Streif av kveldssol
Med stativ og 'blaude fødda' i fjæra
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 10-20mm f4~5.6 EX DC
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/6s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_217545} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Roger S.

Behagelig kveldslys dette ja.
God balanse i bildet, og fint at vannet fortsatt har gode detaljer selv om det er i bevegelse. Flott med den rødfargede stenen som bryter litt opp.

Sitter å stirrer på stenene, og lurer på om de er litt uskarp. Mulig stativet ikke sto helt i ro ??
Kurt S.

Har selv prøvd å ta bilder at steiner/berg med slike små skjell på.
Det ble ikke helt vellykket den gangen jeg prøvde. Det hadde en tendens til å gro igjen slik at det bare så ut som en ''hvit masse'' på steinene.
Her synes jeg du har klart det bra. Ganske detaljert og fint. Fint balansert og den rødaktige steinen øverst fikk stor betydning som fargekontrast mot det blå vannet.
Vakkert.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Jan Frode. Kjempeflott bilde med passende sløring i gode blåtoner. Steinene har grei skarphet, men den kunne nok ha vært bedre. Steinene er fint plassert i bilderammen og som Kurt sier, gjør det oransje mye for kontrasten til det blå. Jeg liker også linjen på den ene. Flott bilde.

hilsen ingebjørg
Stig Børre E.

Knalle farger. Akkurat passe overdrevet.
Skarpheten, eller mangelen av - er nevnt.
Kompen er fin, men jeg syns det blir litt trangt på venstre side.
Uansett - flott å se på, glimrende etterarbeide.

StigB
Arve Herman T.

Ja dette er bare rett og slett vakkert og godt fanget. Herlige farger i blanding med bevegelse. Lyset er prikken over ien. Herlig herlig..


med vennlig fotohilsen
Arve Herman Tangen

www.ahtfoto.com
Espen A. I.

Liiiitt uskarpt, men du verden så lekkert.
Særlig fargene tiltaler meg mye. Liker det enkle her
og dynamikken fra bølgene tilfører det lille ekstra.

-Espen
Inge S.

Hei.
Bare jeg ser vann så får jeg vann i munn:-)
Syns dette er bra og fin fart i vannet med gode farger.
Helt topp etter min smak:-)

Mvh Inge
Torbjørn K.

Dette synes jeg ble svært så bra, og et bilde jeg gjerne skulle tatt selv. Ikke noe nyskapende, men likevel bra gjennomført. Det jeg faller for er de intense fargene og boblene i vannet. Rur-en på steiene tilfører spennende detaljer og lukkertiden er så godt som perfekt. Skal jeg prike, så kunne jeg tenke meg mer luft til venstre.

Torbjørn
Andreas B.

Nydelig og inspirerende bilde! Flotte farger!

Andreas
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette har gått meg hus forbi:-)

Syns det er flott, kan tenke meg at dette er et bilde som blir veldig forskjellig frå skjerm til skjerm.(min lcd-skjerm er litt lys..)

Fin komp. og bra eksponert.

Inger Anne
Odd E. k.

Hei Jan Frode!

Et flott bilde, der boblene i vannet sammen med blåfargen får en fin effekt. Steinene er frodige på farger og gir en fin effekt. Noe mer luft til venstre har gjort seg, da det virker noe trangt den veien. Ellers et velkomponert bilde og flott fanget!

Mvh

Odd E.
Inger-Lise S.

Dette har jeg ikke fått med meg.Et bilde av den typen jeg bare MÅ kommentere. Men så er det meste sagt..
Vel, jeg liker motivet og komposisjonen veldig godt. Fargenyanser og struktur i steinene er svært dekorative. Og vannet! Det har du virkelig fått en nydelig effekt på:)
Skarpt og fint og meget dyktig utført teknisk.
Har følt lenge at dragningen mot å fotografere vann igjen kommer smygende, og her blir jeg virkelig inspirert!

Inger-Lise
Tone A.

Hei Jan Frode
Dette bildet likte eg svært godt pga steinane, den sløra sjøen og streif av kveldssol, som speglar seg på steinane. Eg skreiv faktisk ''streif av kveldssol'' før eg såg tittelen din.
Litt trangt i ventresida, men elles ein fin komposisjon med steinane som ligg fin plassert som forgrunn med dei to store, og den rødtona steinen som er så fin kontrast som midtgrunn.
Bakgrunnen med den vesle steinen som fortset rytmen i steinane, har sjøen i høgrehjørnet som skaper liv med sine sløringar.
Fin eksponering som gir detaljar i sløringa på sjøen med lyse blåtonar. Her er skummet rundt steinane med å gi liv til bildet, der det dreg seg mot bølga som er på veg på stranda igjen.
Fine fargar på steinane med dei småe skjella (?) og der solstreifet gir kontrast til det mørke. Littegrann uskarpt er steinane, men det kan jo vera sjøen ruska i stativet ? Men elles eit vakkert strandmotiv som er fint komponert.
:) Tone
Jan Frode A.

Tusen takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer med synspunkter, og for en anbefaling som jeg satte stor pris på.

Beklager at jeg er seint ut med å takke dere. Jeg skrev vel i en kommentar for 4-5 uker siden, at jeg regna med å få bedre tid til foto.no nå når de mørke høst- og vinterkveldene stod for døra. Men plutselig sykdom og dødsfall i familien har satt meg ut av spill de siste 3 ukene. Nok om det, nå er i alle fall dagene blitt normalisert igjen, og her er jeg med takk til dere alle.

Jeg er enig i synspunktene om at bildet godt kunne ha mere på venstresiden. Ellers ser jeg også at det er noe uskarpt. Det å balansere med et stativ på sleipe steiner i fjæra er jammen ikke enkelt. Men øvelse og prøvelse, så går det nok bra etter hvert. I alle fall er det alltid spennende å prøve seg på lange lukkertider og bevegvelse.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu