Var på hjemmlige trakter i Trøndelag i helga, og opplevde regn, sludd, snø og nydelig sol på få dager. Surt vær, men kamera må jo luftes likevel:-) Bygene går tunge i Trondheimsfjorden.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, gradert gråfilter 3 ND.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger737
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Odd Tore S.
Grått og vått med sug mot det hvite fjellet i bakgrunnen.
Slik jeg også husker Trondheimsfjorden om høsten, særlig fra den tiden jeg bodde på Charlottenlund.
Motivet ditt har så sterk mimrefaktor hos meg at jeg ikke har noen fornuftig fotografikommentar her, bortsett fra svært så typisk og stemningsfullt.
Odd Tore
Rune S.
Et meget fint landskapsbilde i fine farger, synes jeg! Jeg liker komposisjonen med det kalde, våte fjellet i forgrunnen med fine teksturer. Tangen og den urolige fjorden med en meget dramatisk, sugende himmel som også skaper et dyp.

Mvh
Rune S
Kjartan T.
Dette fungerer ikke helt godt i mine øyne. Litt tomt og intetsigende. Får en følelse av at horisonten er skeiv og at vannet er i ferd med å renne ut på høyre side av bildet.

Forgrunnen blir alt for tung, mørk og dyster for meg. Synes det rød/brune tanget gir den beste forgrunnen med dybdefølelse, og jeg mener at du burde ha utnyttet det bedre.
Stig Børre E.
Hei. Liker fargene og stemningen i bildet.
Horisonten er litt skjev. Jeg er litt usikker på komposisjonen -
mulig at et kutt i bunn hadde gjort seg.

StigB
Robin J.
Beklager Ivar men dette funker ikke for meg heller. Som Kjartan sier litt tomt og intetsigende. Må innrømme at man sikkert har tidligere MEGET flotte bilder fra deg på netthinna og da blir dette en liten nedtur. Mvh RJ
Inge S.
Hei.
Meget klart og fint hvor blikket blir sugd innover i horisonten som forøvrig
heller litt til høyre.
Blir kanskje litt tung i forkant og et lite kutt her kanskje
vil lette det noe.
Ellers flott.

Mvh Inge
Torbjørn K.
Bra landskap fra Trondheimsfjorden som lukter sur høst lang vei :-) Jeg liker linjene i forgrunnen, men selv om du har brukt gradert gråfilter så synes jeg forgrunnen blir noe mørk. Jeg pleier ofte å behandle forgrunn og bakgrunn/himmel som to uavhengige layers og lage en gradert overgang (med en layermask) mellom disse. Jeg tror også jeg ville kuttet en cm i toppen for å fjerne det aller lyseste partiet, det trekker vel mye oppmerksomhet fra forgrunnen. Fine grønntoner i sjøen!

Torbjørn
Eirik H.
Flatt og kjedeleg lys her i motsetnad til ei rekkje av dine siste bilete. Linene i forgrunnen blir ikkje godt utnytta i liggande format.
G. Hanna W.
Hei Ivar...

Godt å se nytt bilde fra deg, det lot vente på seg...
Liker bilde veldig, men dette er nok ikke ditt beste.
Synes farge overgangene både i tangen og himmelen er flotte!

Spørsmål: hva er flekken i himmelen oppe til venstre...?

Mvh G.Hanna.

PS: Godt å se deg i farger...
Ivar B.
Hei folkens!
Takk for ærlige og gode tilbakemeldinger. Ser at det er delte meninger om bildet, men at det kanskje ikke faller helt i smak hos de fleste, kanskje..

Jeg er enig i at bildet på ingen måte har noen WOW-faktor. Stemningen denne dagen var heller en sur affære med sludd og kald vind, og min tanke var å prøve å formidle dette. Bygene hang truende ute i fjorden, og jeg var på jakt etter en tung og dyster forgrunn som kunne hjelpe meg og understreke dette. Jeg følte jeg fant dette i berget med linjer som gir dybde innover mot bygene i bakgrunnen. Jeg var også rimelig fornøyd med resultatet, og følte bildet greide å formidle noe av det jeg opplevde, men jeg må kanskje revurdere den meningen:-)

Odd Tore: Ja dette er typisk Trøndelag slik jeg kjenner det også:-)

Rune: Takk for anbefaling. Hyggelig du likte bildet.

Kjartan: Du har nok rett i at horisonten er litt skeiv, og ser at det kan gi en følelse av at vannet renner ut, uten at dette plager meg noe vesentlig. Når det gjelder forgrunnen heller jeg personlig mot den tunge dystre forgunnen, da jeg føler den understreker stemningen bedre.

Torbjørn: Fine tips for etterbehandlingen, jeg jobber stadig for å bli flinkere på det. Det er nok mitt svake punkt som fotograf:-) Enig med deg angående litt kutt i toppen da det ble litt lyst og trekker for mye oppmerksomhet.

G. Hanna. Flekken, vet jeg ikke hva er, så den ikke før du nevnte det. Skal se litt på det. Du har absolutt rett i at dette nok ikke er mitt beste bilde, men dette er også naturen, og naturen kan ikke bare formidles med WOW-faktor:-)

Ja, jeg må vel ut å prøve igjen da:-)

Espen A. I.
En herlig stemningsrapport!

Liker det, men dessverre så faller begeistringen
bort etter hvert.

-Espen
Avsluttet .
Hei!
Har sett på dette bildet mange ganger nå jeg.Og jeg kan kjenne stemningen som du følte da du var der.Dette er kanskje ikke ditt beste bildet,men jeg liker det likevel for du klarer å formidle noe til meg med dette bildet og det er alltid det første jeg ser etter når jeg ser på et bilde.Hva vil fotografen formidle,en stemning,et utrykk.........og klarer han det.Du klarte det med dette hos meg.Jeg ser tunge mørke skyer,surt grått vær,jeg tenker gode klær og etter en sånn tur å komme inn i varmen,kose seg med varm te foran ovnen og levende lys.
Hilsen Tone!
Ketil K.
Bildet er for mørkt presentert. Selv om alt fototeknisk tilsynelatende ser ut til å stemme, linjer, dynamikk etc. blir dette kjedelig. Hvorfor? Det er ingen fantasi eller spenning å spore her - kun svak hjemlengsel..
Sverre H.
Hei Ivar,

Gråvær kan være utrolig spennede, og tur i surt vær er en egen opplevelse. Desverre har du ikke helt klart å fange denne stemingen på bildet. Det blir som nevnt her, litt tamt.

Et bilde som dette er ofte av en slik art at en har et eget personlig forhold til det. Opplevelsen av og være hjemme, kjenne på kjent vær og oppleve naturen slik den er. Dette gir bildet en bakgrunn og en mening. Jeg har selv flere bilder som ikke er spesielt bra, men som jeg selv liker. Nettopp fordi det minner meg om den følelsen jeg hadde på stedet, eller på den aktuelle turen.

Vet ikke om det er slik for deg i dette tilfellet, men det kan jo hende :) Jeg synes uansett at det er fint at du legger det ut. WoW-bilder finnes det mange av, gode gråværs bilder er skjelden vare(de er kanskje wow de også?).

Uansett. Ut og prøv igjen :) Det er det som gir mening, turene og opplevelsene! Du kan mye bedre Ivar, det har du ettertrykkelig bevist!

mvh
Sverre.
ingeborg w.
Helt ok bilde av gråværsstemning. Finner ikke så mye å trekke, men det blir ikke noen høydare heller. Jeg har sett mer spennende bilder og motiver fra din side. Jeg lurer på om panoramaformat hadde vært bedre. Mindre av steinene foran og bedre fokus på tangen. Kanskje det hadde blitt spenning i bildet av det. ''Horisonten'' er jeg ikke så nøye på. Øyet blir ofte lurt av buede vannlinjer. Men hvis du retter den opp er det enkelt å bruke rectangular tool for å merke vannet og ned, for så å øke kontrasten mot det lysere i curves.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu