig å uttrykke nøyaktig hva det er som ikke stemmer, men det er ett eller annet galt med det fra midten og ned.

forøvrig bør du sjekke Lee Friedlanders selvportretter i boken ''Lee Friedlander'' (ISBN: 1891024191) hvis du vil se hvordan selvportretter virkelig kan gjøres ;-)
(forrige gang jeg var på Norli hadde de et eksemplar igjen)
stian w.

hey, takk for tipset.. skal sjekke det ut..
Dette er forøvrig ikke ment som ett selvportrett selv om det er det. Bildet er tatt om natta, så da er det lite med mennesker å få med... takk for kritikk.
Bernt Petter B.

Beklager Stian. Når jeg på nytt sitter her og leser det jeg har skrevet, ser jeg at jeg har vært så fokusert på mindre feil, at jeg glemte å skrive det jeg hadde å si om bildet.

Som den håpløse melankoliker jeg er, så treffer bildet meg midt i magen. For meg har bildet en følelse av den berusende ensomhet man av og til kan oppnå når man vandrer gatelangs og iakttar livet rundt seg på en distansert måte.

Det jeg opplevde i ditt bilde, er kanskje ikke det du mente å formidle. Men du kan i alle fall si til deg selv at det er i alle fall en person i verden som synes dette er mer enn bare et pent bilde.
Frank W. G.

Flott, men det første som slo meg var at bildet er skjevt. Ellers likte jeg bildet ditt. Det er liksom litt ''stian wiik'' bilde. BRA!

Frank
stian w.

blei skikkelig glad for de kommentarene..
Takk skal dere ha..
Avsluttet .

Bra bilde! Gjennomført komposisjon og bra motiv! -Kalle :o)
Toini B.

Me like very much, Stian!!!
Knallbra!

toini
Carl Martin N.

herlig herlig!
Tarjei Ekenes K.

fulltreffer igjen. litt lei av å skryte av deg nå, men det fortjener du absolutt!!
Magnus S.

Du er en sånn talentjævel du Swiiker´n! Flaks haru & kjekk eru & blir vel snart søkkrik ved en tilfeldighet også! Fetter Anton er sjalu!
Erlend M.

Superb! Bra stemning! Ikke noe å utsette annet enn skjevheten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu