Mallorkinsk høstlandskap.
Fra åsene rundt Puerto de Soller.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-12 18:10:00
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger643
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig Børre E.

Tar du med deg tåka på tur?
Når det gjelder bildet syns jeg ikke dette er av dine store.
Voldsom glorie i overkant av fjellkammen, noe som kanskje tyder på en litt vel ivrig omgang
med shadow/highlight. Syns ikke komposisjonen henger helt sammen. Tror kanskje buskaset til venstre ødelegger en del. Forgrunnen på høyre side er fin. Hvis du hadde hatt evnen til å flytte fjell - kunne det passet med fjellene noe knepp over mot høyre for så å beskjært kraftig til venstre.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred. Dette blir nok litt tja for meg også. Tja fordi du antakligvis har skjemt oss bort med tåka di. Jeg savner litt mer futt i bildet. Liker blassheten i skogen godt. Når det gjelder utsnittet, kunne jeg godt ha funnet på å kutte treet til venstre.

- ingebjørg
Per Ove H.

Jeg oppfatter dette bildet helt annerledes enn de to foregående. Synes dette er et velkomponert bilde og en sober formidling av stemning og natur fra dette området.

Mvh
POH
Jóhann Á.

Hei Fred!
Dette gikk nok ikke helt inn hos meg heller. Ville valgt annet utsnitt som ville konsentrert seg mer om sjatteringene innover i bildet og med den fjelltoppen til høyre strategisk plassert. Liker slike bilder i sv/hv, vet ikke hvordan det ville blitt her.

MvH, Johann
Inge S.

Hei.
Syns dette var et behagelig motiv. Ikke noe stress og mas,
bare et motiv med masse ro.
Meget bra.

Mvh Inge
Fred S.

Takk for blandete og ærlige ( forhåpentligvis) reaksjoner på bildet. Setter pris på alle, men subjektivt sett har jeg mest sans for Per Oves reaksjon, og ikke minst ordet ''sobert''. For meg blir det faktisk et dekkende ord her; bildet er i mine øyne uvanlig ''sobert'' og nedttonet til meg å være. Selv tåka er ikke ''tilsiktet'' her; riktignok var det en smule disig da bildet ble tatt, men tåkepreget i bakgrunnen kom som en liten overraskelse da jeg omsider hadde fått bildet slik jeg ville ha det. Så noe futt i bildet får du ikke, Ingebjørg, det du kaller blasshet her er nettopp den ''effekten'' jeg synes fungerer for dette motivet.
Legger ut noe monokromt til ære for deg, da, Johann. Svart/hvitt ble det ikke, derimot en forsiktig sepiatilnærming.

vh fred
Inger Anne Maritsdotter V.

Min umiddelbare tanke her var om du hadde tatt bildet gjennom NI?

likte godt stemningen her, eit malerisk bilde i duse fine toner.

Inger Anne
Roger K.

Hei Fred!
Min første tanke her var at du kanskje har vært i bevegelse under opptak. Virker litt ute av fokus i front. Når det er sagt har jeg stor sans for slike utprøvelser da jeg selv har tatt noen steg for slike ting. Effektene lar jo ikke vente på seg og skøy å drive med. Dette bilde har det meste hva kreves av innhold. Glad i forgrunn som jeg er er dette et godt valg etter mitt synspunkt. Så legger bilde flott på seg innover i flotte lag. Skulle jeg ta på noe må det være lyset som du får inn på høyresiden. Litt hard, men ikke alltid like enkel å styre og et kompromi med resten av bilde en vil formidle.

En trivelig helg til deg

Mvh RK
Jan Ove H.

Fint bilde.
J O
Lillian L.

Hei Fred.

Dust, deilig og minnerikt...
Du tok kanskje bildet på en fottur med utgangspunkt i (Puerto de) Soller, eller var det fra vinduet eller plattformen på det gamle toget mellom storbyen Palma og den gyldne fruktbyen Soller...
Uansett - Mallorca har alt, en vidunderlig øy.

Mvh Lillian I.
Fred S.

Takk til dere siste også, ikke minst Lillian som ''fant fram'' bildet igjen. Husker deg, det er du med de koselige Lofotbildene ? Virker som du er kjent her, så jeg kan nevne at bildet er tatt fra åsene rett ovenfor sentrum av Puerto de Soller. i nærheten av et gammelt maurisk (?) vakttårn, Torre Picado tror jeg navnet er.

vh fred
Lillian L.

Hei igjen Fred.
Ja, det er jeg med Lofotbildene... Er ikke lyset der bare fantastisk? For slike som meg blir bildene nesten ''gratis''...
Det Mallorca som er ''in'' i dag, var jeg allerede for 20 år siden så heldig å bli godt kjent med. Så i 2003 var det tid for en reise tilbake i tid - blant annet til (Puerto de) Soller. Ikke på fottur, men i leiebil, på skramletog og såre føtter.
Jeg sier bare; Mallorca er som champagnen - kraftig undervurdert...
Mvh Lillian I.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu