Vinteren- nåløyet
Vinteren med snø og kulde er et nåløye for mye av alt levende i naturen. For mange av de svakeste kommer våren for seint, og det ser jammen tøft nok ut for de tøffeste også.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-17 22:55:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D2H
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger757
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kenneth K.
Dette var et bra bilde. Et skarpt og fint bilde.


mvh Kenneth
Oddvar T.
Skikkelig kald og hustrig stemning her. Flott positur, særlig hodet og blikket. Jeg lurer litt på hvorfor du ikke benytter hele histogrammet. Jeg synes bildet tjener på en kontrastøkning, men du ønsker kanskje å beholde den litt grå stemningen?
Kjell Sigurd S.
Fint fanget prins i et skikkelig vått vintervær. Den ser nærmest litt oppgitt ut der den står med hengende hode og fjærdrakten full av våt snø. Ubetalelig uttrykk som hadde kommet enda bedre til sin rett med litt forsiktig lysning. Selv fjærdrakten gir inntrykk av en søkkvåt og kald fugl. Skarpheten er bra. Omgivelsene er duse mens landskapet skinner kledelig gjennom. Liker dette godt.

Kjell S
Terje S.
Kjempeflott bilde Svein . Har også kunne tenkt meg en liten kontrastøkning.
Terje
Svein B.
Hei, og takk for kommentarer. Bildet viser nok ingen våt fugl. Det er her -17 grader, og kald desembertåke som lager et rimpanser i fjærdrakta på ørna. Så vått er det nok ikke. Tåka lå relativt tykk og kald, og jeg har prøvd å beholde litt av det intrykket lyset er på en slik tåkemorgen i desember- selv om det her er gjort ganske harde tak med bildet for å gi det den kontrasten det har her. Kan hende skulle jeg klint enda litt mer til med kontrasten, og utelatt restene av tåkepreget? Jeg har det noenlunde slik jeg liker det selv her nå. Uansett, tusen takk for gode kommentarer- igjen.

Mvh
Svein B
Stig B.
Dette så ''survival of the fittest'' ut, med barske forhold og en tilhørende barsk fugl.

Selvsagt bra teknisk fra deg. Snøværet og snølaget på fuglen satte en spiss på bildet. Posituren er også fin.

Gleder meg til fortsettelsen.

Mvh Stig
Kjell Sigurd S.
Ja ja, så feil kan man altså ta :-) Fint var det uansett!

Kjell S
kai j.
Ett tett og bra ørnebilde med hustrig vintervær og rim i fjærdrakta som spisser det hele. Vedr kontrastøkning ville jeg muligens ha selektert det til hode og rygg med rim, som sagt muligens. Det tunge lyset kler bilde så derfor ville jeg ha beholdt mest mulig av det i bilde.

Mvh Kai Jensen
Odd E. k.
Hei Svein!

Et severdig ørnebilde! Det er ikke alltid så greit å skaffe seg mat når snøen og kulden kommer. Disse fuglene blir nol sjelden våte til skinnet, evt . bare på nederste del av brystet mot buken, der kroppen berører bakken. Forøvrig tåler de fleste store fuglene dårlige værforhold. De kan nok å stelle fjærdrakten og ta vare på seg selv.
Dette er et meget flott bilde, der ørna blåser seg noe opp samtidig som den holder et vaktsomt blikk. Det er mange som er ute etter mat i dette været kan jeg tenke meg. Skarpheten er upåklagelig der fine detaljer i fjærdrakten kommer frem. Kan se snøen legge seg på fuglen, samtidig som øredekkfjærene blir fuktige og snøfulle. Bakgrunnen sammen med utsnittet er meget bra. Flott levert Svein!

Mvh

Odd E
Eyvind R.
Et svært godt ørnebilde. Dramatisk positur, dyster stemning og rimlag på fuglen gjør bildet bra..

Mvh Eyvind
Ivar B.
Det oser villmark av dette svein! Denne opplevelsen misunner jeg deg, og jeg skjønner at det ligger mye arbeid og tid bak dette. Du formidler godt gjennom bildet kampen for føden, at vinteren koster selv for de tøffeste. Teknisk er jo alt bra. Foretrekker versjon 2. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Svein. Dette var veldig flott. Ørna har et våkent og på-vakt-blikk som sammen med posituren gjør mye for stemningen. Det ser ikke akkurat ut som det varmeste måltidet. Jeg liker snøen som har festet seg i fjærdrakten.

vh ingebjørg
Steinulf L.
Flott. Forstår at du ønsker å bevare frosttåkestemningen du opplevde. Men for meg som ikke var der fungerer nok v#2 best.
Vegard L.
Jeg vil også gi deg honnør for dette bildet. Flott positur og flere flotte elementer som gjør at bildet kan studeres og nytes.
Mvh Vegard
Robin J.
Likte både V1 og V2 på hver sin måte. V1 gir meg den følelsen som du beskriver av kald tåke rundt fuglen mens V2 gir et skarpere inntrykk. Kjempeflott natur du her formidler. Du er heldig som har tilgang til dette. Mvh RJ
Ketil K.
Flott kongeørn her, hvor været tydelig viser en tøff fugl, som er vant til strabasiøse forhold.

Ville kombinert litt når det gjelder lys og kontrast. Beholdt det dystre mørke rundt fuglen, men brukt layermasking for å lysne de mørkeste partiene, inklusive øynene, så detaljer i fjærdrakten og lyset i øynene kom noe bedre frem . Men her er det kun snakk om nyanser.
Svein B.
Tusen takk for nye kommentarer, og innspill til videre arbeide med dette bildet.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Virkelig et bilde som viser hvor tøff vinteren kan være. All honnør for dette Svein, jeg kommer til å huske det glimtet du gir oss her.
Aleksander M.
Bra kongeørnbilde!
Stilig med snøen/isen i fjærdrakten. Kan se at den er skikkelig hardfør. Sammen med bildet bilde nr. 268377 er dette et kongeørnbilde jeg kommer til å huske lenge.

Aleksander
Kristin B.
Igjen et kjempeflott bilde! Har du vært litt for hard med skarphet i versjon 2?

For meg ser det ut som om du har løftet opp mellomtonene, og ''brent ut'' i det lyseste. Kanskje en versjon som har litt mindre skarphet?
Jeg ser snøen på fuglens hode som for skarp, for å være presis.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu