Bergmotmot
Bergmotmoten (Highland Motmot) er utbredt i Andesfjellene fra 1500 til ca 3000 m.o.h. Motmotene er kjent for sine eiendommelige haler som de pendler fra side til side når de sitter og speider etter insekter. Jeg har valgt å kalle arten bergmotmot da jeg ikke har kjennskap til dens offisielle norske navn.
Bildet inngår i albumet Peru 2006 -
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223002} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Morten N.

Hei!

Såvidt jeg veit så er Highland Motmot ennu betraktet som en underart av Blue-crowned Motmot og noe norskt navn er ikke meg bekjent kommet ennå.
Ellers er bildet av god grei standard,synd egentlig at den holder hode så mye oppover.


Mvh Morten
Ingunn S.

Flott fuglebilde, skarpt og med fine farger. Synes bakgrunnen gjør mye for bildet.

Mvh IngunnS:)
Kenneth K.

Bakrunnen gjør bilde stilig her. Dette bilde likte jeg veldig godt. En fin å skarp fugl, men jeg ville kanskje sett mere av fjeset hans. En fin hale han har.


mvh Kenneth
Avsluttet .

Flotte halefjær på denne fuglen, den poserer fint. Fint utsnitt. Mvh Liselotte
Ketil K.

Det ser ut til at denne har eget latinsk navn MOMOTUS AEQUATORIALIS, mens BLÅPANNEMOTMOT (Blue-crowned Motmot) heter Momotus momota på latin. Dette skulle tyde på at det er egen art. Men se likevel http://www.museum.lsu.edu/~Remsen/SACCprop117.html hvor det fremgår at blåpannemotmoten og denne antagelig er samme art. Synes bildet er fint, den ser kanskje litt mye opp, og fargene kunne sterkes litt.

Leif G.

Nå er vel ikke foto.no et debattforum om fugler. Tillater meg likevel å kommentere meldingene fra Morten og Ketil. Det er en utbredt oppfatning nå at Highland Motmot er en fullgod art. En del uenighet vil likevel alltid oppstå blant systematikere. Norsk navnsetting følger Clements' systematikk hvor Highland har blitt splittet fra Blue-crowned motmot. Derfor forventer jeg et formelt norsk navn med tiden. I tillegg regnes dette som fullgod art i det store bokverket ''Handbook of The Birds of The World'' som for tiden er under utgivelse. Sitat: ''Notable differences in size and plumage, as well as in ecology, probably justify its separation as a full species.''

Leif
Kjetil S.

Hei

Et godt artsbilde etter forholdene. Litt mye oppover som nevnt. 1/60 dels med konverter vitner om typisk dårlig regnskogslys!

Jeg synes det må være helt greit å ha fuglediskusjoner her, hvis ikke blir det vel mer uinteressant. Er jo frivillig hva en ønsker å lese her inne. Må innrømme at jeg stort sett kun ser på fuglebildene på foto.no. Kall meg gjerne fanatisk:-) Foto dreier seg jo om mer enn bare det rent bildetekniske. Bilder blir ofte bedre i en kontekst, og da er detaljene viktig spør du meg. Clements er vel de flestes referanse ift artsstatus som Leif sier.

mvh Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu