Bilde er fra en tur i Jotunheimen i høst. Etter flere dager med fint vær kom det regn, og vi søkte ned i et fantastisk elvegjel som skjulte mange herligheter for en fotograf. Med livet som innsats i de bratte skrentene, ble det noen bilder også. Se det gjerne i fullskjerm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-06 16:40:28
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ og Polarisasjonsfilter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_214918} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Rune S.
Jeg synes dette er meget vakkert. En fin foss i slør og fine steiner med vakker, grønn mose. Vannet ser ut som brevann. Steinen nærmest påminner om et dinosaurhode. T.o.m. øyet er der:-)

Mvh
RuneS
Steinulf L.
Dette var et spesielt nærmest 'neonpreget' lys. Skarpheten gjør bildet nesten tredimensjonalt. Likte dette.
Torbjørn K.
Her kan jeg nesten kjenne lukta av våt mose! Herlig nær miljøskildring og svært fine farger og bra med det diffuse lyset. Softinga i bildet synes jeg dog ikke passer så veldig bra.

Torbjørn
Roger S.
Jeg ser et krokodillehode!
Steinen nede til høyre ligner litt :-)

Nydelig bilde, med et drømmeaktig uttrykk.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var eventyrlig veldig vakkert, flott bildeutsnitt, og teknisk meget bra.


Inger Anne
Terje S.
Ett meget vakkert stykke Norsk natur fanget på en utmerket måte .
Inge S.
Hei.
Dette syns jeg ble eventyrlig vakkert. Dyktig fremført.
Med livet som innsats så er du herved anbefalt:-)

Mvh Inge
Ann T.
Wow! Dette er meget bra! Skarphet, lys, farger, utsnitt - alt stemmer. Nydelig slørete vann. Bra jobbet!
Mvh. Ann
G. Hanna W.
Hei Ivar.

Jeg må bare spørre, hvilkene fjell og skoger er det du fanger?
Bildene dine er utrolige, og gleder meg alltid til ditt neste!
Fortsett med det...

Mvh G.Hanna.
Avsluttet .
Dette var bare utrolig flott,fargene,komposisjonen,ja alt stemmer her.
Hilsen Tone!
Rolf S.
Velfortjent ros også herfra. Fint lys, velkomponert og delikate farger, men jeg er usikker på om softing tilfører dette bildet noen ekstra verdi.
Eirik H.
Nydelege diffuse toner i biletet. God eksponering. Vatnet dannar ein naturleg komposisjon gjennom biletet, men det er noko unødvendig og forstyrrande tomrom på lengst til høgre.
Ivar B.
Hei folkens takk for kommentarer!

Rune: jeg så ikke dinosaurhodet før du nevnte det, men det forundrer ikke meg om det ligger slike skjelett under mosen på denne plassen:-)

Torbjørn og Rolf. Det er mulig at det blir litt for ''klissete'' med softing her, men syntes selv at det ga en fin og litt slørende effekt som jeg opplever at formidler noe av det jeg opplevde.

Inge:takk for anbefaling!!

G. Hanna: Hyggelig at du liker bildene mine, det varmer, men det er nok ikke noe spesielt med de fjell og skoger jeg ferdes i. Bildene i det siste er tatt på forskjellige steder på vestsiden av Jotunheimen. Der ligger motivene å bare venter på besøk:-)

takk igjen til alle!! Mvh Ivar
Tor Eirik P.
Enig med de andre her, flott bilde! Tøff stein!

Synes kanskje det er litt for mye softing.

Mvh Tor Eirik
Kjartan T.
Suger i blikket mitt dette bildet. Jeg synes det er svært vellykket. Nederste del blir ikke spesielt spennende og jeg ville ha vurdert et lite kutt der.
Inger-Lise S.
Aldeles nydelig eventyrsted! Vakkert motiv med lekre farger. God sløring på vannet :-) Jeg tror det kunne tåle en 3-4 cm kutting i bunnen, da det området ikke tilfører bildet noe.Isolert sett kanskje, men her er nok vakkert å forholde seg til :-)
Liker den softe effekten.

Inger-Lise
Kurt S.
Enig med Kjartan og Inger-Lise ang. det kuttet i bunn. Et par cm kanskje.
Et supert bilde. Nydelige farger og det ble noe eventyraktig over det hele.
Vakkert!
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Lys og motiv passer bra sammen. Komp er OK, vannet er passe sløret, og krokodillen nederst til høyre har et skarpt blikk mot alle som måtte komme den for nære. Jeg forstår at du synes at dette ble tatt med livet som innsats!
Teknisk er jeg ikke helt med på dette bildet, det gir inntrykk av for sterk komprimering som gjør mose til mosegrøt. Ikke min smak, og jeg har latt være å legge ut bilder som var bra i utgangspunktet, men som fullstendig tapte detalj ved downsampling og påfølgende .jpg-komprimering på grunn av dette. Dette har nok med personlig like og ikke like å gjøre.
Merkelig nok blir denne effekten mindre påtrengende i gråskala, og her synes jeg den er til å leve med, fordi den gir steinene et grånet preg og bygger opp under oppfatningen av fabeldyret.
Kutt i bunnen til bunnen av krokodillehodet anbefales.
Odd Tore
Stig Børre E.
Flott bilde. Liker spesiellt mykheten i gjengivelsen. Farger og komp. sitter også som et skudd.

StigB
ingeborg w.
Dette så utrolig vått ut. Ikke bare fossefallet, men også softingen som gir inntrykk av damp i lufta. Ellers liker jeg fargene godt, de gir inntrykk av frodig- og fuktighet.
Sverre H.
Hei Ivar,

Se her ja, den ble fin den. Jeg har lekt litt med beskjæring nede og vet ikke helt om jeg blir enig med meg selv ang det. KT er inne på noe, men jeg finner ikke noen god løsning. Faller egentlig tilbake på orginalen din.

Jeg synes du har valgt et godt utsnitt tatt forholdene på stedet i betraktning. Tekninsk har jeg ingen ting å utsette på dette. Vakkert.

Sverre.
Ina W.
Ja, dette var jo vakkert!!
Fin bruk av lang lukkertid, likte også fargen på vannet spesielt godt.
Beskjæringen er fin, men andre utsnitt kan også fungere.
Ina
Ivar B.
Hei takk til alle for nye kommentarer!!

Har lagt ut en ny versjon uten softing da den ikke fallt i smak hos alle. Personlig synes jeg softingen passet, og best formidler den litt fuktige stemningen jeg opplevde i dette elvegjelet. Versjon 2 er også lagt i et litt lysere toneleie, samt kuttet i bunnen etter forslag fra flere. Mvh Ivar.
Bente K.
V2 uten softing ble enda bedre. Da klarnet bildet opp og sløringen av vannet kom mer til sin rett. Flott bilde.
mvh Bente
Ellen Therese R.
Hei Ivar!

Er ikke helt sikker på hvilken av versjonene jeg foretrekker, de blir så forskjellige. På én side har jeg sansen for softingen, det gir et ''mykt'' uttrykk. Men v2 har litt med kraft i fargene. Hm. Tror jeg går for v1 jeg, den har et særegent mystisk og fuktig uttrykk. Synes også at ustnittet fungerer der.

Mvh Ellen
Vegard L.
Virkelig vakkert. Bra jobba dette.
Mvh Vegard
Hallgrim B.
Heilt kort og godt, nydelig. Fargar og stemning og det heile. Vakkert
Tone A.
Hei Ivar
Gratulera så mykje som ''Ukens fotograf'', det er så velfortjent, pga dine siste spesielle og vakre haustbilde har fått din særeigne stil på.
Dette vakre bildet frå elvegjelet er også heilt spesielt og det manglar også ein tittel. '' Med livet som innsats i de bratte skrentene'', håpar eg at du tek det med meir med ro ved neste fotografering!
Her likte eg best versjon 1 med sofitinga, pga at i versjon 2 med kuttinga og utan softing vart noko av det draumaktige og trollske borte frå bildet, slik som det er i versjon 1.
Steinane med sine former gjer at fantasien slepp seg laust i bildet. Mosen med sine lyse grøntonar og lysspelet på steinane spesielt på høgresida, er fine kontrastar mot den meir bare steinen i venstresida og det mørke berget i venstrekanten øverst.
Vatnet med dei to småe fossane gir liv til bildet og har ei flott plassering i bildet. Den vesle steinen under det største vannfallet skil seg også ut med si form og sine linjer.
Elles er det turkistonane på vatnet som skaper så flott kontrast i bildet dominert av stein-og mosefargar. Kjempebra jobba og med stativet med har du flott ei fin eksponering også.
:) Tone
Ivar B.
Tusen takk til dere siste også!! Hyggelig at dere liker bildet.

Spesielt takk til Tone. Du er så flink med kommentarene dine. Det er alltid hyggelig når du har vært inne. Det setter jeg pris på!! Mvh Ivar.
Morten W.
Et flott bilde, hvor jeg likte V2 best.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu