Astrid III
Liker å prøve meg på portretter, men synes det er vanskelig.

Min tålmodige Astrid stiller som vanlig opp når mamma kommer med kamera. ;-)
Bildet inngår i albumet JENTENE MINE :-) - Denne serien viser bilder av jentene mine - Astrid på 9 år, Anna på 7 og lille Andrine på 3 år.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger429
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.

Synes du har vært heldig med både lys og utsnitt her, og hudtonene er fine. Det er bra med et lavt kamerastandspunkt, så det ikke blir det tradisjonelle ovenfra og ned. Skulle gjerne ha sett at hun så inn i kameratet.
Nikolai E.

Ved første øyekast et fint portrett av din datter, naturlig fint sidelys som gir forsiktige kontraster i ansiktet, gode hudtoner.
Det virker likevel ikke du har vært helt heldig med ansiktsuttrykket, men det har du nok selv en sikker formening om siden du er en nærmeste til å kjenne henne.
Så er det også noe... ikke helt naturlig med belysningen. Har du brukt kamerablitsen til innfyllingslys? Det er litt for flatt lys på jakken som ikke stemmer med resten. Dessuten virker håret på bildets venstreside ''blurret'' i forhold til høyresiden.
Sorry, det ble vel mye ''ris'' denne gangen, men ihvertfall mine ærlige kommentarer :)
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelige farger med god kontrast. Og lyset liker jeg. Men ansiktsuttrykket kan jeg si med enig med Nikolai om. Fokus ligger fint og utsnitt fungerer bra. Jeg synes også at portretter er forferdelig vanskelig.

vh ingebjørg
Avsluttet .

Hei Hege, dette har du fått til. Deilige farger og behagelig lys..


Arne
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns det er et flott og naturlig portrett av din datter, selv om portretter ikke er min greie.
Fine farger, bra skarphet og en avslappet og trygg modell.

Inger Anne
Kurt S.

Så her har vi altså Pippi Langstrømpe fra ditt forrige bilde-:)
Etter min vurdering et fint portrett. Nært og fint og veldig naturlig. Tydelig å se at kjemien er god-:) Nå må jeg innskyte at portrett er heller ikke min greie. Skulle likevel likt å ha litt mere peiling på denne sjangeren.
Bilder som dette blir jo flotte minner om noen år.
Når det gjelder belysningen må det nok et trenet øye for å se om det er noe som skurrer eller ikke. Det trenede øyet har dessverre ikke jeg.
Som sagt: Et nært og fint portrett av en søt og sjarmerende ung dame.
Utsnittet fungerer.
Mvh Kurt
Tone A.

Hei Hege
Nå er eg ingen ekspert på portrett anna enn mange bilde av ungane mine i albuma.
Eit flott bilde av Astrid med gyllent lys frå høgre som gir lekkert glød i det orangetona håret hennar, augo har fint lys saman med høgresida som er mest opplyst. Fargane på irisen kjem fin fram og harmonerar så godt med håret og jakken. Uttrykket hennar er litt sjenert, samstundes som det er litt gnist av glede i augo. Eg såg jo bilde av ho i avisa då ho nettopp blei 9 år, og eg har sjølv ei jente som blir 10 år om nokre dagar. Av er faring så veit eg at dei blir meir oppstillte og mindre av slappa etter ca. 7-8 årsalderen.

Men det er noko friskt over portrettet med håret til venstre som er meir uskarpt, pga at det bles antakelegvis. Dus og lys bakgrunn som gjer at håret blir ein flott kontrast. Grøntonane i jakken fortset i bakgrunnen, som er harmonisk. Standpunktet saman med utsnitt og fargar gjer dette til eit flott portrett. Jammen har ho vakse sidan sist portrett!
:) Tone
Avsluttet .

Fin glød både i håret og øynene,likte dett godt jeg,et friskt portrett av ei jente som ser frisk og livat ut.
Hilsen Tone!
Stine J.

Hei Hege,

For en nydelig datter du har! Håret hennes er fantastisk! :) Posituren er grei, litt synd at du ikke har blikkontakt med henne men hun har likevel et herlig og lykkelig uttrykk i øyene.

Komposisjonsmessig syns jeg ikke du er helt i mål, det ble litt ''hverken - eller'' om du skjønner hva jeg mener. Enten en liten kutt fra toppen eller så burde det vært mer luft oppe.

Lyset ser bra ut, men jeg syns det blir litt blast på min skjerm. Jeg tok bildet inn i ps og gjorde noen små justeringer i curves. Syns lyset kom bedre fram og bildet fikk mer liv.

mvh Stine
Hege J.

Tusen takk for fine, inspirerende og konstruktive kommentarer til dere alle. Dette bildet er tatt ute ved Vojen den samme kvelden som bildene ''Hå gamle prestegård'' og ''På beite'' og har følgelig det samme, gode lyset. Det jeg liker selv her er fargene og lyset som jeg synes samsvarer godt. Grønt i jakka mot grønt i bakgrunnen, og gyllenbrunt i øyne og hår mot det varme lyset.
Astrid står og kikker mot noen fiskere i elva mot høyre (for henne), og smiler av latteren derfra. At blikket også går i denne retningen passer med oppbyggingen av motivet med håret til venstre som faller diagonalt, synes jeg, selv om det kanskje ikke er korrekt etter læreboka.
At bildet har tekniske svakheter med tanke på blant annet mindre skarphet i venstre kant enn i høyre er jeg med på. At lyset er hardt på jakka, som Nikolai nevner, er noe jeg ikke er flink nok til å se selv. Mulig du har rett. Har ikke brukt blitz.

Ha en fin dag, folkens!

Mvh Hege
Avsluttet .

Hei Hege!
Jeg synes hun ser lunefull ut på dette bildet :-) God nærhet til modellen og tett og fint utsnitt. Mange foretrekker direkte blikkontakt med modellen, noe som fungerer i de fleste tilfeller. Når det er sagt finnes det portrettbilder uten direkte blikkontakt som er nydelige. Tillater meg å legge inn link til Ketil K sitt bilde bilde nr. 257835

Jeg synes du har kommet godt ut av dette!

MvhJRH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu