Toppand hunn
Kurtiserende hunn på jakt etter en passende make.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Filmtype250 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211879} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Robin J.

Absolutt et flott bilde av toppand. Godt teknisk gjennomført bilde. Har du brukt kamuflasje?
Mvh RJ
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentar Robin. Toppendeneher blir ganske folkevante i løpet av sommeren, om enn ikke så tamme som fuglene på Østensjøvannet, så kamuflasje er unødvendig. Denne var av den usjenerte og agressive sorten. Her satt jeg nok heller i shortsen i vannkanten tror jeg :-) Prøver meg for tiden bla på storskarv i Oslofjorden og der ute er kamuflasje mer nyttig. Vurderer å anskaffe en eller annen transportabel sak. Tips om gode løsninger mottas :-)

Kjell S
Torbjørn K.

Svært flott lys og fargespill i dette bildet! Det meste stemmer rent teknisk og så synes jeg det er artig at den ''gaper'' litt her. I og med at fuglen er såpass sidestilt, så synes jeg det blir litt trangt til venstre. Det optimale her hadde nok vært at han hadde dreid hodet mot høyre og sett innover i bildet. Det er dog skjelden disse fuglene lytter på fotografens ønsker...

Jeg har forøvrig fundert på å begynne å gjemme meg jeg også. Har null erfaring med dette selv, bortsett fra en helg i Ole Martin sines ørne-skjul i Flatanger. Der var riktignok ''bordet dekket'' og fuglene ble servert på sølvfat, så det er selvsagt noe helt annet å organisere dette selv. Jeg har sett at de selger kamuflasjetelt med foto-luker på www.naturogfritid.no. Et vanlig telt kombinert med et billig kamuflasjenett gjør sikkert også susen.

Torbjørn
Espen B.

Fint bilde dette. Fint lys men ønsker mer luft foran. Kanskje litt mye USM.

Har prøvd fuglefotografering fra kamuflasje noen ganger nå og det ANBEFALES på det sterkeste. Det er utrolig spennende når strandsnipa spaserer 1 meter fra føttene dine eller småvadere går OVER føttene dine (har bare hørt om det siste).

Jeg har ikke vært særlig avansert foreløpig. Har funnet et behagelig sitteplass (viktig) og satt meg på et liggeunderlag for så å trekke en kamuflasjefarget duk over meg. Har selvsagt laget hull i duken for linse og kikkehull. Så er det bare å sitte å vente til fuglene kommer tassende forbi.

Et hvitt stretchlaken kan forresten være en bra kamuflasje om vinteren. Bruk fantasien og smør deg med tålmodighet!

Sjekk for øvrig ut Svein Bekkums hjemmesider på http://www.birding.no/galleri.htm . Han kan mer om fotografering fra kamuflasje.
Robin J.

Årsaken til at jeg spurte om kamuflasje er min egen erfaring med toppender som oppleves noe annerledes enn Østensjøvannet som du nevner. I de områdene jeg ferdes mest i (Ofoten i Nordland), er det overhode ikke mulig å komme nært uten kamuflasje.
Jeg bruker to typer. Den ene er en duk som er kjøpt hos naturogfritid som man lett hiver over kamera/stativ samt sittende/liggende fotograf. Det andre er et lett telt som er kjøpt hos Norteamengros(Doghouse/Outhouse). Dette funker bra. Ellers vil også jeg henvise til Svein Bekkum sine sider. Mye nyttig der.
Mvh RJ
Stine J.

Veldig pent lys her. Artig at anden gaper. :) Forøvrig enig med Torbjørn i hans kommentar om utsnittet.

mvh Stine
Espen A. I.

Utrolig! Et bilde som det står i respekt av. UTROLIG skarphet og fargespill på fuglen og bakgrunnen. Øyet er jo rosinen i bollen her!

mvh Espen
Kjell Sigurd S.

Takk for fine kommentare og nyttige kamotips. TK; denne damen var faktisk i det fotogene hjørnet så jeg har opptak med hodet både rett på kameraet og inn i bildet. I tillegg er dette et utsnitt, så mer luft til venstre kan fikses. Vet ikke helt hvorfor jeg lagde det så trangt :-) EB; tja, kanskje litt for mye USM. RS; mulig du ikke har halvtamme ender hos deg, men du har jo så store mengder av spennende arter tilgjengelig i nærområdet. Skulle gjerne byttet med deg i noen uker!

Kjell S
Christian B.

Dette er et bilde helt genialt! Dette er et bilde som det virkelig står respekt av som Espen André sier her! Fantastiske farger!!

Mvh. Christian Bilstad
Kjell Sigurd S.

Takk for hyggelig kommentar Christian.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu