Høstens natur...
Bildet inngår i albumet Høst - Outtakes - Fortsatt variasjoner over høsttemaet, men litt sære resultater.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor 70-200 mm f/2,8 G-AFS ED-I
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/6-60s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Annet6 eksponereringer samlet med hdr teknikk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger722
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_221979} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Andreas S.

Hei

Nå snakker vi snart kunst her..

mvh
Andreas
Carina Hedegaard F.

Hei!

Syns du har hatt mange spennende bilder over høst-temaet ditt. Må innrømme at jeg ikke har likt alle, men dette syns jeg var spennende. Spesiellt liker hvordan du fyller hele flaten, og hvordan fargene trer frem i mange variasjoner. Flott at du også sier noe om fremgangsmåten..
Som Andreas sier, dette ligner kunst mer enn et fotografi..

Mvh Carina
Tone A.

Hei Steinulf
Det er ein flott serie du har med desse haustblada, og fleire av dei har vore spesielle. Dette likte eg svært godt pga det har noko kunstnerisk over seg med skarpe fargar, flott dybde som gir litt sug nedover mot den mørke bakgrunnen som er dominert av ulike former med sterke fargar.

Dei øverste blada har kjente haustfargar gul-og bruntonane dominerar. Under det øverste laget er det bruntona blad som er ein flott kontrast mot det øverste laget. Og det er også militærgrøne blad lengre nede også, ikkje rart det er flott dybde her. Skarpe detaljar når det gjeld formene på blada som gjentek seg.
Også fin linjeføring med blada som kjen inn frå venstre og fortset med stilkar som er fin diagonalar. Den knallrosa gir ein fin kontrast. I venstrehjørnet er det eit grøntona blad som bryt med dei andre blada. Kanskje det skulle ha vore brunt- eller orangefarga slik at bildet vart meir roleg? Det er pirket frå meg, som synes at dette er knallbra jobba med dette friske haustbildet og anbefalar det.
:) Tone
Judit W.

Hei Steinulf!

Exciting working out, beautiful colours and nice forms! Great picture, unique presentation!

Judit :)
Inge S.

Hei.
Et kunstnerisk foto dette her. Farlige sterke farger:-)
Godt jobba.

Mvh Inge
Jan C.

Fin kunstnerisk formidling av høstlige detaljer.
Kan like den sterke fargebruken,
men synes det gule og grønne i hovedbladet virker litt skarpt og 'skjærer' litt i helheten.
Torbjørn K.

Dette var litt av en fargefest!

Jeg liker uttrykket og det personlige preget du har fått frem i denne serien. Kraftige farger og så synes jeg mangelen på skarpe elementer fungerer veldig bra her. Har litt tvangstanker om at et eller annet må være skarpt når jeg tar bilder selv, så dette inspirerer til å gå nye veier.

Torbjørn



Avsluttet .

Dette var veldig fint og spesielt,ja det blir som flere andre har sagt før,kunstnerisk,liker de sterke fargene og laga du har fått til her.Spennende:-)
Hilsen Tone!
Anne-Lise S.

Et spennende tilskudd til høstserien din, Steinulf! En fargefest uten sidestykke, med flott dybde ''nedover'' i bildeflaten der løva ligger lag på lag oppå hverandre, med ulike fargetoner etterhvert nedover, og så ender det i det mørke. Flott med løvet som kommer inn fra venstre, og som fører blikket mot høyre til det ender på den store flaten med løvet i gult og det brune under der igjen. Ja, dette er kunst!

Anne-Lise
Avsluttet .

Joda, liker sterke farver jeg også, men dette er over streken for min del. Dette er nok det dårligste du har levert i denne serien.

Vet ikke hvorfor jeg i mange tilfeller går imot flertallet, men for meg virker dette bildet akkurat slik man gjør det når en kjører alle spaker til topps i PS. Ja, jeg ser din forklaring om oppbygningen, men beklager, dette ligner for mye på fyllekjøring i et bilderedigeringsprogram:)

Du kan sååå mye bedre en dette.
mvh arild
Anne R.

Nydelige farger. Likte dette svært godt.
Kunst, ja i høyeste grad.
Hilsen Anne
Sven-Erik N.

Her må jeg si meg enig med Arild. Dette var slette greier. Fyllekjøring var en god beskrivelse. Hvis det å dra alle i bånn er kunstnerisk er det jammen ingen ingen kunst å være kunstner...

Sven-Erik
Lars B.

Det er ingen tvil om at du her har funnet en stil som mange setter pris på. Spennende at du eksperimenterer og får fram noe litt utradisjonelt.
For meg er det sluttresultatet som teller og her har du fått fram nærmest et 'glassmaleri' i sterke, fine farger. Utrolig dekorativt og flott!

- Lars
Kjell Sigurd S.

Synes du er inne på noe her. Opplevelsen av høst og knalle farger i en malerisk drakt. Vet ikke hva du har gjort for å komme frem til dette resultatet, men jeg synes du kanskje har tatt i litt mye :-)

Kjell S
Stig Børre E.

Hei Steinulf!
Dette syns jeg ble veldig spennende. Originalt uttrykk, tror ikke jeg har sett noe lignende. Knalle farger og flott komposisjon. Syns dette er ditt beste over dette temaet.

StigB
Tom A. T.

Rene ''vekkerklokka'' det her Steinulf ;o).. Fargesterk og uortodoks høstcokctail hvor den litt uvørne overflatestrukturen gjør bildet enda mere spesielt. ''Holdbarheten'' blir dog noe kort tror jeg.
mvh Tom T
Ellen Therese R.

Hei Steinulf...
Jeg må nok si meg enig i Arilds vurdering her. Dette synes jeg ikke var helt bra. Jeg ble nesten litt skuffet :-( for du har virkelig mye spennende. Skulle gjerne sett en litt mer moderert versjon, for komposisjonen virker grei.
Alltid morsomt å eksperimentere dog.
Hilsen Ellen
Jonny E.

Hei hei Steinulf

Fint med sterke farga, men her blir overganga
mellom fargan for digitalt sær for min smak.

Ha en god dag

. JonnyE
Ivar B.

Komposissjonsmessig fungerer dette utmerket for meg, men det blir litt for mye av det gode behandlingsmessig i forhold til farger. Spennende med første øyekast, men tror ikke det holder i lengden for meg dette. Mvh Ivar.
Hans-Einar O.

Hei, Steinulf
Thumpnailen så spennende ut, men jeg er også av de som synes det ble vel bearbeidet i photoshop. Men bevares, det er lov å leke seg litt....
Det ligger vel også litt i ''forordet'' ditt at dette er litt eksperimentering over temaet høst.
Når det er sagt så synes jeg også det fungerer bra rent komposisjonsmessig.
Kunne tenkt meg å sett en mere ''straight'' vesjon.

mvh Hans-E
Ole E.

Oi, dette var fargesprakende. Ser ut som om du har dratt hardt i ''saturation'' spaken. Bildet har blitt mere grafisk, jeg føler litt ambivalens når jeg betrakter bildet, jeg klarer ikke å bli helt fortrolig med det, men det er også noe som pirrer også. Du skal iallefall ha honnør for at du tør å eksperimentere.
Odd Tore S.

De to lønnebladene oppå hverandre med samme vinkel gir en fin effekt her, nesten som blad i bladramme. Ikke dumt det der.
Om resten av finurlighetene i PS hever utgangspunktet skal jeg ikke uttale meg om, siden jeg ikke har sett originalen. Men dette kan nok diskuteres.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Annerledes og fint høstbilde:-) Jeg liker disse høstbildene dine. Friske farger:)

Inger-Lise
Nina S.

Som en akvarell .
En kakofoni av farger og former.
Liker dette.
Mvh Nina
Steinulf L.

Takk for kommentarer til min lille lek med varierende innfallsvinkler på temaet høstblader. Jeg valgte å legge dette og foregående bilder til en egen serie, de er ganske så sære. Hensikten med bildene i begge seriene har vært å vise en alternative tilnærminger til fotografering av blader i høstskrud. Ikke alle variantene er like vellykkede og selvfølgelig, smaken er forskjellig. Og - for ordens skyld;dette er lek og har ingenting med kunst å gjøre.
Ann T.

Hei Steinulf!
Dette er et veldig spennende bilde. Originalt og fargerik. Grafisk i kvalitet og veldig bra sett fra avstand. Kunne brukes i et reklame kampanje for å fange interesse av forbigående? Knalle farger og flott komposisjon. Likte dette veldig.
Mvh. Ann
Roger K.

Hei Steinulf!
Du holder deg innenfor høstens farger fremdeles, ser jeg. Det ble ikke mye med kameraet for min del denne høsten og har ikke mye å bidra med. Kjekt da å beskue andres resultat fra årets høst. Fin variasjon av temaet fra deg. Å leke seg litt i PS som opplyst er ikke dumt til tider. Så er det da opp til betrakters smak om resultatet faller i smak da. Det teller vel litt, men det som er viktigs er at utlegger er fornøyd med sitt resultat og meningen med jobben sin. Jeg er derfor forsiktig med å komme med forslag til format, kutt og event. justeringer i farger lys da dette kan rive litt i utleggers forhold til bilde. Meninger skal selvfølgelig kommentator ha utfra hva han føler. I dette tilfellt er jeg ikke sikker på meg selv. Ble det for mye og intenst i mengde og farger? Kunne blått vært unnlatt brukt i dette høstmotivet? Spørsmål jeg stiller meg selv egentlig da det berører min usikkerhet hva jeg føler for dette. I alle fall, jobben utfører du godt.

En trivelig helg til deg

Mvh RK
Steinulf L.

Takk for kommentarer som er kommet til siden mitt forrige inlegg. En spesiell takk til Roger for et reflektert innlegg om hvordan han forholder seg til å kommentere slike bilder som dette. Jeg kan stille meg bak hans utsagn og holdninger 100%.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu