Blåmeis
Første spede forsøk på småfugl.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-12 16:36:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-13 20:39:43
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/80s
  • Filmtype400 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ og snorutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger442
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222291} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Espen B.

Dette var virkelig et blinkskudd av et første forsøk! Utmerket positur, skarphet, bakgrunn, komposisjon og miljø. Jeg vet ikke om litt mer smell i fargene og mer kontrast hadde forbedret bildet ytterligere. Godt jobba!

mvh
Espen Bergersen
Erik S.

Særdeles bra bilde.Skarpt og fint, bra komp / bakgrunn
Mvh Erik.
Avsluttet .

Denne var jo bare søt da,veldig fint bilde,gode farger,nydelig dus bakgrunn og fin komposisjon.
Hilsen Tone!
Robin J.

Meget bra start dette. Teknisk helt topp. Flotte farger og bra komp. Fin grein den sitter på. God fortsettelse. Mvh RJ
Anne-Lise S.

Flott positur og søtest av de søteste. De er herlige disse små blåmeisene! Greina er bare helt maks. Liker disse med reinlav på. Gir gode kontraster i et bilde, og en følelse av miljø. Bakgrunnen har fin dus farge og fremhever meisen. Kanskje kan meisefargene gis litt mer smell, og med noe mer oppskarping får du bedre frem fjærene på hodet og på vingene. Godt glimt i øyet!

Anne-Lise
Jon Erik V.

Veldig bra! Synes bildet ser meget bra ut, trykte på v2 og den fremmet skarpheten ytterligere og bedre. Fine detaljer.

Jon
ingeborg w.

Her stemmer positur, skarphet, farger, bakgrunn og alt annet. Jeg finner ikke noe å trekke her.
Jonas L.

Rent og pent artsbilde av fin fugl på fin kvist.
Synes forøvrig v1 er helt fin teknisk.

Jonas

Ole E.

Dette er jo veldig bra, spesielt til å være første forsøk på småfugl. Veldig bra detaljering. Komposisjonen fungerer helt utmerket. For min del kunne det gjerne vært bittelitt lysere, kanskje +0.3 EV. Men uansett, bra.
Torbjørn K.

Det er ikke mye å trekke på dette bildet. Ren og fin komposisjon, bra bakgrunn og så lager greina et fint miljø. Fint lys og super skarphet. V1 blir nok litt blass men v2 blir kanskje noe overdrevet, jeg tror en mellomting ville gjort seg bra? Skal man først komme med noe konstruktivt, så tror jeg det må være at dette er veldig tradisjonelt og sikkert gjort av mange tidligere. Skal du få meg til å ramle av stolen krever det kanskje noe mer nyskapende, eller litt mer action i bildet :-)

Torbjørn
Geir N.

Nydelig ! ! Vers 2 klart best.
mvh
Geir
Kjell Sigurd S.

Takk for hyggelige kommentarer. EB; jeg var litt redd for å dra for mye i spakene og V1 ble kanskje litt tam. V2 ble vel litt mye, så jeg får vurdere å gå på igjen for å lage en 3er. A-LS; detaljeringen i fjærdrakten ble vel bedre, om enn kanskje litt ''for mye'', i V2. TK; jeg skal nok få deg av stolen en dag, må bare trene litt først! :-) Takk til dere andre for oppmuntrende ord. Det inspirerer til å fortsette jakten på små fjærkre.

Kjell S
Avsluttet .

Nydelig skarphet, flotte naturlige farger og en veldig fin bakgrunn. Hvis dette er første forsøk på småfugl, gleder jeg meg til fortsettelsen. Mvh Liselotte
Espen B.

V2 ble litt mye ja. Som andre har nevnt er vel en mellomting å foretrekke. Det ser for øvrig ut til å være en voksen hunnfugl du har fotografert :)

mvh
EB
Hans-Jørgen H.

Hallo Sigurd!
Ja, denne synes jeg satt bra! Et velrettet skudd! Finner ikke noe å trekke ned på jeg. Både meis, stamme og bakgrunn er nydelig og attraktivt!
Så det må kalles en bestått småfugldebut!
Hilsen Hans-Jørgen.
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer. EB; V1,5 kommer når tiden strekker til. Jeg lærer forhåpentlig mer om kjønn og alder etterhvert. Har holdt på et snaut år med fugler i vann og sjø så det skal bli veldig spennende å bli kjent med småtassene vi har rundt oss hele tiden. Jeg har hentet mye av inspirasjonen fra flere dyktige småfuglfotografer her inne - utrolig mange flinke folk! Skulle kanskje oppgitt at bildet er tatt i hagen, nær fuglebrettet og på en dertil egnet gren.

Kjell S
Terje S.

Meget bra dette og topp teknisk kvalitet. Flott grein skal du også ha skryt for .
Lykke til videre med nye blinkskudd. MVH Terje
Stig B.

Om dette er ditt første forsøk så er jeg spent på fortsettelsen. Teknisk meget bra. Jeg er fornøyd med #1, det er fort gjort å gjøre for mye med fjærdrakta på disse små. Kvisten er vakker, deet er bakgrunnen også. Enig med de som mener det kan være tradisjonelt, men flott artsportrett er det.

Mvh Stig
Ketil K.

Meget flott og gjennomført. Jeg finner intet å trekke her! Morsomt at du får så godt resultat med 300 f4. Du har truffet glimrende både med blåmeisen, lys, gren og bakgrunn.


Mellomtonene kan muligens justeres litt lysere.
Kjell Sigurd S.

Takk til dere 3 for fine oppløftende kommentarer også. Er stort sett fornøyd med min 300/f4 selv om 300/f2.8 selvsagt står på ønskelisten. Det dukker vel opp noe annet enn rene artsportretter etterhvert også tenker jeg :-)

Kjell S
Espen A. I.

Herlig lekkert og spennende utsnitt, selv
om det kanskje fremstår litt orginalt. Farvene bak
er knallgode og bildet er for meg ganske komplett.
Fuglen og mosen er helt rett presentert. Du har kontroll.

-Espen
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentar Espen. Hyggelig du likte det!

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu