fanget av vann
Jeg fortsetter å teste ut linser på fosser, og blir samtidig mer og mer fascinert av stryk og fosser som motiv. Denne gangen er linsa en ca. 20 år gammel Canon 35-105, som ser ut til å fungere rimelig bra sammen med Eos`en
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-22 22:27:09
    Versjon #2
Utstyr
  • EOS 350D
  • Canon EF 35-105, 1:3.5-4.5
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/22
  • Lukker0/6s
  • Filmtype100 iso
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger633
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_212523} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Stig Børre E.

Dette var flott. Herlige toner og perfekt lukkertid.
Liker spesiellt den gyldne tonen øverst i ''fossen''. Vakkert.
Kompen er også god.

StigB
Fred S.

Prøver meg som sagt frem med diverse mer eller mindre kurante/ukurante linser. Har lagt ut ekstrabilde av samme motiv, tatt med samme gamle linse som nevnt under teknisk info, men bildet er tatt en time senere, ca, 19.30. Halvmørkt, den 20 år gamle linsa hadde visse problemer med å fokusere, men klarte brasene nå og da. Regner med at også nye objektiv delvis må melde pass i halvmørke. ( fokuserte mao ikke manuelt).
For meg er det interessant å se fargeskiftet, dette bildet har en eksp.tid på 6 sek., og er tatt på 400 iso. Ser det blir en del støy da, men hadde faktisk forventet enda mer med denne innstillingen
Avsluttet .

Utrolig bra komposisjon og effekter! Liker best v#2!

-Anita-
Avsluttet .

Likte definitivt V1 best Fred. Intet negativt å si om dette bildet.

MvhJRH
ingebjørg fyrileiv g.

Dette er utrolig flott!! Nydelig gylden tone, med lekker linjeføring, du har fått frem i v#1. Så denne gang går nok den foran blå versjon.. Også på grunn av skarphet og utsnitt. Bildet har også en fin inndeling om man begynner å se på det. Linjer og buer og...nei, dette var ikke dårlig, Fred! En slik bekk skulle alle hatt bak huset eller hvor du nå fant den!

Ha en god helg, hilsen ingebjørg
Tone A.

Hei Fred
Desse to bilda er dine beste vannbilde til nå. Her er det versjon 1 som eg likte best :pga forgrunnen med sine rødtonar og fine struktur dannar ein fin diagonal, som også er ein fin kontrast til det lyse skummande vatnet. Og dette lyse skummande vatnet har akkurat passe lukkartid slik at det er ørsmale linjer i det.
Det øverste vannfallet har blank overflate med litt lysrefleksjon og det gultona fargespelet saman med røtonane i fjellet, gir bildet eit varmt uttrykk trass i det fossande vatnet. Litt av desse gylne tonane fortset svake i det fossande vatnet. Lyset her får fram fine detaljar i fjellet i forgrunnen og vatnet mot den skuggelagte bakgrunnen.

Versjon 2 er også flott men har eit meir kaldt uttrykk pga blåtonane dominerar om det er litt gultonar øverst i vatnet. Det skummande vatnet har dessutan mista sine ørsmåe linjer. Forgrunnen på fjellet har kaldare lys som ikkje får fram rødtonane, pga at det jo er seinare. Eit lite kutt øverst hadde fjerna treet.
Kjempebra jobba og versjon 1 er vakker og osar av kraft.
:) Tone
Stine J.

Hei Fred,

Kjekt å se at også gammel optikk kan virke bra på nyere digitalt utstyr. :)

Jeg syns begge bildene ble flotte, v1 er den mest originale pga fargene og v2 er flott den også. Støyen du selv nevner syns jeg ikke er sjenerende her.

Jeg må visst finne meg en foss snart jeg også. Bildene dine i det siste inspirerer til å prøve selv. :)

mvh Stine
Inge S.

Hei.
Syns dette ble meget bra. Likte begge 2.
Gratulerer med innfo:-)
Flott.

Mvh Inge
Tobias L.

Du passer til å hete Strømme; for du er den som får vannet til å rømme...
Gunnar H.

Effektfullt og fint bilde. Liker godt fremstillingen av vannet i kontrast mot det ''varme'' berget under. Foretekker kanskje utsnittet i v2, som har litt mer over vannfallet, men totalt sett v1 pga fargene og lyset. Gunnar
Nina S.

Dette svinger det av.
V1 for de deilige fargene, v2 for skarpere gjenskinn på steinene og i vannet.
Mvh Nina
Rolf J.

Begge er jo svært bra, men for meg blir fargene i #1 mest tiltalende selv om #2 har fine blåtime farger. Bruken av bildeflaten og at du har valgt å ha forgrunnen såpass skarp tiltaler meg, kunne nok hatt et av disse på veggen.
Du demonstrer jo også at det er mye bra i gammelt glass, det kan jo være noe å tenke over for de som stadig må skaffe seg det siste nye fra ''sin'' produsent i sin overbevisning om at har de bare det nyeste, så blir alt så mye bedre.
Lykke til med videre testing.
God helg.

MVH
Rolf
Erik J.

Rent og pent bilde av en flomstor foss.
Erik
Jóhann Á.

Hei Fred!
Dette blir sånn et EOS generasjonsbilde, eller..? Bra utført er det, uansett utstyr, og jeg liker v1 bedre. Mest pga. at sløringen er mindre tåkete og utsnittet ryddigere (selv om det er kanskje litt trangt). Men bra er det, Fred!

MvH, Johann
Fred S.

Takk for kommentarer til alle, det er moro med rennende vann, og en blir tydeligvis aldri for gammel til å oppdage det.
Ingebjørg: Nei, jeg har da ikke bekk i hagen min. Dette er en ganske stor sak oppe i nordfjellet, ikke særlig gunstig å falle uti her.
Tone: Takk for anbefailing, og dine som vanlig svært utfyllende og litt lyriske kommentarer.
Inge: ''Gratulerer med info''; den var litt morsom. Ja,ja, en lærer etterhvert. men kan ikke garantere at jeg kommer til å legge ut info bestandig.

Tobias: Takk for dikt, som var usedvanlig søtt til å være deg. Jeg har jo etterhvert vendt meg til den litterære tankeflukten din, og har gått fra stor skepsis til at jeg nå begynner å få sans for kommentarene dine. Litt skuffet over at du bare serverer et lite Ole Brum-dikt når du først stakk innom.
Rolf: Gammelt kan være godt, vil nok bruke dette objektivet mer, selv om jeg ser behovet for noe nytt også.

vh fred
Avsluttet .

Hei Fred.
Har sittet og klikket mellom versjon 1 og 2, men blir ikke enig om hvilket som faller best i smak. Versjon 1, ble det for mye gul/brun farge i, versjon 2 ble for blasst igjen, en mellomting kanskje?
Uansett, har du bevist at du behersker lang lukkertid med et meget bra sluttresultat. Eneste å pirke på må være at det ikke følger med ''lyd fra fossen''

Vennlig hilsen
Arne
Fred S.

Takk til deg også, Johann, du ''var ikke her'' da jeg skrev kommentaren min. Joda, det er en liten generasjonskløft mellom kamera og objektiv, så det er hyggelig at ung og gammel kan arbeide sammen.

vh fred
John H.

Hei
Fyller bare på med meget godt. Nesten særs godt. Et av de bedre vannibevegelsebildene jeg har sett på lenge. Begge versjonene er god. Men etter å ha studert de en stund faller jeg ned på #1. Tipper elva ( bekken ) er mindre en den ser ut til på bildet. Fine farger på steinene i forgrunn og bak
John
Odd E. k.

Hei Fred!

Et meget flott fossefall. Flotte fine farger i fossen der strømningene er meget fasinerende. Den flotte og mørkaktige steingrunnen fremhever vannet på en utmerket måte. Bra fanget med et fint utsnitt. Fassinerende!!

Mvh

Odd E.
Tobias L.

Ok: Jeg lar erindringene av å flyte motstrøms passere; indignert og skrapt til blods av skarpe bergrunner. I det vannet pipler inn i mine årer, fargelegger jeg mitt eget brus; skrikende. For ingen kan høre mine dirrende hjerteslag i symfonien av tusen dråper; klinisk dryppende i skadefryd. Det blir gult som forråtnelsen som snart setter inn. Blått som oceaner jeg aldri vil se. Brunt som marken, jeg snirkler meg inn; før jeg tar sats og dukker. Det er besynderlig vakkert.
Inger Anne Maritsdotter V.

Et fint bildeutsnitt, veleksponert og for min del best i #2.

Inger Anne
Fred S.

Takk til Arne, John, Odd og Tobias:
Odd: ja, eller kanskje heller fossinerende.
Tobias: Jøss.... .veldig hyggelig. Vet ikke om du husker at jeg ''ga deg inn'' for å være unødvendig ironisk og usaklig mot en person som hadde gitt en kommentar som du ikke likte på et bilde. Kommentaren (min) mente jeg, og mener fremdeles . var på sin plass, men desto hyggeligere at du ser ut til å ha glemt den. Og fortsett for all del med ironi iblandet de panegyrisk lyriske kommentarene du ofte gir, det ER faktisk ganske fornøyelig lesning.
Men altså, veldig hyggelig at du ser ut til tidvis å forlate den litt sære ''Tobias i Elfenbenstårnet''-rollen din; setter pris på kommentaren.

vh fred
Fred S.

Og igjen kom det inn noen mens jeg skrev... Takk til deg også, Imger Anne.

vh fred
Roger K.

Hei hei, Fred!
Blir ikke mye tid til dotten og foto da sykdom befester vårt hjem for tiden. Har imidlertid tatt en rask titt gjennom dine siste bilder og ser vann er temaet ditt nå. Ikke dumt det og virkelig mye flott som ligger der ute i naturen som lar seg feste på brikken. Her synes jeg du har valgt et bra utsnitt det bunnen (berget) er et viktig element for å holde rammen. Det er veldig lett å bruke litt for lang lukker på slike bilder og her synes jeg du er i grenseland. Versjon 2 er så absolutt litt for utvasket etter mitt syn. Liker derimot fargevalget der og noe som blir personlig smak. Alt i alt en godt utført jobb av deg dette og tidligere vannbilder av deg.

Mvh RK
Espen A. I.

Ojsann, v1 nydelig forskjell mot v2 som er helt sånn ja, vanlig. Dette viser hvor utrolig viktig det er å være ute til rett tid på rett sted.

Liker lukkeren du har brukt her, ikke for softet vann, heller ikke for statisk. Liker strømmelinjene svært godt og den gyllenbrune farven på vannet som brytes av silkehvit boblevann. Berget som er knallskarpt appellerer mye.

- Espen
Ann T.

Hei Fred, jeg må si at jeg liker V1 mye bedre en V2. Fargene er mere spennende og harmonisk (i mine øyene) på V1 - også likte jeg utsnitt og kontrastene bedre i denne versjonen. Oh ja, må ikke glemme å si at dette er et fint ''foss'' bilde!
Hilsen, Ann
ingeborg w.

Jeg liker hvordan motivet er rent og pent. Ingenting trekker fokuset bort fra kraften i vannet og de rødlige steinene på begge sider. Det gule myrvannet gjør seg godt.
Fred S.

Takk for kommentarer også til Roger, Espen, Ann og Ingeborg: De tre fossebildene jeg har lagt ut har vært en nyttig læringsprosess; ikke bare mht kamera og forskjellige linser, men kanskje enda mer i forhold til dette med rett lukkertid til forskjellige ''typer'' foss. Jeg startet ut med en formening om at de slørete fossene på ekstra lang lukkertid var tingen for meg, men har skiftet mening etterhvert, også takket være gode innspill fra manga her. Når det gjelder dette bildet, hadde jeg innledningsvis mest sans for ekstrabildet, som jeg egentlig hadde tenkt skulle være hovedversjon, men skiftet mening da jeg skulle legge ut bildene. Nå er jeg ikke i tvil om at versjon en er den beste, og at det tette utsnittet er det beste valget, med ''ingenting som terkker fokus bort fra det viktigste'', som Ingeborg er inne på.
At det finnes fosser der slørpreget vil passe bedre tror jeg absolutt, men det er i så fall fosser der ''sløret'' allerede er til stede i naturen, og der kraft og villskap ikke skal fanges.

vh fred
Tom A. T.

severdige bilder. V2 er delikat i fargen, men v1 er desidert best eksponert og har bedre tekstur i vannet. Ser også at du har brukt adskillig kortere tid her enn i ditt forrige bidrag og jeg syntes at dette ( både v1 og v2 ) er et mye bedre bilde både teknisk ( spesielt v1 ) og innholdsmessig. Innholdsmessig fordi det er mye mer rendyrket og kun inneholder detaljer som tilfører bildet noe positivt.
mvh Tom T
Hege J.

La vannet Strømme, sier nå jeg...
Det er lærerikt for meg å lese kommentarene over.
Dette bildet er enkelt i oppbygging med 3 ''deler'' som sammen gir bildet fine former. Liker de gyldne fargetonene også.

Enkelt, fint bilde. Moro å se hva du kan få til med en foss.

Mvh Hege
Hans-Einar O.

Meget delikat og bra eksponert fossefall. Liker nok v1 best, mye pga den gylne fargen og eksponertingstiden.
Vil gjerne se flere i samme sjanger, og kanskje jeg prøver meg selv etterhvert :-)

mvh Hans-E
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu