Flyt
Bildet er tatt tidlig morgen ved soloppgang og blå himmel. Høstfarget fjellside og himmel speiler seg i elva som flyter avgårde.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikor AFS 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger732
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221412} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Terje S.
Effektfult og flott detalj bilde . Syntes du har en flott komposisjon . Har virkelig sans for bildene dine. Lykke til videre med nye blinkskudd. MVH Terje
Hilda Hol E.
Hei Ivar.

Jeg synes dette bildet er dyktig sett og gjennomført. En kjempeflott abstrakt virkning du har fått fram med få farger og elementer.
Virkelig en nytelse!!

Vennlig hilsen Hilda.
Anne-Lise S.
Utrolig vakkert, Ivar! Måtte reise meg opp for å stå litt på avstand og beundre verket ditt en stund. Nå traff du meg rett i sjela her! :-) Her er det myke linjer med nydelig blått, høstlig soloppgangsfarge mot sløret hvitt, og noen ''skumtopper'' i bølgekanten. Herlige linjer og komposisjonen er flott. Om jeg absolutt skal pirke må det bli såvidt til venstre for bølgetoppen i øvre kant oppe i midten. Akkurat der i den oransjeblå fargen er stripene i vannet litt for tydelige som striper ift. i resten av bildet. Kanskje er det nok med svak bluring for å få en svakere effekt her? Uansett: Anbefaler dette!

Anne-Lise
Roger S.
Flott abstrakt motiv med malerisk preg.
God komposisjon med spennende linjer som snor seg rundt.
Mulig det hadde gjort seg med ørlite mere ''luft'' rundt den blå formasjonen nede til venstre.


Roger
Steinulf L.
Svært vakkert. Fine fargetoner. Har du mer pixler å gå på kan kanskje bildet utvides i høyre del, slik at hovedmotivet blir mindre midtstilt.
Ivar B.
Takker for rask respons folkens!

Anne-Lise, hyggelig når bilder man har tatt treffer noen, takk for anbefaling.

Roger og Steinulf: jeg er enig i deres innvendinger, og skulle gjerne hatt mer luft under og kanskje i høyre side, men bildet er i fullformat og har dessverre ikke mer å gå på.

Mvh Ivar.
Inge S.
Hei.
Et flott oljemaleri dette. Se å få det opp på veggen i en fart:-)
Herlige farger.

Mvh Inge
Bent O.
Glimrende sett Ivar!!! Nydelige farger og et spennende motiv. Enig med de som sier få det opp på veggen.

mvh Bent
Stig Børre E.
Nå fikk jeg gåsehud.
Dette er sinnsykt bra. Former, farger og bevegelse er helt optimalt.
Komposisjonen sitter også veldig godt - rett og slett deilig å betrakte.

Sparer ikke på superlativene her - det er det jo ingen grunn til... :-)
Blinkskudd.

StigB
Rolf S.
Spennende bilde med flotte farger og former.
Dette er ett bilde som føyer seg pent inn rekken av flotte bilde fra deg.
Mvh Rolf
Magnus R.
Hei Ivar !

Fine farger som står godt til hverandre og fin stuktur i vannet. Speilinger og reflekser er utrolig spennende.
Liker bildet veldig godt, men er allikevel ikke helt i 100 % begeistret, det er noe som halter uten at jeg klarer å sette ord på det. Bilder er subjektivt, i abstrakte bilder som dette, er det ingenting som er riktig eller galt, her gjelder funker eller funker ikke i mere eller mindre grad. Dette bildet funker i litt mindre grad for meg enn for de andre som har kommentert.

Bildet har utrolig fine fargekombinasjoner, det er rent og pent, det er få eller ingen ting som forstyrrer, men jeg tror det hadde vært mulig med en mere spennende komposisjon.

En måte, som for meg fungerer fint når jeg skal analysere et bilde, er å prøve å se bildet i svart-hvitt, se hvordan bildet tar seg ut uten de kraftige fargene. Holder komposisjonen da?, er den spennende ? Mange blir så fascinert av farger at de glemmer helt hvordan bildet er bygget opp.

Dette er ment som en konstruktiv tilbakemelding ikke som et surt oppstøt. Jeg har VELDIG sans for dine bilder, dette også, men jeg tror du kunne fått ennå mere ut av dette.

Med vennlig hilsen
Magnus
Kjell Sigurd S.
Fin komposisjon, herlige farger og utsøkte linjer i bildet. Som betrakter leter jeg etter et hvilested for øyet uten å finne det, men det er kanskje like greit - det er jo så mange fine detaljer å drømme seg bort i. Malerisk er vel en god beskrivelse ja. Forøvrig en interessant bruk av 300 mm.

Kjell S
Espen A. I.
Hm, jeg for min del kunne tenkt dette i en versjon hvor det er knall
skarpt, synes det ikke fungerer med det blurete inntrykket.
Ellers lekre farver og en godkjent komposisjon.

-Espen
G. Hanna W.
Hei hei Ivar!

Dette var LEKKERT!
Traff meg også helt på hjemme bane!

Vet du har vært ute mange timer for å få dette resultatet, å det var det vert!

Min anbefanlining også!!!

Mvh G.Hanna.
Ivar B.
Hei folkens! Takk for nye og konstruktive kommentarer.

Takk til Bent, Stig Børre, og G. Hanna for anbefaling.

Magnus: jeg er helt enig med deg. Bildet tok jeg for en stund siden, og har vært svært usikker på dette bildet. På et vis har jeg likt det veldig godt, samtidig som det har vært et eller annet som jeg ikke har hatt sansen for, uten at jeg kan sette ord på hva det er. Jeg har bare ikke greid å legge det bort. Jeg ble svært fascinert av bevegelsen i bølga da jeg tok bildet, kanskje bevegelsen mer enn fargene. Men som sagt også jeg synes det er eller annet er det som ikke stemmer. Takk for konstruktiv kritikk.

Espen Andre: Jeg tok ikke dette motivet med rask nok lukkertid til at jeg har noen versjoner med helt frosset vann, dessverre. Du er kanskje inne på noe av det jeg ikke er helt fornøyd med selv også, kanskje. Du får i allefall støtte her i heimen fra Kona som heller ikke likte at det ikke var noe som var skarpt:-)

Takk igjen! Mvh Ivar.

Odd Tore S.
Lekre farger, men likevel tar jeg ikke av på samme måte som mange andre tydligvis har gjort her (tror jeg, har ikke lest kommentarer, men ser anbefalinger).
Fargene er som sagt besnærende. Likevel er ikke det nok, og jeg forstyrres noe av vannet hverken er glatt og blankt eller har godt utviklet strømingsmønster og struktur. Det havner liksom et sted midt imellom, som slørete vannfall med litt for kort lukkertid eller med sol som lyser opp enkeltdråpers bane. (Jeg ser jo at det siste ikke kan være tilfelle her, tar det bare med for å beskrive effekten).
Jeg har sjekket bildet i gråskala, og det understøtter kommentaren over.
For meg er det ikke noe viktig prinsipp at det må være noe skarpt i bildet, men, som sagt, strukturen i den delen av bølga som bryter burde vært bedre utviklet. Siden dette er en elv og da sannsynligvis en nokså stasjonær bølge burde det vært mulig å jobbe mer med denne siden av motivet. Etter en 20 til 100 opptak av samme bølge burde kanskje ett bilde blitt OK, min erfaring med slikt er at man må gjøre unna 5 til 20 opptak med samme kombinasjon av lukkertid og blender før man får fram mulighetene i en slik strømningssituasjon, og at man så kan gå over til neste kombinasjon.
For mitt vedkommende er det mange motiver som ikke har funnet veien til dotten fordi jeg ga meg for tidlig eller hadde for dårlig kontroll med resulatene på LCDen før jeg ga meg.
Odd Tore
hilde b l.
Hei Ivar,

Dette var helt malerisk, herlige fargetoner og fin bruk av bildeflaten. Jeg fikk lyst til å finne fram penselen. Inspirerende!

-hilde b
ingebjørg fyrileiv g.
Fargene er meget gode og de står gode sammen. Men også jeg savner
skarphet og kanskje litt mer glød. Bildet har gode bevegelser.

hilsen ingebjørg
Inger-Lise S.
Vakre former og farger. Et lekkert bilde, men jeg savner noe,-trolig et fokuspunkt.Muligens mer kontrast. Men å få noe så fint ut av en elv er virkelig bra :-)

Inger-Lise
Sverre H.
Hei Ivar,

Bølgen ja. Dette ble jo svært så dekorativt. Jeg er enig i at det er noe her som ikke helt faller på plass, men... Dette er jo abstrakt, kanskje er det det som samtidig gjør bildet, fargene og friheten(Utrolig flotte).

Om du hadde kortet lukkertiden ville du ikke fått den formasjonen som du nå har. Og det er jo akkurat den som skaper mye av dynamikken i bildet.

Det tar ikke helt av for min del heller Ivar, men det er absolutt et spennende bilde med mange gode kvaliteter.

mvh
Sverre.

Torbjørn K.
Pene farger og linjer. Enkelt og greit, men litt kjedelig i lengden. Mulig jeg har fått litt høye forventninger nå etter ditt forrige bilde som var kanonbra :-)

Torbjørn
Avsluttet .
Har gått glipp av noe her ser jeg,dette var virkelig flott:-)
Hilsen Tone!
John H.
Hei Ivar
Oi. her var det mange meninger. Det betyr at man har fenget noe i noen. Som meg. Jeg likte dette. Jeg likte fargene, linjene, bevegelsen og det abstrakte uttrykket. Skulle jeg pirke måtte det bli på friskheten i fargene. Men jeg er ikke sikker. Veldig godt sett og utført.
MVH
JOHN
Ivar B.
Hei !
Takk til dere siste også! Ja John du har rett i det at det er delte meninger her, og sånn skal det vel være i et slikt bilde. Det abstrakte liker man eller så liker man det ikke, Men jeg er glad det faller i smak hos noen. Mvh Ivar.
Inger Anne Maritsdotter V.
N Y D E L E G bilde!!! Flott ekponert med vakre komplementærfarger, spennende og tildels også abstrakt:)

Inger Anne
ingeborg w.
Dette var lekkert! Vakre farger og du har fanget et spennende mønster. Du har også fått til en ren komp uten noen forstyrrende elementer. Jeg hadde anbefalt dette hvis jeg hadde kunnet. Du traff meg. Det er ikke alle som gjør det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu