02.11.2006
Klokka 10:31
En rusletur i nærområdet. Det har blitt vinter, og dagen så ut til å bli flott. Like etter at jeg gikk ut døra hjemme, snudde det brått om og begynte å lave ned med snø. Grått vær med kjedelig lys, men så dukka dette paret opp.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger553
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Steinulf L.

Velplassert ekvipasje i billedflaten. Som du antyder, var lyset kjedelig den dagen. Tror likevel det er litt mer å hente med ytterligere ps jobbing. Dety synes jeg dette bildet fortjener.
Avsluttet .

Jeg liker egentlig dette bildet slik som det er,for du formidler jo været veldig godt:-)Jeg ser for meg at disse er på vei til Blåfjell,tenkte jul med en gang:-)Trist vær og lys,men her syns jeg ikke det gjør noe,syns det er stemning over det likevel
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Der var du, hei.
Spennende. Du fremstiller dette virkelig flott, minimalistisk terreng i en dus og fin tone.
Behagelig stemning, kom så på å tenke på julen som nærmer seg med stormskritt.

Jeg synes rett og slett at du burde ta og tone ned litt på rødfarven på kusken slik at den harmonerer bedre med bilde forøvrig. Bare et forslag, for det funker greit sånn det er nå og.

mvh arild
Bente K.

Flaks at det som manglet kom så beleilig spaserende inn i motivet ditt. Det skjedde for meg også i bildet jeg la ut med den løpende gutten på stranda.
P.g.a snøføyka får du en veldig fin dus overgang fra landskap til himmel her, det gir et rolig og behagelig inntrykk. Blåtonene likte jeg særdeles godt her, og den røde jakka mot alt det duse gjorde susen.
mvh Bente


Rune S.

Meget fint bilde. Traveren kom som på bestilling - stilig. Nydelig komp og stemning, synes jeg! Her føler man nesten snøføyka.

Mvh
Rune S
Eivind B.

Hehe, godt komponert blinkskudd, noen ganger har man rett og slett flax:) Skulle likt å sett dette i grovere behandlet s/h versjon med større kontraster, men har stor sans for den forholdsvis nøkterne presentasjonen av bildet du gir her - for meg en stemning som tatt ut av Fargo, en av favorittfilmene mine. Mvh Eivind
Aud Elise S.

Hei Jan Frode!

Her kommer kommentaren du har ventet altfor lenge på...
Jeg likte bildet! Fine, duse farger og travkusken som prikken over I`en.
Skikkelig ufyselig vær som du har formidlet på en utmerket måte!

mvh Aud
Stig Børre E.

Kjedelig lys?
Er ikke enig i din vurdering der - det ser i alle fall ikke slik ut på sluttresultatet.
Dette er jo topp fotovær. Bildet er supert, mye på grunn av flott komposisjon, ruskevær og plassering av travekvipasjen. Tror dette ville fungert godt i s/hv - er litt usikker på om den oransje kjeledressen er et pluss eller minus. Hest og rytter vil nok være en flott kontrast til omgivelsene uansett.

StigB
Odd Tore S.

La lyset være som det er. Akkurat passe grått, men med litt håp i himmelen som skinner gjennom.
Dette er jo som et tradisjonelt julekort i tonene og plasseringen av hest og kusk. Men doningen der var spisslede eller lignende, og hesten hadde sikkert dombjeller. Uansett, julekortene var tegnet.
Her bryter sulky og signalfarget varmedress idyllen. Så er det da ikke jul enda heller, og vi skriver 2006. Så farger for meg, jeg har sjekket s/h også.
Odd Tore
Nina S.

Og plutselig ble det vinter!.
Dette er vinterlys og snøvær, lyset må være som det er.
Nydelig stemning med hest og vogn.
Fint formidlet situasjon.
Mvh Nina
Anne-Lise S.

Fine blåtoner gjennom hele bildet. Også på himmelen, så lyset er godt. Fin komposisjon der kusk og hest kommer inn fra venstre i bildet. Av hestens bøyning av nakke og hode kan vi se at han jobber. Flott positur. Typisk norsk snæværsdag dette her, da himmelens blåfarge skinner gjennom og viser at snøen ikke har dalt så veldig lenge. Kanskje fargen på kuskens kjøredress burde vært dempa noe, men er usikker på det. Slik det er nå kommer kusken godt frem pga knallfargen, mens roen i bildet tilsier en noe mer dempa versjon.

Anne-Lise
Ann T.

Dette synes jeg er meget bra. Komposisjon kunne ikke har vært bedre i mine øynene. Det er en bra balanse mellom elementene. Nydelig kaldt og delikat lys og farver toner. Bra kontrast med oransje klær på føreren. Posituren av hesten som bøye hodet sitt for å dra ekvipasje videre er super!
Likte dette veldig mye.
Mvh, Ann
Hege J.

Jeg synes dette var pent og stemningsfullt. Som flere over antyder, er julekort en assosiasjon som dukker opp hos meg også. Det som bryter dette litt, er den sterke fargen på kuskens jakke. Den ville jeg tonet ned noe. At disse to kom forbi på et beleilig tidspunkt, var jo et pluss for deg, da. Ellers kan gråvær være fint fotovær, alt avhengig av hva man ønsker å oppnå med fotograferingen.

Her på Jæren er det jo fremdeles høst og vi er godt på plussida av gradestokken. Snø må vi nok se lenge etter enda. Og godt er det! ;-)

Mvh Hege
Kjell Sigurd S.

Her er det meste sagt så jeg får bare kaste meg på skrytet. Svært bra!

Kjell S
Espen A. I.

Posituren på hesten og følget er meget lekkert.
Utrolig hvor den lyser opp i forhold til det triste,
men vakre landskapet. Den glorien rundt hesten
burde vært unngått, den skaper endel uro i et ellers
rolig og pent gjennomført bilde.

-Espen
Jan Frode A.

Hei hei alle sammen, og takk for alle flotte kommentarer med synspukter og innspill.

Ser at der er masse gode forslag på den siste finnishen, som f.eks. sort/hvitt. Jeg er enig i at dette motivet, kanskje på grunn av lysforhold og få elementer, har rom for mange løsninger. Noen bemerker den røde klatten, men den var nok en av grunnene til at jeg valgte å la bildet bli som det jeg har lagt ut her :-) Det er vel noe med meg og farger..........

mvh Jan Frode

ingeborg w.

Dette ble lekkert. Her gjør hest og mann hele bildet vil jeg si. Uten dem hadde det blitt kjedelig. Nå er de pent plassert i bildet, har en fin positur hvor jeg spesielt merker meg hestens bøyde hals. Jeg ville gått for svart/hvitt med økte kontraster i landskapet fordi den orange kjeledressen ødelegger noe av stemningen for meg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu