Dei flinkaste elevane i klassen har raud sløyfe rundt halsen, som denne jenta. Konkurransen for å komma inn på universitet er beintøff i Kina. Skolevegen for mange barn er lang, likesom skoledagen. Mange barn, langt ned i grunnskolen, må gjerne stå opp i sekstida, og er først ferdige med skolearbeidet i elleve tida om kvelden. I tillegg blir mange barn sendt på diverse kurs lørdag og søndag.
Bildet inngår i albumet KINA -
Utstyr
  • Rolleiflex 3,5 E
  • Xenotar
  • Brennvidde75mm
  • Blender-
  • FilmtypeIlford FP4
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_223566} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kenneth K.
Et bra blikk, men det ble litt støy på bilde. Vis du hadde tatt å farga den sløyfa rød så hadde det blitt stilig!


mvh Kenneth
Avsluttet .
Jeg må si meg litt uenig med Kenneth her.
-For det første skaper støyen på bildet en helt spesiell stemning. Jeg personlig er ikke så opptatt av at bilder skal være helt plettfrie hele tiden. Som med dette bildet; finner ingen feil egentlig, fordi det er så mye stemning og øyeblikksverdi her så jeg syns det var et bra bilde!
Og det med å gjøre kun sløyfa rød og hatt resten i sh ville blitt for klisjè. er litt oppbrukt, syns jeg.
Veldig fint historie du hadde under bildet, forresten.



-Ingunn
Avsluttet .
Ja det er nok som du beskriver en annen skolevirkelighet der borte enn her i trygge Norge ja. En annen type enhetsskole for å si det mildt! Som vanlig fra din hånd er sv/hv-arbeidet nydelig utført, men viktigst av alt - du har klart å skape en stemning og et nærvær til motivet som rører meg.
Oda Lystrup H.
hei!
kjempefint portrett!
flott lys, utsnitt og uttrykk.
herlig.

Oda:)
Marcelo V.
Meget bra portret, s/h på sitt beste.
Avsluttet .
Dette bildet har jo lite støy etter hva jeg er vant til. Fin komposisjon, fine gråtoner, fokus rett i øya - hva mer kan en si? jo, hva er det hvite greiene over hodet til jenta bak?
Tor-A
Danny T.
Meget bra Knut-Inge, kanon håndtverk!
Fredrik T.
非常好!

Flott bilde, du har god kontakt med jenta, liker s/h teknikken svært godt.
Ja Kina har mye som skulle vært bedre, men det kommer seg dag for dag, men det kommer til å ta tid.


-FT

非常好 = uttales: fēi cháng hăo = Veldig bra.
Knut-Inge J.
Mange takk, alle saman, for tilbakemeldingar eg set stor pris på. Ja, Kina er inne i ei økonomisk utvikling uten sidestykke, så får vi jo håpa, som du nemner, Fredrik; at det kommer seg.... også for dei som treng det mest. Men det er jo desverre slik at når markedskreftene rår åleine, så blir enkeltmenneska veldig små.....
Chr. G.
Igjen scorer du etter min oppfatning høyt med et av dine stillferdige og nære portretter. Fortreffelig komposisjon, der hun har stoppet opp et øyeblikk for å levere det fotografen trenger. Pluss for ''rotejenta'' i bakgrunnen som jeg oppfatter som en kontrast til den flittige hovedpersonen. Jo, det er spennende å følge med hva som foregår i Kina. Kanskje er det et bondeopprør i kjømda, dersom gapet mellom landsbygda og byene fortsetter å øke. Men med skolelys som denne eleven er det vel håp...
Knut-Inge J.
Mange takk, Chr. Ja, gapet mellom lutfattige jordbruksområde og rike byar, som Beijing, blir av mange i Kina sett på som ei udetonert bombe. Sjølv om synet på Mao er blitt nokså nyansert etterkvart, så hevder mange likevel at i hans tid gav tross alt idéen om at alle er like, håp til mange.
Fredrik T.
Ja, er man skole flink i Kina, kan man nå langt, man trenger heller ikke mange penger. Ta en venn av meg er bøndesønn, født og oppvokst i en liten landsby i Sichuan, en provins i midt-vest Kina. Nå er han professor i Kjemi på Tsinghua universitetet (elite universitet) og ''ceo'' for ett selvskap med 1100 ansatte, notert på NASDAQ. Dette er ett eksempel på en god ting i Kina. Vi må ikke la oss blende av alt som er feil der, for det er også masse, masse som er bra.

-Fredrik
kenneth b.
Makan til fotografi. Ufattelig imponert over teknikken og ikke minst stilen din.

mvh kenneth
Knut-Inge J.
Mange takk, Fredrik og Kenneth! Du har eit godt poeng, Fredrik - det er alltid ein fare for at vi her i Vesten får ein trollsplint i auge når vi betrakter forhold i den ikkje-vestlege verda. Og vi har utvilsamt framleis mykje å læra av Kina. P.d.a.s er det vel likevel slik, at er man skoleflink, så klarer ein seg bra, nesten uansett. Verre er det for dei som jobber og jobber, og likevel ikkje når opp - og dei er mange. Kinesarar eg snakka med fortalte om stadig aukande problem med å matcha foreldrene sitt forventningspress og eige ønske om innfri dei, store psykiske problem og medfølgjande personlege tragediar. Men, uansett - det er nok i Kina det skjer, heretter......
Fredrik T.
Ja, du har rett, det foreldrenes press har jeg inngående kjenskap til, og som enebarn har man ofte storfamiliens press og ære på sine skuldre, noe som kan være veldig tungt. Apropo at det er der det skjer, jeg drar dit på ny året, og denne gangen skal jeg være der lenge, i hvertfall i fire år, gleder meg som en unge.
Knut-Inge J.
God tur, Fredrik. Du er heldig. Går utifrå at du tar med deg kamera......
Erik B.
På lik linje med Kenneth, er jeg også mektig imponert over dette!

Et strålende fotografi, og stort mer har jeg ikke å si!

Hilsen Erik.
Fredrik T.
Jada, må det vet du ;-)
Avsluttet .
dette likte jeg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu