Elements
Utstyr
  • canon eos 650
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger556
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220174} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inge S.

Hei.
Liker det jeg ser her med fin bevegelse i vannet. Vi må raske på
nå før vannet fryser helt:-)
Bra.

Mvh Inge
John H.

Hei
Fine og artige kontrastar. God komposisjon med fin 3- deling. Skarpt og samstundes passe sløring av vatnet. Flott.
John
Odd E. k.

Hei Fred!

Et meget flott stemniingsbilde, der vannet og isen kjemper om plassen. Flotte farger og strukturer i isen og med et behagelig lys. Passe fin sløring. Et godt komponert bilde i et fint utsnitt Fred!

Mvh

Odd E.
Ivar B.

Godt komponert og spennende bilde. Fin fargevariasjon mellom det varme og kalde. Vakkert lys. Likte dette! Mvh Ivar.
Roger K.

Hei Fred!
Is og rennende vann gjør seg, vet du. Selv sliter jeg litt med komposisjonen på denne typen av bilder og blir derfor bare arkivfoto av meg. Har en del. Ut fra dette blir det nok mest synsing og føleser for hva jeg ser akkurat nå, men det e lov det. Bilde e flott det, men hva om du kutter litt til i høyresiden? Syntes kanskje den ble for mektig og tok mye bort fra isen og det rennende vannet. Hva med bare ca 1 cm innpå den mørke isen? Ser også muligheten for ødeleggelse av formatet om det ikke er mulig å tilføre litt til på venstrsiden.

Mvh RK
Espen A. I.

Pent og pyntelig dette.
Stram komp gjør bildet. Vannet STRØMMER jo
som vanlig ;-) Eventyrlige farger. Har lite å komme
med konstruktivt sett, du har gjort jobben!

-Espen
Fred S.

Takk til dere: Et bilde jeg var sterkt i tvil om, og kanskje med rette, vet ikke helt. Tok en del slike bilder i mine første digitale dager; når jeg ser på dem i dag er det med blandete følelser. De var uten vann, var nysgjerrig på hvordan små ''fosser'' ville gjøre seg sammen med isen. Sistnevnte ville nok ha fungert bedre i et mer spennende lys; dette er tatt i overskyet vær, med jevnt grå himmel, så i den grad lyset kan kalles vakkert, skyldes det for det meste PS. Jeg liker bildet til en viss grad selv, men definitivt ikke ubetinget.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Fred. Jeg liker bildet delvis (er det samme gang som {bildekritikk=224544?).
Det har gode farger og fine isformasjoner samtidig som at vannet er akkurat
nok sløret/frosset (som man ser det). Men jeg synes at snøflekken i øvre del
trekker litt oppmerksomhet og jeg føler at både blå og brun side higer etter
oppmerksomhet. For meg veier ikke én av sidene mer enn den andre og det
plager mer litt.

God helg! Hilsen ingebjørg
Fred S.

Hei Ingebjørg og nei Ingebjørg og ja Ingebjørg: Nei, det er ikke samme tid/sted som noe som helst, tok det denne uka i den såkalte Grandaunfossen. Ja til innvendingene dine; jeg liker det også delvis, dvs fargene og struktur på isen. Ellers ser jeg nå at det egentlig er for mye av for lite, og en klart definert komp. mangler definitivt.
God helg til deg, og TVI-TVI med utstillingen på Jøa ! Det er nå i helga, er det ikke ? Neste helg er det vår tur; jeg er rimelig spent...

vh fred
Tore U.

Heisann,

Bløtt vann og hard is. Veldig bra og godt komponert. Fine detaljer i bildet.

mvh
Tore
Monika Frisvold V.

Hei Fred!

Når jeg ser så flotte bilder! Gir det så mye inspirasjon til å lære mer, å ikke gi seg! Nydelig bilde... mvh monika
Odd Tore S.

Et inkluderende bilde?
Jeg ser jo kontrasten mellom brunt og blått, den kan jo være interessant, men jeg synes ikke at den bidrar så positivt her.
Her ville jeg ha satset på det ene, og siden det blå er mer bakgrunn, må det bli det brune. Og brunt vann, vel. ............
Tipper på at EOS 650 betyr dykk i arkivet, og foreslår heller digitalt dykk i naturen. Eller var det heller fingertrøbbel på numerikkdelen av tastaturet?
Selve idéen og motivtypen har bra med muligheter, dette var vel ikke den beste utnyttelsen.
Odd Tore
Ellen Therese R.

Hei Fred!
Jeg liker dette bildet godt jeg. Det har et underjordisk grotte-liknende preg. Stalagtitter og stalagmitter osv. Og slikt elsker jeg :-)
Sløringen på vannet og all strukturen i isen gir bildet et abstrakt preg samtidig som man ''vet'' hva det er. Forstørret (f.eks 2,5x1,5 m) ville det vært svært så malerisk og mektig. Fargene taler jo for seg selv. Blått og brunt er en effektfull kombinasjon. Komposisjonen er jeg ikke helt sikker på. Tror det finnes enda mer fordelaktige løsninger, men synes denne fungerer allikevel.
Hilsen Ellen
Fred S.

Takk for kommentarer med ulik grad av ''begeistring''.
Odd Tore; ''jumping to conclusions as usual'' holdt jeg nesten på å si. Dette er ikke noe dypdykk i arkivet, men tatt med nevnte kamera for 3-4 dager siden,pluss kit-objektiv ( som jo ikke er av de beste). Blender 22, såpass husker jeg, det var en lys dag, men lyset var ikke direkte spennende. Et dykk i elva kunne det også fort ha blitt, men jeg klarte å holde mitt på det tørre.

vh fred
Fred S.

PS: ...eller kanskje det var jeg som dro litt for forhastede slutninger, Odd Tore: Ser jeg har glemt denne livsviktige ''D''`en som forteller at kameraet er digitalt, for jeg ser ikke bort ifra at det fantes/finnes en analog eos som benevnes 350 (?).
Ja,ja, slik er det når en egentlig gir blaffen i hva slags kamera folk fotograferer med, så lenge de tar spennende bilder. Det finnes jo en del medlemmer her som tar bilder som ikke helt står i stil med det dyre utstyret de disponerer, og omvendt har vi også disse med enkle kompaktkameraer som nå og da varter opp med glimrende bilder.

vh fred
Odd Tore S.

Du skrev EOS 650, det står fortsatt under bildet ditt kl 1508 lokal tid, og det kameraet mener jeg at fantes. Mulig at det var en amerikansk typebetegnelse, holdt til over dammen på den tiden.
Saken fra min side har ikke noe med kameratype eller lignende å gjøre, det er uinteressant så lenge ikke svakheter med det kameraet som er brukt som forsemrer et ellers bra motiv. At jeg fortsatt bruker 300D sier vel noe om den saka.
Hensikten min var, på en diskret måte, å antyde at det hadde vært OK om du hadde tatt enda en tur til denne typen motiv nå, og eventuelt gjort et inspirert omspring. Men siden du er så forutinntatt på at jeg er forutinntatt, ble det hele verre enn skivebom, heller generalbom! :-)
Die Entropie der Welt strebt einen Hôchstwert zu!!!
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.

Hei igjen. Takker for det, Fred. Utstillingen er i morgen og jeg har akkurat kommet hjem fra opphenging av bildene nå. Det ble ikke så verst.. ;) Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig spent jeg også. Når det gjelder deres utstilling, skulle jeg gjerne ha vært der, men jeg er i Oslo da. Akkurat den turen kan jeg ikke klage på.. Men lykke til! (kanskje jeg får sett den i løpet av hengetiden om jeg får skaffet skyss).

-ingebjørg
ingeborg w.

Jeg liker godt fargene og at en slipper de evinnelige steinene. Snøen på toppen er jeg ikke så begeistret for. Den trekker en del oppmerksomhet. Om du hadde brukt hånda til å varme snøen med så den hadde smelta og blitt mer lik isen i resten av bildet tror jeg det hadde blitt bedre.
Geir N.

Jeg synesdette var flott!Veldig bra eksponering med nydelige farver.
Meget severdig.
mvh
Geir
Fred S.

Takk til nye og gamle folk og meninger: Ser jeg har glemt takksigelser ehr også:
Odd Tore: 350 D er fasitsvaret. Som før nevnt, kortidsminnet mitt er på vikende front.
Ingebjørg: oss utstillere i mellom......
Ingeborg: ''de evinnelige steinene'', he,he. Joda, litt enig der, men det kommer jo stort sett an på hvordan en brukes disse plagsomme steinene; de KAN være et komposisjonsmessig pluss også.... Ellers interessant å se at du ikke liker snøen på toppen; er det delvis på bakgrunn av tilsvarende kommentarer på eget bilde ? ( det som minner litt om mitt). Selv føler jeg at den ikke gjør så mye, men ser at jeg kan og bør strekke meg til en liten halvcentimeter, for å fjerne de mest utbrente partiene.
Geir: hyggelig å høre !

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu