A place for resting....
Den jødiske kirkegården i Praha. Bildet er det første i en serie på tre-fire bilder som blir lagt ut her fra gravplassen etterhvert...
Bildet inngår i albumet Praha - ''Broene i Praha er ikke som regnbuer. Man kan gå på dem, og de forsvinner ikke når det slutter å regne''. Henning Næss.

''Alle byers mor''. ''De 100 tårns by''. ''Den gyldne by''. ''En perle blant byer''.

9. - 13. oktober 2006.
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger302
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_218105} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stig Børre E.

Flotte toner og interessant motiv.
Syns bildet blir litt rotete,
kunne godt tenkt meg at benken ble litt mere adskilt fra resten.
Blir litt vanskelig å finne et fokuspunkt.

StigB
Anne-Lise S.

Tittelen er tosidig, som du sikkert ser. Hele kirkegården sto for meg som er vant til vår vestlige sirlige og ryddige, som rotete og kaotisk. Ingen rette rekker her. Alt sto hulter til bulter. Det vil du kunne se av senere bilder i serien. Takk for kommentaren.

Anne-Lise
Inger-Lise S.

Passende tittel her. Absolutt tosidig,ja :-) Et bra motiv, men litt trangt..
Motivet kler svart/hvitt godt. Egen stemning.

Inger-Lise
aase r.

Er nok litt enig i Stig Børre. Tror at benken for seg selv ville blitt spennende. Nå leter jeg litt rundt i bildet for å finne ''punktum''. Men absolutt et potensiale.

MVH Aase

Sven-Erik N.

Hei

Fint bilde med masse stemning, men er nok litt enig med de andre at det blir litt for mange detaljer, vinkler kontrastforhold. Virker litt rotete. Flott i s/h.

Sven-Erik :-)
Anne-Lise S.

Ja, her var rotete. Mange vinkler pga. gravene som står hulter til bulter og på skjeiva overalt. Dette var et av de mer ''ryddige'' stedene. Se ellers her: bilde nr. 266952 så får du sett enda mer ''rot'', men ro likevel...

Tusen takk for kommentarene!

Anne-Lise
Bjørn-Arne C.

Nydelig.

Da var Anne Lise tilbake med det jeg synes hun virkelig kan best, skape liv og assosiasjoner ut av stein og betong.

Det er alltid mye stemning i bildene, dette her er ikke et unntak, jeg får assosiasjoner til Van Helsing og andre historier fra middelalderen av dette bildet.

Du har på en flott måte fanget det absurd rolige i en ellers kaotisk verden som jeg synes denne gravplassen representerer.

Det at solstrålene kommer varmende inn fra venstre, kan gi mange assosiasjoner, både i positiv og negativ retning :-)

Til det tekniske, har jeg følgende kommentarer:

Ville kanskje vært litt mer til venstre når jeg knipset, men det er bare kanskje!
Og så ville jeg muligens tonet ned det lyse feltet på muren bak krakken litt, syns den tok litt mye fokus i bildet, på grensen til utbrent.

Ellers synes jeg du leverer igjen.
Du 'ga' iallefall meg noe ;-)

mvh
Bjørn-Arne
Anne-Lise S.

Tusen takk, Bjørn-Arne! Setter stor pris på kommentarene dine. De er utdypende og detaljerte, og derfor gir de mye for videre fotografering! :-) Om enn jeg ''ser'' selv, så er det svært interessant å lese kommentarer som gir noe mer enn bare et ''kuult''! Dine ord om lyset og det nesten utbrente..., det hadde jeg ikke tenkt over selv. Ser hva du mener. Valgte likevel å la det være slik som en motvekt mot det tragiske bak historien + at lysstripene på sett og vis går igjen i veggen øverst i bildet. Lyset er også med på å symbolisere ''sannhet'', om du forstår... Men som nevnt, det ble kanskje noe for lyst enkelte steder, ja, og spesielt nærmest i bildeflaten...

Anne-Lise
Rune S.

Spennende og fortellende benkmotiv. Den tomme benken er et kjært motiv! Kanskje fordi den virker fortellende. Denne gjør det. Jeg trodde de gravstenene bak muren var slike som var ''gått ut på dato''!?

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Hei! Gravsteinene er ikke ''gått ut på dato''. De er plassert ganske tett, på kryss og på tvers, og på skjeiva over hele gravplassen. Jeg hadde ikke vært på en jødisk kirkegård tidligere, så det ble en ganske spesiell opplevelse..., historien til grunn.

Takker!

Anne-Lise
Oda Lystrup H.

oi, flott lys!!
vakkert.
merkelig stemning.
fint med s/h.

Oda:)
Anne-Lise S.

Ja, du har rett i stemningen... Takk for kommentaren, Oda Veronika!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu