Oktober i sol
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Steinulf L.
Dette synes jeg var meget bra Var først i tvil om det store uskarpe området i bunnen, men synes det bør være med . Litt forsiktig justering av kontrast?
Henrik Eidem K.
Nydelig! Jeg liker bilder med masse uskarpt, så dette fungerte utmerket for meg. Jeg ser ikke noe behov for mer kontrast heller.

Lekker komposisjon også.

|-| e |\| r | K
Kjell G.
Artig vri på oktobersol!
Robin J.
Dette ble pent. Gult og høstlig. Et severdig bilde. Har ingenting å utsette på dette. Mvh RJ
G. Hanna W.
Hei hei.

Jo da må innrømme at bilde mitt faller litt igjennom når jeg ser dette.
Dette er flott!

Mvh G.Hanna.
Ivar B.
Ja det ble ikke dårlig dette Kjell Sigurd. Artig med lysstrålen fra refleksen som går som en diagonal gjennom bildet og ned mot det snevre skarphetsområdet på bladet. Litt usikker på om det store området med uskarphet nede i bildet, men har kommet til at slik må det være. Det er såpass uskarpt at mer dybde bare hadde gjort det nesten skarpt og dermed bare mer urolig. Mer dybde hadde vel dessuten ødelagt refleksen, så det var vel utelukket også. Alt i alt et bilde som faller i smak her. Mvh Ivar.
Tone A.
Hei
Eit vakkert makrobilde der lysspelet med den store refleksen i bakgrunnen mot bruntonane gir ein flott effekt, saman med dei småe refleksane på bladkantane nederst. Desse småe og glitrande refleksane dannar ei flott bølga linje mest som eit mønster. Fine gultonar på blada som er så vakre med desse småe refleksane som fangar lyset.
Smalt skarphetsplan kor den skarpe bladspissen har ei flott plassering i bildet. Her spelar forgrunn og bakgrunn på lag pga gjentekne refleksar, og kor den store refleksen bak har gylne tonar som forsterkar dei varme tonane til blada. Flott eksponert og fin komposisjon. Det ser nå ut som det er rim som gir desse refleksane på blada i oktober.
:) Tone
Øyvind A.
Jeg liker dette. Fin og litt original høstskildring. Bra bruk av åpen blender.
Ø.
ingebjørg fyrileiv g.
Flott spill med de varme fargene og refleksene, liker det godt.
Skarpheten ligger perfekt og jeg kan ikke finne noe å trekke ned på.

hilsen ingebjørg
Odd Tore S.
Originalt og virkningsfullt.
Jeg stiller meg spørsmålet om det er nødvendig med så mye blad i bunnen.
Uten å ha laget en egen versjon (litt lite tid til slikt i lunchpausen!) kommer jeg til at det er mer enn nok nå, og at jeg forsøksvis ville kuttet slik at bare bladspissen av bladet til venstre sto igjen, dvs. rett over den horisontale og litt uskarpe delen av dette bladet, og jobbet ut fra dette. Og kanskje ville det vist seg at dette var et villspor enda en gang.
--------------
Nikon har ikke så fine striper som 20D, men Nikon har ikke et objektiv som tilsvarer det jeg brukte til stripebildet, zoom 17-55 mm f/2.8 med bildestabilisering. Selv om ikke det objektivet eller kameraet er mitt, kan objektivet kjøpes, og kanskje Canon får ut fingeren og lager et kamera som tilsvarer D200, som er mitt toppvalg i dag. Nikon har telemakro med bildestabilisering, som uheldigvis skifter til ca 60 mm brennvidde når det nærmer seg 1:1. En overgang frister, og den som gir etter for fristelser her, trekker ut proppen i bankkontoen!!
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Takk for hyggelige kommentarer! Utsnittet her er tilnærmet fullt, så det er noe å gå på mht. tettere utsnitt uten særlig kvalitetstap. Skal gjøre noen tester på det. OTS; du må ikke finne på å forlate Nikon, vi trenger alle gode krefter på laget for å sørge for at Kænnon har en skikkelig utfordrer!

Kjell S
Odd Tore S.
Jeg har både Canon og Nikon.
Nikon SLR som kan brukes til å slå ihjel hester med og som har falt fra nesten 2 m høyde og i tillegg blitt sparket gjennom en smijernsport. Skader: Telleverket hang seg opp, filterfestet ble litt urundt og et hjørne litt inntrykt. Reparert av Interfoto på garantien.
Canon Elan SLR og 300D, som skal oppgrades en eller annen gang. Og da frister D80 til mor og D200 til far.
At dette er førstevalgene på kamerahus er greit, men så var det glasset da, og det er edel og dyr vare. Ingen av mine gamle Nikkor med mekanisk utvendig blenderoverføring er brukbare, meget frustrerende.
ABFK skal ha medlemsmøte hos Interfoto om snaue to uker, håper at det blir litt oppklarende. Men overgang til Nikon igjen blir ubehagelig dyrt.
Odd Tore
Ann T.
Dette er meget fint synes jeg. Veldig kreativ. Nydelig farger og bruk av lys. Et anderledes og severdig bilde.
Mvh. Ann
Nina S.
Dette var vellykket. Nydelig lys, skarphet der den skal være.
Vakker bakgrunn.
Mvh Nina
Terje S.
Ett vakkert og severdig bilde dette Kjell. MVH Terje
Torbjørn K.
Svært så vakkert, men synes du kunne gått enda tettere på. Lys, farger og reflekser har jeg sans for, men jeg tror jeg kunne klart meg uten ''månen'' i bakgrunnen. Kutt bort øverste halvdel og 1-2cm til venstre, så har du bildet jeg liker best.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer til dere også. OTS; jeg tror du ville bli veldig fornøyd med bytte, men det er vel sant å si ikke utstyret som teller :-) Lykke til hos Interfoto, mye fristende der. AT, NS & TS; hyggelig dere liker bildet! TK; forslag til endring av ustnitt skal testes. Nærmere kommer jeg ikke med min 60 mm macro. Skulle gjerne hatt 105 mm. eller lignende men Nikon sin endres jo til 60 ved nærgrensen alikevel... ''Månen'' i bakgrunnen er enden på bladstilken og den lyse stripen ned mot bladet er stilken.

Kjell S
Anne-Lise S.
Fint og høstlig motiv med rimkanten og lyset som faller ned og får frem krystallvirkningen. Fine farger. Ser en liten bommert med cloninga (?) til høyre for den midterste løvtuppen som er i fokus; inni lysstrålen. En liten justering der vil gjøre seg.

Det er ellers spennende å se hvordan slike krystallbilder kommenteres ift. hvor mye og hvor lite fokus der skal være, og hvor....

Anne-Lise
Camilla S.
Heisann

Rett og slett knallstilig. Liker så absolutt tittelen på bildet ditt, velvalgt!
God bruk av flaten i bildet, komposisjonen sitter bra.
Behagelige og duse farger, dette var herlig å studere. Må være et av de beste og annerledes høstmotiv jeg har sett her inne i høst på dotten.
Flott presentert!

-Camilla
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også. Du har rett i at macro ofte får sprikende kritikker Anne-Lise. Det er så mange valg i hvert enkelt bilde at det er lett å se for seg hva som kunne gjøres anderledes. Det er flott å få mange forskjellige tips, så kan man jo lande på det man liker selv. CST; hyggelig du liker det :-)

Kjell S
Espen A. I.
Spoteffekten her er dramatisk lekker. Liker det helt spesielle uttrykket ditt i bildet.
Noe rar komposisjon, men du verden, det fungerer i masser for meg.
Virker som en gjennomtenkt komp, planlagt og tvers godt gjennomført. BRA!

-Espen
Kjell Sigurd S.
Takk for veldig hyggelig kommentar Espen.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu