Spurvugle
Spurvugla er svært aktiv ved soloppgang og solnedgang, og på denne tiden av året kan vi da ofte høre sangen bestående av en serie stigende fløytetoner. Da er det best for mus og småfugl å passe seg, for i barhenget følger et par våkne øyne med.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222471} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Jon Erik V.
Meget bra bilde, og en fin historie tilknyttet. Fint miljø rundt fugl også. Jeg ser en hvit prikk til venstre for fugl, på greina. Litt usikker på hva det er, men sikkert ikke noe spes. Herlig fugl dette.

Jon
Kjell G.
Rett og slett herlig! Konturene av øynene er akkurat passe fremtredende. Flere detaljer hadde, etter mitt skjønn, gjort bildet mindre spennende!

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Veldig bra! Det gikk et støkk i meg når jeg så konturen av uglen. Noen av uglene kan jo være riktig slemme mot mennesker også :-) Bildet oser av trolsk kveldsstemning i skogen. Vellaget og tøft.

Kjell S
Kenneth K.
uff skulle hatt lengre lukkertid vis det hadde gått.

mvh Kenneth
Nils B.
Hva annet kan jeg si enn at opplevelsen av bildet ditt tar meg med ut i skog og mark. Fargetoner og detaljer som er en kveld/morgen værdig. Når det er sagt så blir jeg ikke helt fortrolig med høylyset som kommer inn fra høyre. Jeg hadde nok dempet dette noe. Dette hadde jo også gjort at detaljeringen av lyset i pippens høyre kant hadde blitt enda sterkere, noe jeg tror hadde kledd bildet. Uansett bemerkningen så faller bildet i smak her i Stavanger. BRA.
mvh Nils
John S.
Dette var et litt uvanlig bilde og jeg likte det veldig bra. Jeg måtte nok myse en del før jeg så konturene av øynene.

Jeg likte lyset som omgir ugla, også det som kommer inn fra høyre. Jeg regner med at beskjæringen er slik fotografen vil ha det.

For meg var dette en flott fotografisk opplevelse. Jeg driver forøvrig bare å fotograferer ugler av plast. bilde nr. 267978

John
Skjærefotograf.
Robin J.
Her formidler du en trolsk stemning som jeg likte svært godt. Øynene vises akkurat passe godt til å gi god stemning. Lyset på høyre side ville jeg forsøkt å dempe litt dersom mulig. Ellers meget bra. Du innfrir her absolutt. Mvh RJ
Per Harald O.
Trollsk og en særdeles flott stemning!
Kjartan T.
Enig med Nils i at det kanskje er vel lyst til høyre, men forøvrig er det lite å sette fingeren på her. Skikkelig godt stemningsbilde av ugledvergen.
Ivar B.
Det lyse til høyre er nevnt, men det er bare pirk, for dette likte jeg svært godt. Formidler villmark og slogsmystikk, og gir meg en god følelse. Mvh Ivar.
Odd E. k.
Hei Svein!

Et fint stemningsbilde, der uglemor holder et godt øye med inntrengeren. Det skarpe lyset på høyre side skulle en vært foruten, men det sjenerer ikke den flotte siluetten av ugla. Flott at øynene kom så godt frem, da det er lett at slike motlysbilder blir undereksponert. Bra at det er noe bakgrunn til bildet, der trelaven kommer godt til syne. Et skarpt og godt teknisk bilde, der utsnittet sammen med komposisjonen sitter som det skal. Bra levert Svein!

Mvh

Odd E.
Sverre H.
Hei Svein,

Utrolig vakkert. Villmarks følelsen tok meg her. Om blikk kunne drepe... Jeg har egentlig ikke noe å utsett på dette. Det lyse feltet er nevnt, men det er ikke noe problem i mine øyne. Bildet holder høy tekninsk kvalitet. Og du kan lett dempe lyset til høyre i PS.

Takk for opplevelsen. Mvh Sverre.
Terje S.
Ett skikkelig villmarksbilde dette Svein. Meget bra. Mvh Terje
Stig B.
Jeg så dette bildet først på min noe mørke skjerm og tenkte: Hva i all verden er dette :-). På min bærbare skjerm derimot kommer dette fram som et ypperlig morgen eller kveldsbilde, med motlys, inne i blant trærne, på en slik måte man kan oppleve slike fugler, ikke i fullt dagslys i åpent terreng. Har bare hørt lydene fra den, hos deg, aldri sett den på nært hold.

Fint utsnitt, bra og spennende eksponering. Fin komposisjon.

Mvh Stig
Eyvind R.
Spennende og trolsk. Fin formidling av trollfugl i gammelskogen.

Mvh Eyvind
ingebjørg fyrileiv g.
De øynene treffer langt inn i meg.. -og slipper ikke taket så lett. Veldig bra bilde som både har stemning og tekniske kvaliteter. Jeg synes ikke at den noe lyse høyresiden gjør så mye for bildet. Trolsk er ordet, svært bra.

hilsen ingebjørg
Svein B.
Takk for kommentarer og anbefalinger alle sammen.

Dette er ett av tre (like) bilder jeg fikk i et kort øyeblikk der ugla poserte på denne måten. Faktisk de enste bildene jeg fikk på en hel dag- en dag rik på opplevelser, men fattig på bilder. Det var med nød og neppe ikke bildene gikk direkte i søppelkassa, men som noen ganger før- det digitale mørkerommet berget bildet til noe brukelig. Situasjonen var flott i søkeren (svært lik slik bildet sees her), og jeg rakk heldigvis en lynrask korrigering av eksponeringen før de tre bildene ble tatt, men alternative eksponeringer rakk jeg ikke. Bildet har jeg hatt på netthinna en god stund- kanskje med litt mer skjegglav enn her. Men det sitrer litt ekstra i kroppen når bildene tikker opp på pc-skjermen når du aner at endelig har du fått noe av det du har ventet på. Da er det også hyggelig at bildet faller i smak hos flere.

Høylyset til høyre i bildet har jeg merket meg, og jeg ser også at det trolig kan dempes noe.

Mvh
Svein B
Magnus R.
Hei Svein !
Så befriende deilig å se et annerledes fuglebilde, et atypisk bilde, dette var MEGET BRA, mystikken er helt nydelig, det er sånn vi opplever spurvugla i sitt rette miljø.
Ved å velge å ikke bruke blitz, eller lage en ren siluett, viser du oss antydningens kunst og formidler en ekte historie fra gammelskogen.

Med vennlig hilsen
Magnus
Ketil K.
Meget bra formidling av ikke noe enkelt motiv. Ville kjørt selve ugleøynene og kroppen litt lysere på den skjermen jeg har. Siluettpreget og det trolske tror jeg likevel ikke ville forsvunnet.
Magnar L.
Ett bilde etter min smak. Her er det skikkelig villmarksstemning. Det lyse feltet på høyre side er nevnt, men det blir bare småpirk. Ett trolsk villmarksbilde av spurveugla. Veldig bra!
mvh Magnar
Kjetil S.
Nydelig stemningsbilde av spurveugla, Svein! Litt mer synlige øyne hadde kanskje gjort seg, men det er jo den mørke stemningen som gjør bildet!

mvh Kjetil
Rolf S.
Ett virkelig flott villmarksbilde fra Spurveuglens rike, jeg syns du har fått ett veldig godt resultat utfra disse vanskelige forholdene med lyset her.
Enig med Magnus R. at det kjekt å se noen annerledes fuglebilder også, det viser du stadig vekk.
Godt jobba både i felt og bak datamaskinen.
Mvh Rolf
Jan-Eilert P.
Spennende!

Slutter meg til Ketil Knudsen sin kommentar.

Alt i alt- veldig flott.
Erlend K.
Dette er et fuglebilde av kreativ klasse. Endelig ett som gjør noe annet en ''ren'' artsdokumentasjon. Eksponeringen din er utført på en slik måte at du får et mytisk preg over bildet. Dette er misunnelsesverdig, og jeg kan ikke annet enn å skryte mye av dette bildet.
Svein B.
Takker så mye for nye kommentarer.

MR: Valget om ikke å bruke blitz på dette bildet- om jeg skulle få sjansen- tok jeg nok for lenge siden. De bildene har jeg sett, og dessuten er det så lett å ødelegge stemningen ved å blitze til med denne typen lys og motiv. Jeg var selvfølgelig redd eksponeringen ikke satt, og at det ble en ren siluett, men det gikk da noenlunde bra.

Ellers blir det nok litt videre arbeide med dette bildet mht øynene.

Mvh
Svein B
Aleksander M.
Dette var flott.
Ville kanskje lysnet det en smule.

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu