Bildet inngår i albumet Holga - lys fanget gjenom fineste optiske plast, den berømte Holga 120S Optical Lens 1:8 f=60mm
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger343
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_22115} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thordur A.

Artig bilde.. Jeg må se å få skaffet meg et Holga snart.

ps. god kaffe har de også der på stortorget :)

Trond S.

jeg tror engangsmellomformatkameraer hadde slått an.

stilig bilde. sandnes?
Torbjørn V.

så dette er den lille pølseboda som kjemper mot det urbane monsteret du snakket om...? fint og uskarpt!
Henning J.

ikke pølser!!! ''snobish shit'' (ref. Pulp Fiction). Kaffe med rare navn... espresse osv. Midt på torget i Hofedstaden - forsvarløs og overgitt. På en måte en manifestasjon, ett tema: ''Jeg reiste til Oslo, fotograferte DENNE greia og reiste hjem igjen''. Oslo er akkurat så vakkert som jeg forestillte meg; jeg har kontakt-print som beviser det!

Takk for kommentarer!

mvh Henning
Rune Edvin H.

Jeg vil også ha et sånnt kamera. Gjerne medfølgende pølsebod.
Rune
Torbjørn V.

Det er jo ikke en pølsebod...hehehe. Prøv på Fotofono (er det det det heter?), de har iflg. en tidligere medarbeider Holga på lager...SÅ LØP OG KJØP!, som de sier på expert... For å si det sånn, Henning, så syns jeg faktisk at dette er et nydelig utført bilde! Midtstilt og kjedelig...akkurat slik som Oslo er på en hvilken som helst dag...
Loke H.

utilgivelig viggnetering! etter aa ha sett din hippe holga serie vil jeg si at dette kamera ikke tilforer deg som fortograf noen ting men heller avslorer dine svakheter, dessverre.
Torbjørn V.

hmmm...her må jeg ile til og forsvare Henning og si at LHO sikkert ikke har forstått hva en Holga brukes til...
Loke H.

Hva brukes en Holga til? Mener fortsatt at bilde ikke blir noe bedre av aa bruke ''annerledes'' optikk og kjedelig komp.
Tom Ståle E.

Jasså, du er ute å leker med plastikken...
Er det fra oslo...
Får en slik kikker følelse av denne vignetteringen.
Henning J.

Joda, bilder BLIR bedre av annerledeshet, i én forstand. Bildet blir lagt merke til.

LHO: At Holga-bildene avslører mine ufærdigheter som fotograf får jeg vel forsøke å se positivt; det er faktisk bevisstgjørende å bruke en Holga. Siden jeg ikke bruker farger kan jeg ikke kamuflere ett i utgangspunktet dårlig farge-bilde med ''flotte farger og fint lys''... og siden jeg bruker en Holga kan jeg ikke redde ett dårlig s/hv bilde med ''bra kontrast og fin tone-skala''.

Jeg bruker en Hasselblad til vanlig, og er ganske nøye med fremkalling. Føler på en måte att den kombinasjonen er minst like avslørende... Kjedelig komp bruker jeg bevisst; jeg liker best kjedelige bilder.

MEN heldigvis utgjør bildene mine bare ca. 1% av inntekten min og sånn skal det forbli; jeg slipper å ta bilder som andre MA like!!! JEG likte dette bildet veldig godt, og heldigvis kan jeg koste på meg å leke med denne typen kameraer.

Allikevell, takk for kontruktiv kritikk; tanken om avslørende svakheter tåler nok å begrundes en hel del....

TSE: Oslo i all sin prakt, ja.

til alle andre: takk for kommentarer.

mvh Henning, square@f8
Loke H.

Hva er Holga, hvem er HOlga? Jeg kan ikke si at du forklarer noe om hvorfor du bruker bra ''annerledes'' optikk? Haaper at Hasselblad gjoer underverker for deg. Jeg for min del foretrekker sammer formalt til halv pris. Min venn gaar i skogen med scanner og scanner bakken. Det fungerer!
Henning J.

LHO: Hva eller hvorfor skal jeg forklare noe som helst? Jeg liker bildene og stemningen jeg får fra mine Holga-negativer. Vignetteringen og det noe utsmørte toneomfanget tiltaler meg. Derfor bruker jeg Holga. Den samme effekten tiltaler åpenbart IKKE deg, derfor frarådes du fra å bruke Holga.

Hvorfor bruker noen Fotosjåpp? Hvorfor bruker noen fargefilm og andre s/hv film? Hvorfor bruker noen vidvinkler og andre teler? Hvorfor bruker noen filter? Hvorfor tar noen med seg scanner ut i skogen? Hvor lang skjøyteledning har han egentlig?

Fordi jeg kanskje vil oppnå en viss effekt, en viss stemning? Samme hva slags utstyr du bruker forvrenges virkligheten i større eller mindre grad før den fanges på filmen. Holgaen i større grad.

mvh Henning
karianne t.

Holga bilder er spennende og fint - og dine bilder er ikke kjedelig !

mere Holga - mindre teknikk. Det er skapervennlig og sunt!

kat.
Trond S.

scanner i skogen høres fryktlig morsomt ut.

Loke H.

Ok Henning.....men hva er en Holga. Jeg er villig til aa laere og kanskje til og med eksprimentere litt selv! Med laptop og en god scanner faar man gjort mye ''morsomt''.
Henning J.

Holga er et fenomen av plast, ett mellomformat kamera med plast-linse. Koster i underkant av 20$. Gir bilder med en egen og ganske sær visuell signatur. Se www.digitalsucks.com - les texten under ''fjellet'' og lær.

Anti-teknikk setter tankene i sving. En anti-teknisk fremgangsmåte fjerner ett hinder mellom din hjerne og motivet. Mange av oss er ikke fotografer, vi er tekno-freaker. Mye autofokus, USM, IS, bilder-per-sekund, avanserte lysmålere osv og lite kreativitet.

Du har helt sikkert rett i att mitt bilde er kjedelig osv, men å arbeide med denne typen konsept sprenger iallefall mine fordommer, mentale begrensninger og forutinntatte tanker. Jeg lærer så lenge jeg lever, spesiellt med en Holga... ;-)

mvh Henning
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu