Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger403
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221741} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Stig Børre E.

Hei Magnus!
For et motiv - utrolig spennende og sjarmerende. Rustflekkene minner om høstløv.
Veldig fine farger. Spesiell perlemoreffekt i de lyseste partiene. Lurer på om bildet hadde blitt bedre med kutt av lykter og grill eller eventuellt mere lykter og grill. Nå blir det litt merkelig.
Det enslige løvbladet syns jeg med sin plassering bare forstyrrer.

Dekorativt og spennende er det åkkesom.

StigB

kåre l.

Må si meg helt enig med Stig B her :-)
Veldig spennende!
Men det enslige løvet må bort...
Du tok vel ikke bare dette ene bildet av bilen?
Hvis... Ja da må du bare tilbake å skyte flere :-)
Ivar B.

Hei Magnus!

Først vil jeg si at bildet er et prakteksemplar på godt gjennomtenkt linjeføring. Jeg liker midtstillingen som gir et symetrisk inntrykk, samt at jeg liker det tette utsnittet som gir kutt av lykter. Det hever spenningen i bildet, og jeg vil prøve å sette ord på hvorfor. For meg blir det litt kjedligere uten lykter. Det blir flatt , fine farger men ikke noe mer.De fleste hadde nok tatt med mer av lyktene, tror jeg. Slik de er nå så blir det antydningens kunst. Litt, men ikke alt. Jeg tror at mye av det som skiller et meget godt bilde fra et godt bilde er nettopp dette: de meget gode greier å holde litt på spenningen, greier å bevare noe hemmelig og på den måten åpne for betrakterens fantasi. Dessuten har jeg tenkt en god del i det siste på at positive ''irritasjonsmoment'' i et bilde kan heve spenningen. Et bilde kan bli så perfekt at noe av spenningen går tapt. Kanskje lyktene i dette bildet er et positivt irritasjonsmoment?? Dette ble kanskje litt generelle tanker om bilder, men med bildet ditt som et godt eksempel som illustrerer noe av disse tankene. Dersom du ikke har sovnet av mitt lange foredrag:-), så blir den enkle konklusjonen at jeg liker dette bildet. Mvh Ivar.

Magnus R.

Takk for kommentarer !
Spesielt til Ivar for hans tanker rundt billedanalyse.
Jeg mener at bilder skal engasjere, de kan glede og de kan gjerne irritere en, men de bør på en eller annen måte vekke en følelse. Bilder som ikke vekker følelser blir man likegyldig til. Det er vel ikke noe som kan være verre enn det.
Jeg søker mot motiver som kan tolkes i forskjellig retning, bilder som ikke forteller hele historien, men som overlater noe til betrakteren, en undring, et spørsmål, en tanke, et eller annet. Jeg elsker å utforske naturen, studere ting jeg ikke har sett før ( fordi jeg ikke har visst om det eller tenkt på det ) Jeg liker å leke, det er ikke viktig å formidle noe slik at alle skal forstå. Jobber tematisk med bilder, med få motivområder om gangen.


Dette motivert elsker jeg, kan aldri gå forbi dette ''Saabpanseret'' uten å ta bilder eller video. Har sikkert 50 forskjellige vinklinger av dette.
Det var en periode for noen år siden at jeg og 2 andre kamerater var SÅ'' opptatt av forfall at vi ikke så noe annet. Det sies at vi tar bilde av det vi er opptatt av, det vi tenker.

Inspirasjonen til å ta bilde av forfall kom kanskje fra det å se seg selv i speilet om morran, se det daglige forfallet. Å se noe vakkert i ''det'' forfallet, er vel noe av grunnen til at jeg ikke har satsa mye på selvportretter.

En oppsummering kan være:
Jeg er genuint opptatt av det jeg driver med og opplevelsene jeg har kan ikke måles i kroner og ører. Jeg lever ikke av, men for naturfoto. Jeg er investerer i livskvalitet. Jeg kan på mange måter sammenlignes med en skattejeger som leter etter den store skatten. Jeg vet at skatten er fantastisk, at den er udefinerbar og at den kan finnes hvor som helst og når som helst. Jeg bestemmer selv hvordan skatten ser ut, hva den forestiller og hva jeg får ut av den. Jeg har mange ganger trodd at jeg har funnet den, men er ikke sikker, så jeg fortsetter å lete.


Med vennlig hilsen
Magnus
Øyvind A.

En gammel kjenning...
bilde nr. 205293
bilde nr. 204073
Det panseret er utrolig flott.

Jeg liker den stramme beskjæringen. Og bladet er passe krydder for meg. Men jeg er ikke overbegeistret for det tekniske: De utbrente høylysene irriterer, og rustflekkene i sentrum av bildet skulle jeg gjerne sett noe skarpere gjengitt.

mvh
Ø.
Odd Tore S.

Ser ut som SAAB 96 panseret som aldri kom lenger enn til å bli montert i bare grunninga.
Det ser nesten ut som om det har rustet under små lønneblader her, meget dekorativt rustangrep. At det ligger et ospeblad der bidrar bare sterkere til det inntrykket. Min erfaring med SAAB 99 1978 viste uheldigvis at slike mønster kommer helt uten hjelp av blader, bare det finnes en liten steinsprut. Miljøvennlig grunning var resepten på det!
Interferensmønstret gjør det ikke akkurat mindre spennende.
Fin og tett utsnitt. Vinkling og utsnitt er alltid både utfordringen og muligheten ved slike motiver.
Jeg forstår godt at du må kjæle litt med dette med visse mellomrom. Skulle gjerne hatt noe slikt innen rekkevidde jeg også, men folk har vært for flinke til å rydde her i området. For min del er slike skogsvrak eller vrak på bilkirkegårder små monumenter som bør få lov til å gå tilbake til naturen i fred. Er de tømt for olje og batteri er det ikke mye reell forurensning eller miljøtrussel igjen.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu