~ Septemberkjensle ~
Siste helga i september var vinden framleis varm, men skyene kom tyngde av regn. På ein tur på Borestranda i kveldinga var bølgene friske og vinden drog i kleda, med det kjendest som Indian summer framleis. Minstejenta mi mest trega på at ho ikkje hadde badetøyet med, pga at ho stadig måtte kjenna på sjøen . Sekunder etterpå her slår sjøen forbi ho og det var ei blaut og kald jente som sat i bilen på heimvegen.
Bildet inngår i albumet Borestranda året rundt -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-08 12:37:19
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-09 02:42:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger560
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .

Hei Tone.
Et flott motiv som bærer preg av ''Septemberkjensle'' Flott valgt tittel, meget bra.

Arne
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg liker dei diagonale linjene i bildet som gjentek seg utover bølgene, og lyset som reflekterer seg i sansen er særleg fin, syns eg.
Bildet framstår, på min skjerm, litt lys og kontrastlaus, men det er kanskje slik du vil framstille det?
Ein poetisk septemberstemning er det i allefall:-)

Inger Anne

Reidar H.

Hei Tone.

Fint og ''varmt'' bilde.

Den gyldne gløden i sanden, på himmelen - den er ubetalelig.

Det som skjedde med neste bølge åpner jo for et par ansiktsuttrykk som kunne ha gjort seg som bilder ;-)

Det eneste som jeg savner, er mer sjøgrønt. Jeg har selv brukt mye tid på stranden, og ved sjøen med fotoapparatet; og en ting som jeg er fasinert av, er det fargespillet som sjøen kan by på. Kunne vært artig å sett en versjon med noe litt justering på levels og saturation.

Vyrdsamst
Reidar
Ann T.

Hei Tone - veldig flott lys og stemning her. Fint med jenta som tester vann temperaturen og med teksten som fortelle oss at det er like før hun finne ut hvor kaldt sjøen egentlig er på denne årstid :-)
Mvh. Ann

Rune S.

Nydelig motiv med passende tittel. Morsomt med jenta som skal teste ut ting, og lære av livet. Hun lærte nok at alle bølgene er ikke like. Fint med fyret i bakgrunden. Jeg tenkte litt som Inger Anne når det gjelder kontrasten. Det er en smaksak. Jeg har nok selv lett for å dra på litt mye. Jeg vil gi deg ros for din evne til å skrive og ordlegge deg!

Mvh
Rune S
Tone A.

Takk for kommentarar og gode råd. Nå har eg lagt inn ein ny versjon med meir kontrast. Det er sjøsprøyt så blåtonane på bølgene blir slik.
Rune: Takk for rosen!
:) Tone
Steinulf L.

Litt melankolsk stemning. På min skjerm fungerer v#2 best. Vakre farger,likte dette.
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 blei kjempefin, men veit kor det kan variere frå skjerm til skjerm:-)

Det var refleksjonane og lyset i sanden eg meinte i min forrige kommentar, litt seint på natta:-)

Mvh Inger Anne
Hege J.

Veldig fint og stemningsfullt bilde, Tone.
Lyset er suverent og gir en veldig god stemning. Nydelige gyldne fargetoner. Foretrekker nok versjon #2, jeg også, liker litt høye kontraster.
Feistein fyr ligger fint og fotogent (!) der ute, og blir et interessepunkt uten å konkurrere ut datteren din. Ideelt sett ville jeg nok ønsket at datteren din var til venstre i bildeflaten og dannet en diagonal i forhold til fyret i bakgrunnen.
Har lyst til å bemerke sjøen, som jeg synes var bemerkelsesverdig hvit og skummende da bildet ble tatt denne kvelden, ser nesten ut som en isbre tatt ut av miljøet sitt. ;-) Flott er det ihvertfall!

Mvh Hege
Ivar B.

Skikkleig god formidling av høst ved havet. Nydelig lys, der versjon 2 er best. Flotte linjer, god dybde. Bildet forteller en fin historie. Likte dette meget godt. Mvh Ivar.
Oddrun B.

Et stemningsfullt bilde, nydelige farger og lys. Likte best v#2.

mvh Oddrun
Avsluttet .

Hei Tone
Dette bilde står som et godt eksempel på hvor vakkert det er på Bore. 50% av dagene i året er sjøen slik som her, skummende og frådene. Her var det bare så vidt at jeg druknet i 1967, det er sterk strøm og til tider farlig å bade her spesielt for oss som ikke kan svømme.
Feistein ligger bra plassert i bilde og den våte sanden gjennspeiler den gyldne himmelens lysspill.

mvh arild
Kurt S.

Et teknisk flott bilde med nydelige farger.
Flotte refleksjoner i sanden og her kan man virkelig fornemme havets villskap.
Vakkert og stemningsfullt.
Sammen med teksten din ble dette en god opplevelse på mandag morgen.
Mvh Kurt
Andreas S.

Hei

Dette stedet har jeg sett før! Minnes at du tok bilder av noen som lekte i bølgene her tidligere i år? Liker komposisjonen din, fine farger og en fin plassering av jenta. Pent med himmelspeilingen i strandkanten.

Mvh. Andreas D.
Odd Tore S.

Her har ikke spor i sanden lang levetid, men lærdommen om variasjon i bølgehøyden har forhåpentligvis lenger. Av en eller annen grunn kom jeg plutselig på ''Love letters in the sand'' da jeg så bildet, så de utvaskete fotsporene er nok viktige her.
V3 passer best til min skjerm og smak, skal ikke begi meg inn på diskusjonen om fordelingen mellom disse to faktorene.
Her kan man sitte og drømme om sommeren som er forbi, men som ikke totalt har sluppet taket likevel.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Nydelig motiv med lekre farger og fint lys. Jeg velger meg v#3 her.

Inger-Lise
Tone A.

Takk til de siste også for kommentarane dykkar. Det er gildt når ein får til eit slikt bilde som kan formidla ei spesiell stemnin. Også eg likte brst versjon3, pga betre fargar og litt meir kontrast.Versjon 1 er litt meir blass pga at det var skummande bølger med vannsprut som gjorde det litt disig over sjøen.
Andreas: Dette er Borestanda som ligg nord for Orrestranda. Og '' Lykken er'' { bldekritikk = 249279} er tatt på Orrestranda med same minstejenta.
Odd Tore: Takk for fin kommentar når det gjeld '' Love letters in the sand'', pga at eg hadde med meg ei kjærestepar som stor der. Men den eine kjærasten forsvann pga at broren dreiv kiting. Så då forsvann det motivet.
:) Tone
Avsluttet .

Nydelig bilde Tone,vet ikke hvorfor et av de 3 versjonene jeg liker best fordi jeg syns alle 3 er fine.Her har du klart å fange en stemning veldig godt og det er som en føler en er på stranda.Kjempebra.
Hilsen Tone!
ingeborg w.

Lekkert bilde med flott lys, masse fine linjer og jenta har plassert seg pent i bildet. Kombinasjonen av fine farger, vakkert lys og allikevel kraftige bølger som slår innover er veldig fin. Jeg foretrekker v3, litt mer kraft i den, men ikke for mye.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu