Syd for Mettelhorn (3406 moh)
Jeg liker hvordan du kan følge ryggen som starter nede i venstra kant opp til toppen av Matterhorn, samt plasseringen av fjellet i bildet.
Bildet er tatt fra toppen av Mettelhorn og jeg ser sydover.

Jeg tar gjerne imot kommentarer, tips og kritikk
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-20 15:49:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-09-23 14:18:57
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon Cannon EF-S 18-55
  • Brennvidde31mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger309
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211661} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lars A G.

Flott bilde av Matterhorn! Det lave fjellet
i forgrunnen gir god skala og dybde.
Lars
Knut Jørgen B.

Hei
Takk takk, syntes det er ganske stilig selv også, og har nettopp funnet ut at det gjør seg i s/v også så vurderer å legge ut en versjon.
Lars A G.

Det må du gjøre!
Hvis du bruker Photoshop eller Photoshop Elements,
kan du prøve ''Virtual Photographer'' plugin som er gratis
å laste ned på www.optikvervelabs.com
Der er det et vell av varianter på emnet svart/hvitt.

Lars
Johannes V.

Hei Knut!
Stilig bilde da mann, fine farger og fin plassering av motivet. Tøft! Jeg stiller et lite spørsmålstegn til de to knattene nederst som stikker så vidt opp i bildet. Lurer på om jeg kanskje ville ha skjært litt nederst. Da får du ikke trekt skrålinjen fra Unter Gabelhorn helt ned i venstre hjørne, men jeg er ikke sikker på at det gjør noe. Prøv og se.

Snakkes!
Johannes
Knut Jørgen B.

Hei
Takk for kommentarer og råd om plugin, og ja her var det endel å velge mellom så med denne kan jeg nok eksperimentere litt.
Jeg har forsøkt å klippe bildet nederst men for å beholde formatet på bildet måtte jeg da kutte litt på en av sidene også, og da ble plasseringen av Matterhorn ikke så bra syntes jeg, og horisonten ble litt midstilt.... Men skal prøve det som panorama, legger det ut om det blir bra:)
Du hadde forresten helt rett med tanke på skrålinjen til Unter Gabelhorn ved klipping, den ble litt borte med det gjorde ingenting siden linjen til Matterhorn forble i bildet.

mvh Knut
Avsluttet .

Landskap er vanskelig å fotografere, og kanskje spesielt fjellområder. Noe du også viser. Bildet er jo helt ok, men nå skal jeg være veldig kritisk og kommentere flere amatørmessige feil.

Balansen er dårlig, og bildet er tydelig overtungt mot høyre. Skyen til venstre er feil, for enten burde du tatt med hele skyen eller ingenting.

Tror nok bildet ville vært mye bedre om du hadde vridd deg mer mot høyre og fått Matterhorn i sentrum av bildet.

Du burde også fått med litt mer himmel, hvor toppen av Matterhorn burde ikke lagt høyere enn 2/3 av total billedhøyde. Ved å løfte kamera litt, ville du også fått bort de små knattene som liksom ''henger i løse luften'' nederst i bildet.
Johannes V.

Hei igjen!
Er usikker på s/h versjonen, den er grei nok, men syns kanskje spesielt himmelen blir litt kjedelig.
Ole Jørgen: bilder av Matterhorn har en ofte tendens til å bli sidetunge Fordi det ligger såpass fritt i landskapet. Jeg tror ikke en midtstilling av fjellet i dette bildet ville gjøre det noe bedre. Snarere tvert om, det ville bli enda mer sidetungt.
Tror jeg holder på tanken om å beskjære i bunnen, trekke linjen rett under de nederste snøflekkene på Unter.

Snakkes
Johannes
Knut Jørgen B.

Hei og takk for den konstruktive kritikken, jeg må nok si meg litt uenig at man skal sette fjell i midten av bildet, jeg har det på et av mine andre matterhorn bilder og det blir fort statisk og kjedelig, bildet ser rett og slett feil ut. Men du har nok rett i at det er litt mye mørke farger på høyresiden av bildet i forhold til venstresiden.
Jeg legger nå ut en versjon av bildet som er klippet litt i underkanten for å bli kvitt knøttene.

Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu