Parus major
Tatt ved nyetablert foringsplass
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-13 22:49:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-11-13 22:57:53
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • Filmtype400 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger554
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_222646} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Eyvind R.
Et nært og fint kjøttmeisbilde. Fine detaljer i fjærdrakta og laven. Bakgrunnen fremhever fuglen bra. Ville kanskje lysnet øyet litt for å få ''kontakt''. Mettet fint lys.

Mvh Eyvind
Kenneth K.
Jeg er helt enig med Eyvind for å få fram øyene da blir det bedre.

mvh Kenneth
Terje S.
Sylskarpt og detaljert. Syntes øye blir litt for mørkt, men det er nok vinkelen som er skylden i det ? Kanskje en anelse fargestøy i bakgrunnen som du sikkert kan fjerne i Neat Image e.l. MVH Terje
Torbjørn K.
Absolutt bra dette, og jeg hadde nok smilt fra øre til øre dersom dette hadde havnet på min minnebrikke. Jeg synes dog den forrige var hakket bedre. Det blir nært og man får virkelig studert detaljene i fjærdrakta, men jeg lurer på om det kanskje blir noe ''overveldende'' nært. Den korte avstanden gjør at fokusområdet er smalt, og da kan man selvsagt ikke få alt skarpt. Du følger boka, og har øyet skarpt, og jeg ville nok tatt deg for det dersom det ikke var skarpt :-) Likevel synes jeg at stjerten stikker ut av bildet, og fortjener litt mer skarphet. Jeg tror kanskje at dette har noe med at øyet er såpass mørkt, at man det er lettere å se på stjerten enn øyet. Jeg kunne også tenke meg noe mer luft nederst i bildet.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer og gode råd. Det er desverre ikke så mye å hente ut av øyet uten at det blir stygt, har prøvd med shadows og curves. Bildet er ca 40% utsnitt av originalen, og med ISO 400 blir det nok litt støy. Har ikke NI, kun standard PS SC2 verktøy og det gjør ikke jobben godt nok på støyfjerning. Må vel snart ta meg tid til å få tak i et bedre støyfjærningsverktøy.

Kjell S
Stig B.
Skriver under på Torbjørn sin kommentar her: flott og teknisk bra nærportrett, men kanskje litt vel nært. Masse fine detaljer og bra skarphet der det skal være. Kanskje noe fargestøy i det mørke området rundt øyet, på min bærbare skjerm. Kunne også tenke meg litt luft.

Ellers er det flotte farger og fine omgivelser.

Mvh Stig
Svein B.
Dette er nesten helt topp, men komposisjonen ødelegger desverre endel. Jeg skulle så gjerne sett fuglen plassert øverst i bildet, med luft i blikkretningen og hele tær. Et litt tydeligere øye, gjerne med et glimt, hadde gjort dette til et topp meiseportrett. Lyset er perfekt for slike bilder, teknisk er det glitrende, posituren svært fin, og den lavbevokste greina er også flott.

Mvh
Svein B
Terje S.
Er dette ett utsnitt på 40 % av orginal fil så er det rå bra Kjell Sender med en link til gratisprogrammet Neat Image som funker kjempebra på støy.

http://www.neatimage.com/download.html
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også for fine kommentarer. Jeg ville gjerne hatt luft i blikkretningen også, men det ble ikke sånn denne gangen. Legger ut originalutsnittet til info. Terje, takk for strålende løsning! Har lastet ned demoversjonen og lagt ut en V3 kjørt med det. Resultatet er så mye bedre enn verktøyet i PS at det vil forundre meg mye om ikke en fullversjon dukker opp på PCen her hos meg innen kort tid :-)

Kjell S
Terje S.
Etter at du kjørte bilde i Neat Image forsvant så å si all fargestøy. Bare hyggelig å utveksle erfaringer med tips å råd. Terje
Robin J.
Støtter kommentaren til Svein Bekkum 100%. Teknisk meget,meget bra. Mvh RJ
Ketil K.
Nært og detaljrikt,også i den sorte også i det fotomessige vanskelige hodepartiet..

V#2 er det beste etter min mening, men ville hatt fuglen i det gylne snitt, dvs plassert i venstre tredjedel i bildet, med luft og lys i front, og med adskilling mer rom under fuglen. Øyet må lysnes og gjerne noe lysrefleks i øyet vises.

V#1 blir for trangt.
Sverre H.
Hei Kjell,

Et godt teknisk meisebilde. Sier meg ening i Svein Bekkum sin kommentar. Mvh Sverre.
Inger Anne Maritsdotter V.
Nydeleg nærhet på denne krabaten, ser at bildet lider av betrakteleg støy, slik at #3 ble vesentleg bedre.
Flott positur og veldig bra eksponert, veldig bra detaljgjengivelse.

Inger Anne
Torbjørn K.
V3 ble bedre med tanke på detaljering og støy. Et tips dersom du er ny med Noise Ninja/Neatimage er å bruke det selektivt. Jeg drar bildet inn i PS og dupliserer bildet til et nytt layer. Så kjører jeg støyfjerning på det øverste layeret, og bruker layermask og pensel for å ''viske frem'' detaljer som gikk tapt i støyfjerninga. Det letteste da er å bruke Neatimage/Noise Ninja som plug-in, men det går greit uten også.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Takk for flere nyttige kommentarer. Jeg er helt enig i ankepunktene med hensyn til utsnitt og den mørke siden av hodet. Torbjørn, takk for gode råd vedr. bruk av NI. Jeg bruker ikke layers i PS heller så jeg er nok en skikkelig amatør på det planet. Takk til deg Trond for en litt overraskende anbefaling :-)

Kjell S
Odd E. k.
Hei Kjell-Sigurd!

Et flott kjøttmeisbildet, der skarpheten og lyset er upåklagelig og gir fine detaljer i fjærdrakten. Fin positur på fuglen der den sitter i en fin stilling på greinen og vender blikket noe til høyre. Skulle ønsket at du hadde et større utsnitt, da noe av føttene mangler sammen med greinen. Teknisk meget bra Kjell-Sigurd!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
her har du klart å få et veldig nært og fint bilde av kjøttmeisen,skarpt og godt,fine farger og fint lys,alt stemmer jo.
Hilsen Tone!
Kjell Sigurd S.
Takk til dere to også. Kolonien av meiser rundt foringsplassen har økt betraktelig på bare 3 dager, så det dukker nok opp flere varianter over temaet etterhvert :-)

Kjell S
Knut H.
Flott og klart meisebilde,en annen og flott possjon på meisa en vanlig.
Meget detaljerikt og godt meisebilde.
Hilsen Knut
Stig Børre E.
Fasinerende detaljrikt og skarpt. Flotte farger, veldig ren og pen bakgrunn.
Syns v1 er best tross litt korning. NIvarianten blir for glatt.

StigB
Kjell Sigurd S.
Hyggelig dere likte bildet. Sånt inspirerer.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu