Smug i Tigerstaden
Liker nivåforskjellene på gatene, lysgjenskinnet fra vinduene ned på brosteinene samt sepiatonen for helhetsuttrykket.
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF-S 18-55mm
  • Brennvidde44mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger581
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_213642} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Céline F.
Dette likte jeg! Veldig fin bilde, som har noe spesiell! Liker ogsaa nivaaforskjellen! Og perspektivet. Kanskje de hadde vaert finere i litt sortere?! Ikke sikker. liker det saann!!! Det ser veldig rolig ut, og det liker jeg ogsaa!
Bra!!
Céline.
Fredrik O.
Hei!

Akkurat der denne minien står har jeg fått gjennomsøkt bilen min av politiet fordi de lette etter en mann som hadde tatt bilder av ei jente igjennom badevinduet hennes. Gjett om jeg fikk litt og forklare når de fant både kamera, stativ og blitz i bagasjerommet mitt.. Min forklaring om at jeg var hobby fotograf og alltid hadde kamera med meg holdt liksom ikke...

Angående bildet så likte jeg det, som du selv sier er kontrasten mellom den lyse bakken og gata der bilene står effektfull. Jeg synes derimot bildet virker litt flatt, og synes med fordel du kunne gitt det litt hardere kontrast. Tror det ville blitt enda mer effektfullt da. Ser gjerne en versjon der du prøver det!

-Ottern
Andreas S.
Enig med Fredrik om kontrasten. Måtte laste dette ned for å prøve selv og med mere kontrast står spesielt refleksene fra vinduene enda klarere frem.

En bra komposisjon og et interresant motiv med mange fine detaljer.

God sett.

mvh
Andreas
Andreas S.
Hjertelig takk for tilbakemeldingene!

Fredrik: Bra historie:) Skjønner at du fikk et lite forklaringsproblem ja.. Har justert bildet ganske opp og ned hva gjelder curves, men mulig mer kontrast er tingen. Skal prøve å se på det!

Mvh. Andreas D.
Hans Jacob H.
Stilig det her, med gatene i forskjellig plan, skiltet, og alle bilene stilt opp på den ene siden. Bra dybde. At den nærmeste bilen er en liten mini synes jeg også er fint for bildet. Toneleiet synes jeg er greit, men hadde sikkert fungert bra hvis du mørknet mellomtonene litt. At fortauskanten i forkant er kuttet var vel litt uheldig.
Arnhild A.
Hei

Liker bildet ditt. Fin dybde og bra komposisjon. Liker fargen på bildet også.

Mvh Arnhild
Monica F.
Jeg bare henger meg på alle de andres kommentar, ellers blir alt opp igjen. Knallflott bilde, falt veldig godt i smak :-)
Mvh Monica
aase r.
Henger meg med på kritikkene ovenfor.

Dovregate og kvartalene rundt har alltid fasinert meg. Skikkelig gamle Oslo arkitektur. Har alltid beundret arkitekturen og lurt på hvordan de kom til disse løsningene, både øvre og nedre del heter Dovregate. Locationen er brukt i mange norske filmer, senest så jeg det i ''Kvinnen i mitt liv''.

Av de eldre oslobeboerne ble dette kalt ''sykepleierkvartalet''. Besto av små leiligheter, m do i bakgården, senere i oppgangen. Mang en romanse startet her og var et yndet henge sted for giftesyke menn. Rikshospitalet var jo spekket med ugifte sykepleiere, som bodde her.

Sporet litt av fra kritikken, men bilder som får meg til å tenke videre fasinerer meg.

MVH Aase
Andreas S.
Tusen takk for mye konstruktiv kritikk!

Aase: Setter selvfølgelig pris på din kunnskapsdeling! Smigrende at bildet fikk deg til å tenke!

Mvh. Andreas D.

Steve S.
Skvatt litt akkurat nå.....gikk ned den bakken i går :O)

flott bilde!!!, fine kontraster..morro at mini'n sto fremst ;)
Alf Martin K.
Men det bildet har jo dama på veggen.:)
Et herlig bilde Andreas. Flotte detaljer, som en kan sitte å studere fra sofaen!
Christian Erik B.
Bildet ser nesten ut som to ulike fotografier er limt sammen på midten! Med andre ord, svært stor kontrast mellom høyre og venstre halvdel. Komposisjonsmessig kunne kanskje kamerastandpunktet vært noe lavere, og jeg savner litt luft i bunn. I tillegg ville jeg trolig valgt å plassere skillet (skiltet) nøyaktig i midten eller enda lenger ut til venstre (avhengig av hvilken komposisjon man er ute etter).

Mvh CEB
Avsluttet .
Hallo:) Jeg er enig i mye av det CEB sier. Men uansett er dette et tøft og velkomponert bilde, selvom det kunne blitt litt bedre.


Mvh Kyrre Lien
Erik B.
Hei Andreas!

Jeg vet ikke helt... Jeg har sett på dette bildet veldig mange ganger, men jeg blir ikke helt komfortabel med det, desverre. Jeg syns det blir for flatt, og med slappe kontraster. Veiene tar meg ikke så langt inn i bildet som jeg vil, om du skjønner hva jeg mener... Stedet har absolutt potensiale, men jeg syns rett og slett at dette bildet blir for ''rett på''.

Hilsen Erik.
Andreas S.
Hei og takk for kommentarer!

Skal gå i redigerings-boksen og prøve ut det som nevnes med kontraster. Fint at det er forskjellige meninger om bildet, det er det en lærer av.

Mvh. Andreas D.
Avsluttet .
Man trenger ikke reise til fjells for å finne gode motiver:-) HJH beskriver det så fint i sin kommentar, så jeg har ikke mye å tillegg utover at jeg synes komposisjonen er meget god. Teknisk godt løst også.

MvhJRH
Inge S.
Hei.
Likte dette her og si noe mer blir bare nrk:-)
Hvorfor dra til fjells når man kan dra til byen?
Fint gatefoto.

Mvh Inge
Anne Skalleberg G.
Hei
Et herlig bybilde med skikkelig nostalgi-feeling. Og Mini Cooper'n topper det hele. BRA!

Mvh Anne
Oda Lystrup H.
mhm, dette var fint.
liker lyset og tonene.
OG BILEN (en gang i fremtiden skal jeg kjøre rundt i en mini-morris også)!
du bør bruke dette stedet som location en gang du skal ta bilde av modell eller noe sånnt

Oda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu