høstmorgen
Bildet er lappet sammen av flere bilder. Jeg synes bildet blir betraktelig bedre når det presenteres i større format. Da kommer mange flere detaljer fram. Så jeg tror at jo større skjerm betrakteren har, desto bedre blir dette bilde likt. Har tatt et utsnitt på ca 1/5 av orginalen, og lagt ut som versjon #2
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-10 10:29:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-11 11:22:31
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-11 17:34:10
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-10-11 17:36:47
    Versjon #5
Utstyr
  • 30D
  • Canon 70-200mm L IS
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1026
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
Erik J.
Utrolig lekkert, formatet gjør seg godt her (som du selv er inne på har jeg ikke bred nok skjerm til alt i fullformat, men på veggen vil det gå bra)
Kuene i tåka gjør susen. Jeg foreslår å rydde litt i nedre venstre hjørne, men det er bare pirk.
ingebjørg fyrileiv g.
Nydelig bilde med gode farger og herlig stemning. Kyrne gjør også mye for bildet. De er fint plassert i. Jeg liker helt klart v#1 best. Landskapet har flotte linjer og buer som også gjør sitt. Meget bra.

vh ingebjørg
Stig B.
Nydelig landskap. Fint satt sammen, formatet vil nok som du sier fungere bedre jo større det er.

Flott med tåka nede i søkkene, kuer som gresser, fine høstfarger, passe med forgrunn.

Vakkert.

Mvh Stig
Ishi K.
herlig bilde!
Odd Tore S.
Meget pent og rolig kulturlandskap som nesten gir et preg av England?
Klar at tåka gjør mye for dette, den var sjeldent fin her i forhold til landskapets former.
Som du selv er inne på, har bilder i dette formatet et problem ved visning her. v2 gir et visst inntrykk av hvordan dette kunne oppleves i større format.
Jeg tror at dette ville gjort seg kjempebra da, i v2 blir kyrne til ekte kyr og ikke små tinnfigurer som i v1.
v2 avslører også at den brune pinnen i bunnen av v1 er spor etter NSB. Den og venstre hjørne kunne du se litt nærmere på om du skulle printe det ut i stort format.
Men totalt sett er dette meget vellykket. v2 kunne forresten godt tåle å stå alene, den understreker linjene i dette området bedre enn v1.
Odd Tore
Geir Arne M.

Dette var meget fint. Flott komposisijon , fin stemning. flotte farger.

mvh
geir
Ole Birger S.
Takk for raske kommentarer. OTS: Ja det går en jernbanelinje nedi dalen. Godt sett forresten. Jeg kom litt for sent til stedet. Lyset varierte kraftig, og tåka forsvant meget raskt. Det så bedre ut mens jeg holdt på å klive ut av bilen, og jigge opp stativ og utstyr. Jeg kjørte innom dette stedet på vei hjem fra jobb, nattskift. I morgen skal jeg være bedre forberedt, og være tidligere på stedet.
Steinulf L.
To flotte bilder av romerikslandskap dette her. For meg er v#2 favoritten.
Ina W.
Sitter her med stor skjerm, og dette var vakkert!
(Tror jeg ville synes det med liten skjerm også, men..)
Flott landskapsbilde, både kuene og tåka er viktige detaljer.
Hvor mange bilder er satt sammen her/hvordan?

Ina
Stig Børre E.
Dette var veldig spesiellt og veldig vakkert.
Herlig med det bølgende landskapet ispedd tåkedotter, kuer og høstløv.

StigB
Edvin S.
Dette er bærre lækkert, og småpirket er allerede nevnt. Denne ville jeg helst sett på veggen.

Øyesnadder ;-)

:: ~ Arne
Arne S.
Jeg sier som arner flest, bærre lækkert!

:; - arne
Avsluttet .
Strålende bra bilde............bare å nyte dette her.

MvhJRH
Trond H.
Som andre seier, meget bra. Panorama er et vanskelig format å mestre, spesielt med tanke på komposisjon, men her er det veldig fint løst. Flotte linjer som beveger på tvers av bildeflaten. Dette er rett og slett najs...

MVH TH
Ivar B.
Et aldeles nydelig landskap og suveren skildring av høst, samt et godt fotografisk arbeid gir et sjeldent godt bilde. Begge versjonene er bra, men det er vel ingen tvil om at panoramaformatet blir mektigere. Mvh Ivar.
Ole Birger S.
Takk for rosende kritikk. Ina Wesenberg: Bilde er satt sammen av 3 bilder, og ingen beskjæring bortsett fra det programmet selv gjorde. Det nye PhotoStitch, som fulgte med Canon 30D, virker for meg mye raskere og bedre i sammensmeltingern av bildene, en det tidligere utgave av PhotoStitch var. Her har jeg ikke funnet noen skjøter eller spor etter skjøter. Den ene skjøten skal være med på høyresiden av utsnittsbildet.
Arnhild A.
Hei

Et utrolig lekkert bilde. Flotte formasjoner i landskapet, tåka og fine farger. Foretrekker v1.

Mvh Arnhild
Torbjørn K.
Dette ble rett og slett svært bra! Flotte farger og herlig steming i tåka. Ser for meg at dette må være litt av et syn i stort format.

Torbjørn
Espen A. I.
Bilder i slikt format tar seg dårlig ut på webben synes jeg.
Derimot ser jeg potensiale i en laaang print. Lekkert, men
synes ikke webvisningen gir noe rettferdig inntrykk på meg.

-Espen
Odd E. k.
Hei Ole Birger!

Et flott panoramabilde fra vår flotte natur. Har har du fanget øyeblikket, der tåken snor seg rundt høydedragene i terrenget. Kan se kyrne boltre seg i det flotte landskapet med høstfargene. Et fint utsnitt og der terrenget gir en fin dybde innover i bildet. Stemningsfullt!

Mvh

Odd E.
Sverre G.
Helt nydelig!
Flott effekt med tåka. Vet ikke hvilket av bildene jeg liker best, de er jo ganske forskjellige, selv om det er samme motiv. Uansett - kjempelekkert.
Anders H.
Det her likte jeg veldig godt. Et flott landskap med former og kurver som går gjennom hele bildet. Tåka gjør også sitt til å skape dramatikk i dette. V1 er best for min del. Et bilde i panoramaformat er for min del nødt til å ha en del spenning i seg, og kan ofte kuttes, her derimot trengs det ikke å kuttes en eneste millimeter. Dette var bare flott. Viser norsk natur fra en flott side. Liker også at det er kuer der, og fargene er veldig varrierte og bidrar til å gjøre bildet dramatisk for min del.

Anders
Svein B.
Fantastisk, og originalt! Et eksepsjonelt fotogent kulturlandskap i høstlig pryd- et landskap de fleste av oss vil kjenne oss igjen i- her trenger en ikke være naturromantiker for å kunne ''delta''. Landskapets flotte linjer og former fyller komposisjonen helt glimrende. Hvilket eventyrlig skue dette vil være i et stort print da! Knall!!

Mvh
Svein B
Magnar B.
nydeleg landskap… spennande med det lange panoramaet. Fine fargar, og detaljar m kyr etc + skodda som ligg og lagar godstemning… eit lite eventyr av eit bilde!
Ole Birger S.
Takk også for de siste kommentarene. Det er gledelig at så mange liker bilde. Jeg ønsker å printe ut dette i 30x120 cm. Er det noen gode forslag på hvem som gjør en slik jobb, ev. hvilken blekkskriver kan skrive ut i nevnte format?? Jeg må nok snart skifte ut min gamle Canon 865-printer.
Anya K.
Dette var utrolig bra! Eneste jeg ville gjort er å ha litt mer kontrast..nå fremstår bildet som litt blasst. Ellers er det flotte linjer.. og små detaljer som kyr setter prikken over i`en..

Mvh Anya
Ole Birger S.
Takk for den Anya. Versjon #3 er lagt ut, denne med friskere farger
Hans Henrik F.
Må bare også få applaudere dette - det meste er vel sagt. v3 synes jeg ble litt i drøyeste laget så jeg holder en knapp på originalen din.
Kai-Wilhelm N.
Liker dette veldig godt. V1 med litt mer bearbeidelse i lys/farger. V3 ble ikke bra..


mvh
-k
Ole Birger S.
Takk for de siste kommentarene også. Hans og Kai-Wilhelm: Jeg har lagt ut en mellomting av V#1 og v#3, og etter egen smak er nok det den beste versjonen. Så takk for tipsene.
Ann T.
Hei, dette synes jeg er meget bra! V5 liker jeg best, det er akkurat passe fargermetning på min skjerm og jeg synes at panorama formatet er supert. Veldig flott med tåket som legger seg rundt omkring på landskapet. Kyrne gjør også mye for bildet - en fin detalje.
Regards, Ann
Dag J.
V5 takk. Nydelig og som skapt for stooor utskrift.
Terje S.
Meget flott.
Ole Birger S.
Takk til Ann, Dag og Terje også. Ved en eventuell presentasjon senere av bildet, vil jeg etterstrebe V#5. Ikke for mye, og ikke for lite, men sånn passe.
Steinulf L.
Jeg har flere ganger brukt

Fototypografisk
Stanseveien 4
0975 Oslo
tel 4791143589
tf@fototypografisk.no

Damen som driver stedet heter Toril Fisknes.

Resultatene er formidable. Lykke til.
Ole E.
Usedvanlig flott panoramabilde. Slike bilder kan aldri komme til sin rett ved webvisning. Hadde vært skikkelig moro og sett dette i stort format. Linjer, fargene, stemningen, alt er på topp. Eneste pirket er urolighetene nederst til venstre i bildet. Jeg liker helt klart V1 best. Det beste bildet jeg har sett her på flere måneder. Skikkelig bra!
Espen A.
V5 for min del og for et bilde! Internett er ikke rettferdig format for dette bildet, men får en viss peiling hva det er du mener. Synes dette er originalt og fengende. Godt arbeid!

Mvh
Espen Amdahl
Ole Birger S.
Takk for nye nyttige opplysninger og trivelige kommentarer. Jeg likte spesielt godt de to siste setningene til Ole E, he he.. :)
Geir Rune L.
Hei Ole
Herlig bilde, likte spesielt V5.
PS utskriften ble bra
Geir
Ole Birger S.
Jeg fikk en anbefaling fra Steinulf Listerud om hvor bildet kunne printes. Jeg bestilte bilde i ca 25x125 cm, og resultatet ble minst like godt som jeg hadde håpet på. Jeg vil også anbefale nevnte dame til produksjon av store bilder, Dette kan hun. Sa takk igjen Steinulf, for et godt råd. mvh ole b
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu