Fremtidsvyer..
Bildet inngår i albumet Høst 2006 - Enkel høstvariasjon med lys,farge og eller bevegelse som tema.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-21 18:17:23
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_217991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Nikolai E.

'thumnailen'', indeksbildet, ser mer kjedelig ut enn selve bildet, kanskje siden kløveren er nokså midtstilt. Imidlertid er den fint gjengitt, og det som hever bildet langt over gjennomsnittlige blomserbilder er de flotte linjene som går på kryss og tvers. Antar dette er strå som er utenfor fokus, mesterlig gjengitt som diffuse linjer. Bra dette!
Avsluttet .

Et fint bilde med personlighet. Synes ikke midtstillingen av blomsten gjoer noe i dette tilfelle. Er enig med Nikolai i at linjene i bakgrunnen gjoer mye for bildet. Fine, klare farger.

Anders
Oddrun B.

Nydelige farger, bakgrunnen er helt skjønn. Er litt usikker anngående blomsten, synes den blir for hard i kontrastene til den flotte bakgrunnen.

mvh Oddrun
Céline F.

Nydelig bilde: veldig fine linjer, som gjoer hele bildet, med veldig bra farver! Jeg liker at blomsten ser ut som den kommer ut av bilde! Midtstillt kansjke, men straaen er paa siden, og det gir en balanse til bildet!
Hvordan har du klart aa ha saanne linjer i bakgrunnen?
Flott bilde, hvaertfall!
Céline
Svenn H.

Her var det fargene jeg likte klart best. Bruken av tele fremfor makro er kanskje medvirkende til at blomsten ikke er sylskarp og virker litt krympet i forhold til omgivelsene? Komposisjonsmessig ville jeg fjernet en god del i toppen. Blomsten er heller ikke et prakteksemplar. Den virker rett og slett litt pjusken :-) Det er lyse omriss rundt bladene, noe som kan ha kommet under oppskarpingen. De gjennomsiktige gresstråene fremhever ikke bildet i mine øyne. Mulig de er kommet med mellom linsa og blomsten?

Hilsen, Svenn
Steinulf L.

Takk for konstruktive og tankevekkebde kommentarer sålangt. Ser at jeg har glemt å merke at bildet tilhører en serie. Det er herved rettet opp.

Celine: Linjene i bakgrunnen er visne stå som faller utenfor fokus. Her har jeg med hensikt brukt en stor blender for å få blomsten til å stå ut. Samtidig har jeg ønsket at stråene skal anes, men ikke fremstå for tydelig. Jeg har ikke forsøkt å få frem den tradisjonelle nøytrale bakgrunnen med vakker bokeh som dette objektivet kan gi.

Svenn: Blomsten er våt og pjusken ja, det er jo hensikten med bildet. Siden jeg ikke hadde krysset av for serietilhørenhet kunne nok det virke litt forvirrende. Jeg ser poenget med å flytte blomsten i billedflaten ved å kutte litt i toppen.
Ellen Therese R.

Hei Steinulf!
For noen fabelaktige linjer i bakgrunnen! Og fargene.... Digger dette bildet :-)
Har mest sansen for v1.
Hilsen Ellen
Avsluttet .

Jeg likte dette umiddelbart,syns det er nydelige farger og likte komposisjonen også,V1 er nok den jeg liker best.Syns det var veldig fint.
Hilsen Tone!
Ivar B.

friskt høstbilde dette Steinulf. Herlig bakgrunn med høstlige farger og fine linjer. Bakgrunnen kunne fort blitt urolig og forstyrrende, men gjør det ikke. Midtstillingen av blomst bidrar kanskje til ro. Likte dette. Mvh Ivar.
Stig Børre E.

Flott. Versjon2 er absolutt best i mine øyne.
Syns kontrastene på selve blomsten er litt harde. Bakgrunnen er prima med mye spennende linjer.

StigB
G. Hanna W.

Hei

Liker dette bilde!

Bakgrunnen er som nevnt urolig, men her så tar det ikke fra bilde den roen det eier! det er bra! Liker også godt måten blomsten kommer inn i bilde fra høyre side!

Mvh G.Hanna
Hege J.

Dette var lekkert, Steinulf.
Lyset er nydelig, og sammen med de gyldne linjene i bakgrunnen, heves bildet til å bli et virkelig vellykket blomsterbilde i mine øyne.

Sikkert flere muligheter for utsnittsvalg her, av de to du viser oss, velger jeg meg versjon #1.

Mvh Hege
Espen A. I.

Nesten grafisk noe som kommer av den nær
tekniske perfekte presentasjonen du viser.
Nydelig dette og jeg må nok bruke anbefalingsfunksjonen
en gang til, selv om jeg ikke bruker den ofte.

-Espen
Rune S.

Dette synes jeg er meget vellykket. Vakker blomst mot nydelig bakgrund.

Mvh
Rune S
Stig B.

Artig med lys som gir strå på kryss og tvers i bakgrunnen, men likevel står hovedmotivet klart fram og fint lyssatt.

Vakkert og sommerlig bilde.

Mvh Stig
Andreas S.

Heisann

Synes v2 med en litt annerledes komposisjon ble veldig bra. Fin skarphet og gode farger. Linjene i bakgrunnen er ikke rotete, de gjør dette bildet enda bedre.

Mvh. Andreas D.
ingeborg w.

Jeg synes v2 er en klar forbedring. Det var noen strå på toppen i v1 som trakk mye av min oppmerksomhet. V2 er mye renere i så måte. Forøvrig er det friske høstfarger og et ikke så mye avbildet motiv.
Avsluttet .

Beklager Steinulf men dette funker ikke. Du har så mange fine bilder som alle er bra i denne serien din men med dette blir det nokså mye rot grunnet bakgrunnen som tar hele oppmerksomheten.

Så det var meg og mitt synspunkt i et nøtteskall, rett på sak som du sikkert kjenner meg:)

mvh arild



Tone A.

Hei Steinulf
Eit vakkert makrobilde kor posituren på kløverblomen som er litt visna i toppen og med skada blad, strekk seg så fint mot sola med den bua stilken. Kløverblomen er så haustmerka, men likevel så fin der den står med gylne strå i bakgrunnen, som kryssar kvarandre bak sjølve blomen.
Lysspelet både på blom og bakgrunnen med sine gylne strå, duse grasstrå og bruntona område med glød, gir ein fin effekt til bildet.
Her likte eg best versjon 1 pga at her er det den vesle kløverblomen med sin positur i samspelet med naturen som kjem best fram. Haustfargane og lyset er også meir gylne i versjon 1, i versjon 2 er lyset meir hardt og det er mindre haustfargar.
Elles eit flott komponert bilde der hovedmotivet og bakgrunnen spelar på lag med fine linjer.
Kløverblomen er ein fin kontrast med sine sommarlege fargar merka av slitasje og i bakgrunnen lurar hausten, men som den livsnytar han er så nyter han sola ennå. Slik vil eg skildra bildet ditt!
:) Tone
Steinulf L.

Takk for kommentarer fra dere som er kommet til. Hyggelig med anbefaling, Espen Andre. Tone; Det er alltid en fornøyelse å lese dine betraktningerog hvordan du tenker og opplever bildene du kommenterer.
Avsluttet .

Her var det spreke farger, veldig fin bakgrunn og lys. Syntes kompen i versjon 2 ble best. Flott. Mvh Liselotte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu