Osiris` Øye
Osiris er de maltesiske fiskernes store beskytter. Derfor er Osiris` øyet påmalt svært mange av fiskebåtene på Malta.
Bildet inngår i albumet Malta - Et fargerikt land sør for Italia. Kjent for sine fiskebåter, sitt klima, sin historie og sin kultur.
Utstyr
  • Canon Powershot S230 (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger353
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212200} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Tarjei Ekenes K.

dette er kult sett

skulle ønske den skyggen ikke var på det røde
og at alt der var rødt

likte motivet umiddelbart


:-D ! tarjei ekenes krogh !
----------------------------
http://fireoyne.blogg.no
www.fireoyne.com
----------------------------
Avsluttet .

Dette likte jeg også med en gang.Eneste jeg kan pirke på er er den mørke skyggen.Men ellers var det kjempefint.
Hilsen Tone!
Steinulf L.

En detalj fint observert og gjengitt. Skyggen er kommentert.
aase r.

Lekre farger, men enig angående skyggen øverst til høyre.

MVH Aase
Anne-Lise S.

Så moro at flere liker dette! :-) Osiris`øyet har sin egen historie på fiskebåtene som kalles luzzi/luzzu på Malta. Det var spennende å finne passende utsnitt på de mange tusen båtene rundt omkring i havnene på øya.

På høylys dag og i sterk solskinn var det ikke enkelt å finne båter uten skygger. Enig i at dette ville vært bedre uten!

Takk for kommentarer!

Anne-Lise
Tore Arnt N.

Hei!synes bilde ditt var fint jeg,likte fargene her som du har brukt,skarpe og fine,er faktisk litt uenig i det med skyggen som de andre skriver,synes det satte litt ekstra på bilde ditt,fint dette her:-)ha en fin høst.mvh.
Inger-Lise S.

Godt sett! Fin komposisjon og friske farger. Skyggen er nevnt...

Inger-Lise :-)
Rune S.

Nydelig kunstverk! Godt sett! Fin komposisjon og friske farger. Skyggen hører til og skaper ekstra liv og struktur, så jeg synes den er OK!

Mvh
Rune S
Inger Anne Maritsdotter V.

Et enda renere bilde komposisjonsmessig, utrolig fine farger.
Flott linjeføring!

Inger Anne
Avsluttet .

Flotte farger og linjeføring!
Anne-Lise S.

Takk til dere siste, og takk til deg, Inger Anne, for anbefalingen! :-)

Anne-Lise
Lars J.

Me likes!
Fine linjer.
Skyggen ødelgger litt. Kanskje en blitz hadde gjort susen? Det kunne vært eksponert noe mer. Tror også det ville vært fint med litt sterkere farger.
Anne-Lise S.

Takker for kommentaren din, Lars. Noen liker skyggenes virkninger. Noen liker dem ikke. Sterkere farger sier du. Andre liker dem slik de er. Jeg liker dem også slik de er her, og synes absolutt at de er sterke nok; de er her slik de sees på Malta. Jeg ønsker å formidle noe gjennom disse utsnittene som viser et av Maltas mest kjente særpreg. Det klarer jeg gjennom mine tre utlagte luzzu-bilder, synes jeg selv. Om enn Malta er mye, mye mer... Men setter pris på meningene dine! Takker igjen!

Hva mener du forresten med at bildet kunne vært eksponert mer?

Anne-Lise
Anders H.

Dette likte jeg veldig godt Anne-Lise. Flotter farger, spennende med linjene og måten fargene deler opp bildet på. I tillegg ett flott motiv som er godt komponert. Spesielt i det at du ikke har valgt å ha med mer i bildet, utsnittet er perfekt!

Forresten, uten å si det sikkert tror jeg Lars mener at skyggepartiene kunne vært lysere.

Anders
Anne-Lise S.

Hei Anders! Takk for utfyllende kommentar. Ja, kanskje er det det med lysere skygger Lars mener? Får se om han svarer på spm. om akkurat det der..

Anne-Lise
Lars J.

Ja, smaken er heldigvis som baken ;- )
Jeg mener at det rett og slett kunne vært eksponert litt lenger for å få det litt lysere, ikke fordi det er eksponert feil. Dette kan jo selvsagt fikses nå i ettertid også. Evt. brukt en blitz å samtidig da fått fjernet skyggen helt.
Det er måten jeg ville prøvd å ta det bildet på hvis jeg hadde vært der. Noe jeg gjerne skulle vært for jeg liker dette bildet.
Anne-Lise S.

Takker for svaret ditt, Lars! Jeg synes ikke bildet kunne vært lysere enn det er nå. Da kunne noe av strukturen i treverket ha forsvunnet, og i tillegg ville noe av fargen blitt blassere. Men det er slik jeg tenker det. Skyggen kunne jeg ha fått fjernet ved bruk av blits, ja. Enig i at det hadde vært en mulighet. Du får ta deg en tur til Malta. Det er et fantastisk sted, både fotomessig og kulturelt. 1 uke der, og leid bil, og du kan farte rundt hele øya. Anbefaler naboøya Gozo også, som er et Malta i miniatyr. Om enn litt ulik likevel!

Anne-Lise
Lars J.

Jeg mener da det motsatte ;- )
Nemlig at det kunne vært eksponert noe lenger uten at strukturen ville blitt borte. Fargemetningen blir ikke nødvendigvis mindre av den grunn heller.
Malta står på ønskelisten, da med dykking prioritert. Det skal visst være bra der det og.
Anne-Lise S.

Det er godt det finnes ulike meninger og øyne som ser. Uten slike ulikheter ville vel alle bilder sett like ut, og det hadde blitt fryktelig kjedelig. I tillegg ville det ikke blitt slike meningsutvekslinger som denne her, og hva ville da dotten vært god for annet enn å vise frem glansbilder? :-) Joda, Malta er et dykkerparadis. Der er bl.a. ei øy rett ved der dykkerne boltrer seg. Anbefales det!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu