Kulturlandskap i novemberdrakt
Fra Byneset i Trondheim, 5. november 2006 klokka 11:54
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma APO 70-200 mm f2.8 EX
  • Brennvidde90mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_220940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hege J.

Pent åpent landskapsbilde, med et tynt, lite snølag på bakken som dekker over høstfargene og vitner om at en ny årstid er på vei. Jeg liker det lave skylaget, og den rolige, gode stemningen i bildet.

Jeg ser rester etter det jeg tror er litt slurvete kloningsarbeid, Jan Frode. Dette kan sees flere plasser. Det er litt ullent i høyre kant, både i forgrunn og mellomgrunn av bildet. Til venstre, under det røde huset, er det en mørk halvsirkel som ikke er bra.

Av alle de flotte bildene du legger ut, synes jeg ikke dette er av de beste, men et småpent bilde, det er det. :-)

Mvh Hege
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg liker landskapet og de matte fargene godt her. Bildet har gode linjer/buer og tåka i fjellene bak gjør også noe for uttrykket. Ellers kan jeg si meg enig med hvert ord fra Heges gode kommentar.

hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Hei hei
Det første jeg legger merke til i dette bilde er åkerlappene som deler opp bilde i fine formasjoner og linjer og hver enkel mark har sin egen farvevalør og linjeføring. I skille mellom de forskjellige åkerlappene finnes alltid noen flotte trær og de har nesten felt alt løvet. Bygningene er fint gjenngitt, de fleste er røde og danner en fin kontrast i områdene med nevnte åkerlapper som er både grønne og gule og mer eller mindre litt nysnø på.
Jeg synes du har vært dyktig på komposisjonen og, delikat og mange spennende detaljer.
God dybdevirkning i bilde ikke minst på grunn av alle momenter utover landskapet. Det hele avsluttes av skog og fjell. Himmelen er nok ikke noe spennende objekt og derfor har du tatt med minst mulig av den, og sånn synes jeg det skal være.

mvh arild
Anne-Lise S.

Synes Arild sier det meste. Åkerlapper, trær, farger. For min del synes jeg kanskje du har tilført de røde bygningene litt for rød farge; de har nesten et selvlysende skjær på min skjerm, men mulig det er skjermen? Ellers gode farger i resten av bildet. Et flott landskap. Ser også noen ulne områder her og der som kan skyldes kloninga, bl.a. på åkerlappen nærmest til høyre...

Anne-Lise
Stig Børre E.

Jeg velger å overse kloningen og kalle det lokal tåke...
Flott landskap. Jeg syns rødfargene blir litt vel intense og at bildet i sin helhet er litt blasst.
Er enig med de som sier at dette ikke er av dine bedre.

StigB
Inger Anne Maritsdotter V.

Fint jordbrukslandskap kledd i høstens og vinterens klær, bra formidlet.

Inger Anne
Odd Tore S.

Pent på Byneset, og passe vinterlig blekt på bildet. Ganske typisk.
Jeg har sett på dette bildet noen ganger nå på forskjellige skjermer.
Grunnen er noen diffuse områder i bildet i høyre side, som jeg ikke synes helt står i stil med din vanlige standard.
Åkrene med furer og snø minner meg forresten om avslutningen på mange skiturer i ungdommen fra Ringkollen til Hønefoss, hvor turen gjennom Haugsbygda ofte bød på denne typen føre.
Odd Tore
Jan Frode A.

Tusen takk skal dere ha alle sammen, for kommentarer med såvel ris som ros ;-)

Dette er en type landskap som jeg har veldig sansen for. Åkrer i et bølgende landskap, med brytninger og nyanser pga vegetasjon og former. Det blir noe spesielt når de ligger der etter årets innhøsting. Noe er pløyd og klartgjort for neste sesong, noe får spirer av grønt. Det hele blir drapert av et tynt snødekke tidlig i november.

Joda, jeg er enig i at jeg nok har slurvet litt her når det gjelder den siste finnishen, så takk til Hege for hennes observante og kritiske blikk. Men jeg smiler når jeg leser hva Stig Børge skriver. Jeg er nok enig i at der kan finnes ganske så lokale tåkebanker utpå Byneset en tidlig søndag formiddag.

Og til alle dere andre. Takk for innspill og kommentarer :-)

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu