Når høsten går mot kveld er det kaldt om morgenen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-30 07:22:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-30 19:25:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/11
  • Lukker0,3s
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ, lue og votter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger279
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Nils K.

Hei

Fint motiv, men jeg vet ikke om jeg likte denne lille dybdeskarpheten. Hadde vært fint hvis hele det fremste bladet var fokusert, mens det bakre var litt mer fokusert enn det det er nå, menmn dette er en smaksak, og du eller andre vil sikkert ha helt andre meninger om dette.

Njk
Odd E. k.

hei Kjell Sigurd!

Et flott fanget rimblad, der fargenyansene er meget flotte. Detaljene i bladet samt mønstret er tydelig. Komposisjonen er meget bra, der en kan se både for-og baksiden av bladene. Utsnittet sitter der det skal. Vakkert.

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Heisann! Jeg må si at jeg gleder meg til rimfrosten kommer når jeg ser et bilde som dette. Det jeg liker her er fargespillet mellom løvet og rimfrosten, hvordan vannårene blir fremhevet, og spesielt det fokuserte området på toppen av de to løva, sånn fra midten av og oppover til høyre hjørne. Akkurat den biten av dette bildet gjør det aller meste av bildet, og er det jeg blir sittende og studere. Det er rett og slett et vakkert område av dette bildet. Rimfrosten og mønsteret/krystallene kommer der klart frem, og om mulig ville jeg prøvd å beskjære bildet slik at dette blir hovedmotivet om du har pixler nok!? Nå i disse dager da rimfrosten ligger rundt omkring på morgenene rundt omkring vil du kanskje ha flere muligheter til å gjøre flere forsøk også?

Anne-Lise
Inge S.

Hei.
Særdeles meget fine detaljer på rimfrosten og flotte
naturlige farger.
Mvh Inge
Ketil K.

Rimbladfotografering er ikke det enkleste. Her burde du forsøkt å få lagt fokusplanet/DOF slik at hele det øverste bladet ble skarpt. Synes også bladene i bakgrunnen med fordel kunne vært mindre detaljerte og fremstå mer bare som diffuse farger uten oppmerksomhetskrevende mønstre. Nå stjeles både oppmerksomhet og rytme fra hovedmotivet. Det ser også ut til at det kunne gjøres mer med kontrasten i bildet.
Ketil K.

Forslag til bedret kontrast: Mørkne bildet, særlig i de lyseste partiene for å få bedre detaljering i iskrystallene, og slik at det hvite ikke går over i hverandre.
Kjell Sigurd S.

Takk for fine utfyllende kommentarer! Jeg har motivet, om enn ikke samme utsnitt, med full DOF på hele bladet også, men likte dette best. Tar til meg synspunktene deres og skal definitivt gjøre noen forsøk på å imøtekomme ønsket om skarphet hele veien. Ser at det kanskje er påkrevet :-) Velger vel da å flytte objektivet litt lenger unna for å unngå særlig mindre blender. KK; skal gjøre en kontrastjobb på dette og legge ut en ny versjon.

Kjell S
Torbjørn K.

V2 ble helt super! Utrolig skarphet i krystallene og fint avdempet lys. Jeg har veldig sans for den enkle komposisjonen med uskarpe linjer i bakgrunnen.

Torbjørn
Odd Tore S.

Jeg har sansen for blader med rim, flotte motiver.
Jeg har også sansen for at rim skal være sylskarpt eller så langt i bakgrunnen at rimet ikke har struktur lenger, men flyter sammen. Halvskarpt er ikke så greit.
Du kan jo selv bedømme etter disse kriteriene og se hva du mener.
Min mening er v2 tiltaler meg mest, bra bakgrunn, men på grensen, og mesteparten av bladet i forgrunnen. Men nedre del av det bladet blir for uskarpt, burde vært mulig å fikse med litt annen vinkling slik at det ble helt parallelt med bildeplanet, så slapp du å blende ned og ødelegge bakgrunnen.
Tror jeg må flytte tilbake til Hønefoss for slike motiver, her på Kolsås er det omtrent aldri rim, ikke på Haugastøl heller. Savner fuktig og kald vinter for slike motiver, men Bogstadvannet eller lignende kan jo være et alternativ.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.

Takk til dere to også. Dette skal ikke være lett :-) Legger ut en versjon 3 med en noe større flate i fokus, annet utsnitt. Krystallene her er veldig små og tegner kanskje bedre på baksiden av bladet. OTS; bildet er laget ved Bogstadvannet. Det er flott der oppe nå, tur anbefales. Ellers kan vel Dælivann by på mye spennende også?

Kjell S
Espen A. I.

Herlig detaljering!

Slike bilder er ofte svært vanskelige å komponere,
noe jeg synes du har gjort meget bra her. Liker også
den gode skarpheten.

-Espen
Ben B.

Nydelig. Ganske skarpt og fint, og bra komposisjon. Tror jeg likte versjon 2 med dempet høylys best.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu