- Med hjarta på same staden -
Nå vart eg inspirert av Arild Aase som har lagt ut eit bilde av eit motiv som eg har kjørt forbi i 7 år, og 29. sept. tok eg endeleg dette bildet. Difor denne tittelen sidan me likar denne fine høgda der landskapet minner meg om nettopp : '' Med hjarta på rette staden''.
Trafikken går rett utanfor jordet, så difor har eg bare ikkje gjort noko med det før nå. I vintar hadde me mykje snø og då vart det laga ei løype som mange gjekk i. Kyrne har undergang for å koma til denne Windows bakken
Bildet inngår i albumet - Med hjarta på same staden - - Denne windowsmarka vil eg følga gjennom ulike årstider.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-09 23:58:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-10 00:00:13
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-10 01:42:54
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215799} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .

Hehe, nå fikk jeg en støkk, plutselig var det to kyr på bilde mitt. Du måtte bare herme nå ja, vel visste jeg at du ville kjenne deg igjen med en gang, men det var ikke pent gjort å herme etter meg. Nei, bare tuller med deg.

Mitt e finare en ditt:) Og så har du for mange kyr.

Nei, dette måtte jo bare bli en tullekommentar hehe.

Fint bilde, jeg har som sagt sett på motivet lenge før jeg flyttet ut til Bryne. I grunnen hadde jeg ønsket meg en blåere himmelen men slik ble det ikke igår.

mvh arild
Avsluttet .

Flott motiv Tone. 2 er bedre enn 1

Arne
Karine A.

Heisann!!
Fint komponert bilde og absolutt best i v1, to kyr er nok!!!!!

:) Karine
Odd Tore S.

Enda et bevis på at jorda er rund?
Mye grønt og fint her og fredelige kyr som forsterker følelsen av ro og idyll.
Versjonene er forskjellige, og jeg synes ikke at man så enkelt kan velge blant dem. Balansen i lyset i v4 er ikke så bra som på de andre versjonene på denne skjermen.
Egentlig kunne jeg helst tenkt meg en versjon med enda mer grønt og bare litt himmel, og en enorm dybdeskarphet, blender f/16 eller enda verre om ikke diffraksjon blir for synlig. Men nå har det jo vist seg gang på gang at så mange små detaljer som originalen får da, smelter sammen til en slags grønn grøt når bildet downsamples og .jpg-komprimeres til bruk her, så det er vel ingen god idé. Men den er artig å leke med, særlig effekten av buen i jordet, som kan bli både vellykket og ødelegge helt et slikt opplegg.
Odd Tore
Oddrun B.

Hei Tone!
Et flott bilde. Her var det vanskelig å velge hvilken av versjonene som var best. har sett en del på de,og tror det må bli v#2 liker bedre avslutningen i bilde på venstre side. Synes v#4 ble litt for mørkt.

mvh Oddrun
Stig Børre E.

Veldig bra. Vers.1 er absolutt best.
Flott plassering av kuene. Fine farger og bra komposisjon.

Er dette fra akkurat samme plassen som kubildet til Arild Aase?

StigB
Steinulf L.

Her har du versjoner for enhver smak, i tillegg kommer OTS med et særdeles godt forslag. Jeg synes originalen fungerer svært så bra, og v#3 er spennende med flere muligheter.

Uansett, her demonstrerer du at det enkleste ofte er det beste. Fine bilder.
Avsluttet .

Hei igjen Tone

Jeg fikk nesten vondt etter den mobbekommentaren igår her. Unnskyld.

Jeg ble som sagt øvegidde når det plutselig var to kuer på thumb-nailen, trodde det var mitt og at kua hadde kalvet:)

Til Stig Børre: Vi har vært på samme plasse, Tone og jeg ja. Område ligger like utenfor Bryne, på vei mot Lye-feltet der Tone bor.

Tone: Synes at dette område rundt her er meget fotogent, først og fremst denne windows-marka men også andre ting jeg har merket meg rundt her som skal utprøves.
Skulle helst vært her en morgen med fin sol som lyste opp landskapet??

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.

Stilrent og flott dette, Tone! Jeg holder nok en finger på mindre kyr, men to går bra. Enga er spennende og absolutt fotogen. Kan tenke meg at snøen ligger fint der på vinteren, men da er det vel ikke så mange kyr å se.. Av versjonene, liker jeg v#4 best. -litt dumt med ''kapping'' av rygg hos brun ku.

hilsen ingebjørg
Rune S.

Stilig bilde med kuer i det grønne. Vakker og ren komposisjon. Veldig Windows, som er nevnt. Jeg synes #1 er best, men du kunne kanskje brukt curves bare på himmelen. Jeg liker litt kontraster, men jeg synes #4 ble litt for mørk.

Mvh
Rune S
Inger Anne Maritsdotter V.

Stilreint med en fin enkelhet er ord eg vil bruke på dette flotte bildet ditt,
kjenner igjenn windows-bildet, flott formidla av deg:-)

Mvh Inger Anne
Torbjørn K.

V3 ble svært bra! Enkelt, minimalistisk og meget bra gjennomført! Jeg synes dog ramma ble for voldsom og dominerende og ødelegger litt av det minimalistiske uttrykket i bildet.

Torbjørn
Ivar B.

Nydelig! Enklere kan det vel ikke gjøres, effektiv komposissjon. Absolutt versjon 1 etter min smak. Likte dette veldig godt. Mvh Ivar.
Espen A. I.

Herlig minimalisme, men som jeg skrev til AA
vil jeg valgt sort/hvitt med store kontraster, dette
kan bli litt slapt synes jeg mtp toneomfanget og
kontrastene. Ellers liker jeg v3 godt. gress, gress!

-Espen
Bente K.

Det var noe kjent med dette ja, det samme skjedde meg i vinter da mitt motiv dukket opp for andre gang her. Dette er et stilrent og flott motiv, men jeg synes at du har med en ku for mye for at dette skal bli optimalt. Grønnfargen på gresset har du fått maksimal effekt utav.
mvh Bente
Tone A.

Takk for alle kommentarar og gode råd. Dette er eit utsnitt pga at dette er ei lang mark før denne bua toppen kjem.'' Windowsmarka'' har me kalla den lenge. Ein traffikert veg går like ved så eg stod langs vegen og fotograferte. Neste gong skal eg ta ku-undergangen. Og det var mange kyr ute denne dagen. Mange gonger har eg stoppa nettopp for å fotografera denne marka, men så har ikkje himmelen vore god nok.
Versjon 3 likar eg best, men den skulle bare hatt ei ku. Eg brukar levels til vanleg, curves versjonen blei litt mørk.
Espen: Eg laga også ein svart/kvitt versjon, men den blei ikkje bra.

Arild: Jammen er du gild som unnskuldar deg! Eg tåler ein spøk og det var ikkje noko mobbing heller. '' Øvegidde'' over to kuer på ditt bilde, det hadde eg også blitt. Eg hadde tenkt å ta nye bilde pga at eg ikkje var fornøyd , men måtte bare få det ut då eg såg ditt. Arild: ditt bilde er best!
Og ja det er fine motiv der, som eg eg har sett lenge.
:) Tone
Hans Henrik F.

Teletubbiene møter Windows? Fint grafisk og naturlig samtidig - liker best v1. Litt etter ''keep it simple''-prinsippet.
Magnar B.

Syns v1 er super! Dei andre også fine, men treff ikkje så godt m eksponering og komposisjon. Herlig enkelt, og fint eksponert.
Kenneth K.

Jeg er enig med flere her dette var bedre en nummer to. Her får du liksom noe å se på. V 1 er best fordi på de andre bildene er det to kuer som nesten er ute av bilde. . Et vakkert og fargerikt landskap. Dette likte jeg.


mvh Kenneth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu