Eie
Even (nevø, 9 år) fotografert i studio.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-09-27 10:02:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-09-28 08:27:21
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger544
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_213365} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Ann T.

Hei Ingebjørg - dette synes jeg var fint og full av liv! Jeg er ikke sikkert at jeg like hva du har gjort med V1 men jeg synes at V2 er helt supert!

Mvh. Ann
Avsluttet .

Likte best V2,det syns jeg var veldig fint.
Hilsen Tone!
Andreas S.

Hei

Har ikke snøring på portretter men stemmer helt klart for versjon 2 ja, det var nydelig.

mvh
Andreas
Bente K.

Et friskt bilde av en gutt med mye utståling. Denne utstålingen har du fanget. Din bruk av lyset her var spennende. v2 fungerer best synes jeg. Jeg er litt redd for å uttale meg om portretter, men for meg blir noen av ovegangene mellom mørkt og lyst litt for harde her.
mvh Bente
Bente K.

UFFDA, jeg mente å skrive utstråling...
Judit W.

Hei Ingebjørg!

Great portrait about your nephew who is a cute little boy :) Versjon #2 seems to be better, in my opinion! It's sharper and clearer!

Judit :)
Kjell Sigurd S.

V2 ble fint. Herlig uttrykk på gutten! Synes hårmanken blir litt underlig. Noe mer belyst ovenfra (gjerne forsiktig) ville fått fram håret litt og det ville gjort seg tror jeg. V1 likte jeg mindre :-) Du behersker jo dette også.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Jeg skulle kanskje ha skrevet dette med en gang og må bare beklage at jeg ikke gjorde det. Noen grunn kan jeg ikke finne for at det ikke ble gjort. Tingen er at jeg rett og slett ikke aner hvordan v#1 ble laget eller lagret, ja bare le. Så la jeg ut feil versjon. Det er altså v#2 som skal fungere som v#1 og det er da naturlig at det er den som faller best i smak..

Kjell S - jeg er helt enig angående håret. Det skulle nok ha vært mindre gjengrodd da hodet fort forsvinner litt på grunn av det.

Selv er jeg veldig fornøyd med lyssettingen ellers. Ansiktstrekkene kommer godt frem.
Samt uttrykket med glimt i øyet. Å få fram latteren til denne gutten er ikke vanskelig.
Det er bare å si ''fis'', så ler han godt... Sjarmerende i seg selv.


-ingebjørg
Avsluttet .

Mange hyggelige tilbakemeldinger, jeg henger på. Versjon 2 ga meg mest...

Arne
Jan Frode A.

Det ser ut til å være en god kommunikasjon mellom fotografen og modellen. Spontanitet og utstråling, og et smil som smitter. Forsåvidt fin lyssetting, men desverre (slik jeg ser det) noe hardt lys på enkelte partier. Kanskje du klarer å dempe disse partiene ved å bruke kloneverktøyet.

mvh Jan Frode
Kurt S.

Ser ut som en skikkelig trivelig gutt med utstråling og det rette glimtet i øyet.
Portrett, og spesielt i studio, har jeg dessverre ingen erfaring med.
Må da bare fortelle hvordan jeg, som uerfaren på området, ser bildet.
V2 synes jeg ble best. Utsnittet synes jeg fungerer ok. Fin variasjon mellom lys og skygge men muligens litt harde kontraster og med tendens til utbrenthet til venstre i panna.
En ting vet jeg iallefall om portrett og det skal være viktig: Nemlig det at det er om å gjøre å få øynene 100 % skarpe. Det er der betrakternes blikk først havner og vil følgelig være en avgjørende faktor.
Du kan zoome inn, markere og gi en ekstra dose USM på øynene.
Det er et godt råd jeg har merket meg.
Du er godt på vei til å lykkes, tror jeg.
Fint.
Mvh Kurt
Jan Ove H.

Artig bilde
Gutten ser gamlere enn 9 år. Så mer ut som en konfirmant.

Sinna lungt
Mvh
Jan Ove
Tone A.

Hei Ingebjørg
Du er allsidig eller er dette ei skuleoppgave? Uansett er det ikkje rart at det er v2 som du skulle ha som førstevalget. V1 blei litt dust med rødbrune tonar og det fekk eit tungt uttrykk.
V2 har litt hardt lys på pannen og på haka, men elles eit portrett der gutten har ei flott utstråling både i augo og ansiktsuttrykket. Han har flott kontakt med fotografen og smiler naturleg. Litt meir lys på håret hadde gjort seg, elles fint lys på den mørke jumparen mot den mørke bakgrunnen.
Elles har eg lite greie på portrett i studio, men dattera mi har starta på Media og kommunikasjon, og nå skal ho få vera i fotostudio, difor lurte eg på om dette er ei skuleoppgave?
Bra jobba og bildet oser av livsglede hos ein sjarmerande gutt som du har framheva flott.
:) Tone

ingebjørg fyrileiv g.

Takker for nye kommentarer!

Kurt - Jeg legger ut en ny versjon uten utbrent parti. -originalen rett og slett. La ikke merke til at kontrasten ble litt hard før jeg la ut.

Jan Ove - ja, han kan virkelig se eldre ut enn han er. Det er ikke bare i bildet! :)

Tone - dette er ingen skoleoppgave i seg selv. Jeg var på utplassering hos fotograf og dette var oppgaver jeg fikk av han. -så det er ikke i pensum akkurat dette. men om hun skal i studio, vil hun jo komme borti noe liknende vil jeg tro. Håper hun er heldig med lærere!

-ingebjørg
Tone A.

God morgon!
V3 er betre pga mindre hardt lys og meir liv i det opplyste håret på bakhodet.
Bra jobba hos fotografen og takk for opplysningane!
:) Tone
willy m.

hei.liker dette:) v2 gir meg også mest her... i v1 blir øynene nesten creepy:) forøvrig også enig i at v3 har noe mer liv i håret...men v2 er altså etter min oppfatning den beste.
mvh willy
Inge S.

Hei.
Jeg syns versjon 2 ble meget bra. versjon 1 syns jeg at det ble
litt mye gulstikk i.

Mvh Inge
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Uttrykket på gutten og lyset på ansiktet syns jeg ble bra! Veldig naturlig! Likte mindre at hos meg blir det sånn ''flytende hode''. Ser ingen tegninger i kropp eller rundt hodet. Men så er det skjermer, da......! :o(

MvH, Johann
John H.

Hei
Portretter er det som fenger meg mest innen foto. Men du verden som jeg sliter med det. Det er så mye som skal stemme. Lys, uttrykk og komposisjon. Og ikke minst en samarbeidsvillig modell. Kunsten er vel kansje å lede objektet dit man ønsker det. Her har du ihverfall en god kandidat. Mitt første intrykk var at lyset kansje kunne vært en tanke bløtere, spesielt i panna. En liten dose med overlys til håret hadde minsket litt på ''munkeefekten''. Liker godt den mørke bakgrunnen og at man ser litt av konturene i genseren. Alle versjonene er fin, men selv om jeg er veldig glad i s.h. holder jeg en knapp på fargeversjonen. Nydelige gyldne toner mot den mørke bakgrunnen.
John
Ivar B.

Ja, ja Ingebjørg. Først må jeg si at jeg ikke har peiling på fotografering av portrett og i allefall ikke lyssetting i studio. Men jeg er gla i å se bilder, og dette bildet gjør meg gla. Gutten har et livlig utrykk, du har gjort et fint utsnitt. Så vidt jeg kan bedømme. har du også gjort en fin jobb med lyssetting og etterarbeid, litt hardt og nesten noe utbrent i panna på v2 kanskje trekker litt ned. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer fra deres siste.

Jóhann - det anes litt tegning i genseren og noen tuster står opp bak på hodet i v#3.

John - jeg sliter med portretter selv. Det er et vanskelig område. Du (og flere) har rett i at håret skulle ha hatt mer detaljer. Hyggelig at du som eneste (foreløpig) liker v#1. Den var jo ikke meningen hverken her eller som et resultat av lek i ps.

Ivar - Det er ingen utbrent panne i v#3 :)


-ingebjørg
Avsluttet .

Hallo:) V1 var ikke veldig velykket syns jeg. Blir for blurete og litt glorete, men v2 derrimot likte jeg godt. Likte lyset. Ellers er utrykket til gutten fint og komposisjonen sitter.

Mvh Kyrre Lien
Rune S.

Nydelig portrett av en glad gutt. Versjon #3 er best. Versjon #1 synes jeg gir for matte øyne og tenner, versjon #2 har for mye høylys. Jeg har ikke noe greie på portrett, men er det ikke mye lamper og reflekser i øynene!?

Mvh
Rune S
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til Kyrre og Rune.

Rune - Jeg er enig med deg ang. versjonene. Du har også rett i at øynene reflekterer litt for mye. Men det får så være for denne gang. Jeg synes ikke at det trekker for mye ned. Det er mange utfrodringer også ved slike bilder. Men gøy er det! :)

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu