Paradis nok en gang
Der skulle vi ha vøri nå, 3 minus utenfor stuevinduet.
Hensetter en tilbake til drømmen om palmer og solrike dager
Bildet inngår i albumet Karibien oktober 06 - Bilder fra en fantastisk ferie på det rett tenkelige tidspunkt før mørketiden setter inn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-01 23:40:03
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-02 17:51:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-11-05 23:06:21
    Versjon #4
Utstyr
  • Fujifilm Finepix F30 Kompakt
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger324
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220256} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Mandy Christin P.

Hei igjen Bjørg! Jeg må nesten følge med på bildene du legger ut fra dette flotte stedet.
Her synes jeg igjen det blir litt rotete. Øynene leter etter noe å feste blikket på. Jeg har lekt litt med bildet ditt i PS, synes det hjalp litt å få fjernet noe av steinene/stranden nede i vannet. Sender det til deg på mail, så kan du jo se hva du synes.

Mvh Mandy
Hans Henrik F.

v2 er best av de to du har lagt ut her, mener jeg. v1 er litt for lys og enkelte deler av bildet virker utbrent. Tror en versjon med enda mer kontrast og kanskje litt mindre lys ville gjort seg. Det ville gitt enda mer trøkk i de flotte fargene du har i bildet her. Synes ellers det er en herlig, fargerik og lettere kaotisk sydentur vi får her :-)
Anne-Lise S.

Utrolig skarpe og fine farger her, og det er jo slik det faktisk også er på disse øyene i Karibien. Er enig med Mandy i at bildet blir renere uten ''landgangen'' der nede, i.o.m. den ligger akkurat utover i horisonten. Når det er sagt synes jeg ikke etterarbeidet til Mandy er vellykket. Det er mange rester i hennes versjon, etter steinene der nede, både vannrett mot der fotografen sto, og langs kanten av plantene på venstre side. Skal man først prøve seg med å fikle med andres bilder, bør man gjøre det skikkelig. :-) Bare et lite tips....

Anne-Lise
Bjørg S.

Travle dager gjør at en ikke alltid får tid til å lese kommentarene før det har gått en tid. Beklager det.

Mandy: Koselig å få kommentarer og at du synes stedet er vakkert, for det var det. Setter stor pris på at du hjelper meg å tenke annerledes, slik at jeg kan få nye ideer til hvordan og fra hvilken vinkel bildene skal tas når jeg kommer til et paradis en annen gang.
Bildet du har redigert på synes jeg ble ganske bra, og vannet ble mye tydeligere, og fargene var der fortsatt.

Hans Henrik: Takk for kommentar fra deg også. Det er så utrolig herlig å se hvor forskjellige meninger vi som tar bilder har. Jeg var i paradis og fargene var så utrolig sterke og klare som i v1, men allikevel laget jeg v2 for å beholde skarpheten i fargene men ''tone'' de ned litt. Enda mer kontrast og mindre lys ville tonet det enda mer ned, men for meg som så fargene med og uten fotoapparat så ville dette ikke vært i nærheten av paradis slik det virkelig var. Turen var utrolig fargerik og til tider også litt kaotisk (he he), men helt fantastisk.

Anne-Lise: Takk også for din kommentar. Det er helt riktig at fargene er ekstremt sterke og klare på steder som Karibien, og da kan det nesten virke som en har forsterket fargene veldig, men det har jeg ganske riktig ikke gjort. Som gode fotografer (der er ikke jeg kommet enda) er jeg enig i at steiene eller landgangen kan virke som den gjør bildet rotete, og at den kanskje burde vært borte for å gjøre bilde klarere, men den var der da bildet ble tatt, og var en del av naturen og paradiset slik vi så det, og da er det kanskje ikke så farlig om den fortsatt er på bildet? :-)

Mvh: Bjørg
Hans Henrik F.

Jeg mener uansett at fargene og de lyse dele av bildet er for drøye i v1. V2 mangler litt trøkk og jeg tror en runde med curves-verktøyet ville vært det beste. Har ikke det tilgjengelig på den maskinen jeg sitter på her nå, men har prøvd å leke meg litt i Elements og justert kontrast og lys litt for mellomtonepartiene, samt gjort de lyseste partiene litt mørkere og hentet frem noe mer detaljer der med burn-toolet. Jeg synes det gir bildet mer spenst og på en måte fjerner sløret fra v2. Har sendt deg en versjon på mail så du kan se hva jeg mener. Ikke noen ''pen'' versjon, men et bilde sier nå engang mer enn mange ord også her ...

Har ellers lyst å kommentere dette med ''de riktige fargene'' litt. Ser du har et kompaktkamera og jeg kan jo selvfølgelig ikke derved helt automatisk trekke den slutning at du har auto-fargejustering som innstilling, men i 99% av alle kompaktkameraer, kjører folk med en relativt sterk fargekorreksjon (les ekstra fargemetning) og en god del oppskarping. Dette er nemlig default og i mange tilfeller noe man ikke kan endre uten å ha satt seg godt inn i funksjonaliteten i kameraet. De fleste synes også dette er penere enn de ubehandlede bildene man får fra et nøytralt innstilt digital speilrefleks kamera. Mitt poeng er uansett at med slike kamerainnstillinger, vil det kreve stor forsiktighet i bildebehandlingen om ikke overdrivelser av både farger og skarphet ødelegger bildene.
Bjørg S.

Hei Hans Henrik!

Synes det er kjempegøy at bildet mitt fra paradis får kommentarer og forslag til forbedringer. Setter stor pris på det, for det er jo det en lærer av og blir flinkere på.
Har lagt ut din versjon, som jeg synes ble ganske så bra.

Det er ellers riktig at jeg har et kompaktkamera som nok kan forandre og fordreie litt på fargene, men når jeg så på bildet på fremviseren kontra det jeg så med mine egne øyne, så var fargene så å si helt identiske.
Jeg bruker ofte manuelle innstillinger på mitt kompaktkamera, og da kan man gjøre ganske mye selvom apparatet er et kompaktkamera.

Fargene stemmer godt med de fargene jeg så med øynene, og de er (he he) helt alminnelige og ikke så veldig kompakte tror jeg.

Setter stor pris på tilbakemeldingene fra både deg og de andre som har kommentert. Fortsett med det så jeg kan bli en god fotograf.

Mvh Bjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu