Anne Cath.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger622
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_22407} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Marius J.
Pent og fortellende bilde av hele norges mormor :-)
Ville foretrukket bilde med litt større dybdeskarphet !
Loke H.
bra portrett! liker kompen, lyset, dama... til og med den knappe dybdeskarpheten men nese og oyne burde (maa) vaere i fokus.
anita p.
En stillferdig intensitet som alltid er betagende ved denne damen.
Ville kuttet bildet i underkant av de forstyrrende blanke trykknappene på jakken.
Carsten A.
Meget fint portrett, fint lys.

Personlig ville jeg gjort en beskjæring i overkant, til mitt på luen, nå ser det ut som du ville ha med hele luen men ikke greide det. Og så få bort de blanke knappene. Begge deler gjør bildet mye roligere. Men jeg understreker at dette nesten bare var pirk, for bildet er skikkelig bra!
MVH CA
Siv D.
Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger :)

Grunnen for den lave dybdeskarpheten er rett og slett at det var mangel på lys (hadde ei heller reflektorplate eller blizt), og jeg måtte derfor bruke blender 1.9. Prøvde febrilsk å legge skarpheten i øynene (har ikke autofokus), men forgjeves. Jeg hadde to minutt på meg og var ganske stresset av dette faktum.

Bildet ble tatt i forbindelse med et portrettintervju i Studentavisa Under Dusken, og den trykkede versjonen av bildet ligger her: http://www.underdusken.no/html/2002/03/1022.php Er nok enig i at beskjæringen der var heldigere; men la inn bildet i sin helhet her for å høre hva fotoDOTno´s brukere mener.

(En ting til for den som måtte ha peiling: Bildene mine blir alltid blassere og mer fargeløse på fotoDOTno, i forhold til hvordan de ser ut når jeg behandler dem på skjermen i forkant. Litt skuffende; spesielt når man har jobbet lenge med et bilde og er svært fornøyd med fargene. Er det skjermen som burde vært anderledes kalibrert?)

:) Siv
Carsten A.
Liten dybbeskarphet på portretter (f/2 eller deromkring), og mye annet(!), er bra, men forutsetter at en treffer med fokus. Syns det er rimelig bra her.

Skjermkalibrering kan være én årsak, men nettlesere viser heller ikke bildet helt likt med f.eks. PS. Det er helt normalt at optimal visning krever (større eller mindre) tilpassing både av nivå og fargemetning, kanskje kontrast også.

Les gjerne min artikkel om visning av bilder på skjerm på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.
MVH CA
Carsten A.
PS: Har du forresten forsøkt selektiv oppskarping av øynene her? Det har jeg, og jeg syns det virker ganske OK (meget forsiktig, selvsagt).
MVH CA
Hege Helen R.
flott portrett!
Siv D.
CA: Hvis du mener USM, så ja - det har jeg brukt. Men hvis du har brukt det oppå mitt resultat og funnet det bedre, er det mulig jeg var en smule for forsiktig.
Skal lese artikkelen din - tusen takk : )
siv
Carsten A.
SD: Jeg har ikke bruk USM over hele bildet, valgte bare ut øynene. Slo en liten ring rundt hvert øye, og satte en ''passende'' feather, kjørte så litt USM på dem. Men ellers mener jeg ikke at USM bør kjøres på dette bildet - som,igjen, er meget bra!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu