Elgfamilie
Synd at den ene elgkalven er såpass ute av fokus, men slik blir det med tele.
Samtidig ligger blikkpunktet såpass godt festet i kontakt mellom mor og den andre kalven at jeg er ganske fornøyd. Jeg er spent på din mening.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger715
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220084} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Morten W.

Dette bildet er fylt med stemning og idyll. Veldig bra.
Karl Erik B.

Ser ut som de koser seg.
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Et flott stemningsbilde av elgene, der harmonier råder i flokken. Et bra blikk som gir inntrykk av at det er noen kloke dyr. Et fint lys kommer inn og gir fine delaljer i pelsen og hoderegionen. Fint at elgemor viser hele ansiktet og at kalven til høyre ser inn mot sentrum av bildet. Som du også kommenterer, så er kalven til venstre noe ute av fokus, men det skjemmer ikke bildet noe vesentlig, da gode detaljer vises. Hvis kalven var mye ute av fokus, har bildet mistet sin balanse. Pirk: Virker som om bildet ikke er helt skarpt, der fokusplanet går forran ørene til mora og kalven til høyre. Virker som om ørene er noe ute av fokus (ikke helt skarpe). Bakgrunnen et flott med gran-/furutrær og snødekt mark. Et flott komponert bilde i et nært og fint utsnitt. Et bilde jeg liker meget godt Kjartan!

Mvh

Odd E.
Kjell G.

Kalven til venstre har du selv kommentert. Ellers er dette veldig bra: Nært, flott og idyllisk!
Egil S.

Ser virkelig ut som de koser seg disse.
Kanskje er det feiring over at elgjakta er over for i år?
Pent bilde. Litt synd med elgkalven til venstre som er litt ute av fokus, men helhetsinntrykket er likevel positivt!
Et absolutt severdig bilde!
Robin J.

Kalven til venstre ødelegger for mye syns jeg. Blikket dras mot den helt automatisk. Uten den hadde dette blitt meget bra. Mvh RJ
Andreas Bøe F.

et strålende bilde. Jeg synes ikke elgen til venstre ødelegger for mye. Du kunne muligens kuttet littegrann i bunnen. Et godt stykke arbeid. Stå på videre!
Jóhann Á.

Hei Kjartan!
''Villelg'' eller ''Gulrotelg''? Uansett et trivelig bilde, men utrolig hvor blikket faller på den kalven som ikke er i fokus!

MvH, Johann
Terje S.

Ett stemningsfylt bilde og flott fokus på mor og barn. Synd med kalven ute av fokus men som nevnt slik er fotojakt med tele. MVH Terje
Avsluttet .

Så heldig du har vært som har kommet så tett på denne familien. Skarpt og med fine detaljer, fin kontakt mellom mor og kalv. Skikkelig gladbilde.
Mvh Liselotte
Kjartan T.

Ser at det er litt uenighet om den uskarpe kalven. Ikke så rart egentlig når jeg også er uenig med meg selv.

Kjartan1 sier at kalven burde ha vært skarp. Den forstyrrer bildet nå.
Kjartan2 sier at det er fint slik. Blikket vandrer i bildet, går ned til den uskarpe kalven og kastes opp til de to andre igjen. Det skaper spenning.

Og Liselotte, det går greit å komme nær elg her i Namdalen, men takk for kommentaren om et gladbilde. Det gjorde meg glad i den litt schitzo forvirringa.

Hører gjerne fra flere, og uansett er det et bilde som blir bevart i arkivet.
Sverre H.

Hei Kjartan,

Et flott familieportrettsynes jeg. Uskarp kalv eller ikke, jeg liker dette godt. Kalven trekker litt mye oppmerksomhet, men jo mer jeg ser på bildet jo mer liker jeg det. Flott!

Sverre.
Espen A.

Forutenom det du selv har kommentert synes jeg det er et meget bra bilde. Bildet uttrykker kjærlighet, nærhet og familiebånd.Trivelig lys og en ro og stemmning over bildet som passer godt på morraskvisten. God komposisjon.

Mvh
Espen Amdahl
Espen A.

Forutenom det du selv har kommentert synes jeg det er et meget bra bilde. Bildet uttrykker kjærlighet, nærhet og familiebånd.Trivelig lys og en ro og stemmning over bildet som passer godt på morraskvisten. God komposisjon.

Mvh
Espen Amdahl
Kjartan T.

Takk også til Sverre H og Espen A. Godt å høre!
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg plages ikke av kalvens uskarphet. Kontakten med de to bak er såpass god at kalven ikke blir så ''viktig''. Lyset er også bra og bakgrunnen er flott. Elgenes uttrykk er heller ikke så verst. Fin elgsammenkomst dette, Kjartan.

-ingebjørg
Stig B.

Jeg kan forstå din ambivalens her, kan være enig med både K1 og K2 her. Det går fint å tolke inn et bra bilde med mor og kalv på ene siden som utelukker den andre stakkaren, men på den andre side så kan det også være irriterende med blikket som automatisk dras til den uskarpe kalven, og vi har visuelt blitt opplært til å mislike uskarpe hovedelementer. Selektiv fokus er jo til sånt bruk, men er krevende å bruke, da alle brudd med tradisjonelle regler er risikofylte i og med at ikke alle betraktere nødvendigvis ser det samme bruddet som positivt. Mye rør for lite konkret dette, men det var dagens tanker :-)

Mvh Stig
Jan-Eilert P.

Enig med dine egne vurderinger. (k1)

Har ikke noe problem med mangel på dybdeskarphet her.

J-EP

Kjartan T.

Hei Ingebjørg, Stig og Jan-Eilert, fint at dere tar dere tid til å skrive ned noen tanker.

Selv tenker jeg at bildet først og fremst er ok fordi det viser en situasjon. En elg i flott lys kan være bra det også, men det blir straks noe mer når man opplever at dyrene har et samspill som også kan overføres til oss. Det setter i gang noe hos betrakteren, utover det at bildet er fint å se på. Og det er en lærdom å ta med seg videre.
ingeborg w.

Jeg synes dette ble bra. Jeg liker spesielt godt det røde i øynene til den store. Det er det jeg fester meg ved hver gang jeg ser på dette bildet. Forøvrig ser lys, skarphet osv bra ut. Jeg har først og fremst et spørsmål. Jeg tar bilder på hestestevner og får bakgrunnen mye skarpere enn den forreste elgen din. Blenderen jeg bruker er 2,8. Linsa er 70-200. Avstanden fra hest til bakgrunn er flere meter. Hva kommer dette av? Er det din lengre brenvidde? Har du enda større blender enn 2,8? Eller er det fordi den lille elgen er foran og ikke bak hovedmotivet? Håper du kan hjelpe meg.
Ivar B.

Dette var jo en fantastisk familieidyll. Så søtt, utbryter min kone ved min side:-) Jeg plages ikke av den uskarpe kalven, fordi jeg ikke synes at den stjeler for mye oppmerksomhet og forstyrrer. Hovedfokuset styres mot den fantastiske flotte stemningen mellom mor og kalv som du har fanget på en mesterlig måte. Et sjeldet godt bilde av elg!! Mvh Ivar.
Kjartan T.

Hei Ingeborg, takk for tilbakemelding.

Dybdeskarpheten avhenger av en rekke faktorer. Avstand til motivet, objektiv, kamera og ikke minst blender. Ta en kikk på følgende link så vil du nok skjønne en god del om dette: http://www.dofmaster.com/dofjs.html

Takk også til deg Ivar. Hils også takk til kona:)
Bent O.

Hei Kjartan, et pent bilde av en liten elgfamilie. Annerledes enn de fleste elgbilder her på ''dotten''. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg anngående elgen som er uskarp, men heller vel mest til at jeg ønsker den skarp slik de andre to er. Men uansett et pent bilde som pynter i arkivet.

mvh Bent
Nina S.

Vakkert, gjorde seg enda bedre i fullscreen.
Det meste er sagt, vakkert, stemningsfullt, et nydelig morgen?lys. Tematisk gir det mening at den ene kalven er ute av fokus, siden den ikke får oppmerksomheten fra moren.
Mvh Nina
ingeborg w.

Tusen takk for tips. Jeg har tittet på linken og ser at med din 300 mm vil du få mindre dof enn min 190 gitt de samme forutsetninger.
Kjartan T.

Takk til de som igjen har skrevet noen ord på dette bildet. Nina S, slik som du beskriver det hadde jeg ikke tenkt på det, men det høres i grunnen fornuftig ut.
Knut Børge S.

Legger inn en kommentar på dette elgbildet, klarte nesten ikke å velge hvilket bilde jeg skulle kommentere, det er en svært imponerende samling du har her. men over til dette bildet, kjemebra skildring av elgens familieliv, teknisk meget bra, gjør ikke så mye med den uklare kalven som sagt.
God jul! mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu