Kjøttmeis i skogen
Kjøttmeisen er den største av våre meiser. Den er lett kjennelig på gul underside med svart midtstrek. Den har glinsende blåsvart hode med store hvite kinnflekker, mosegrønn rygg og smalt hvitt vingebånd over blågrå vinge. Nebbet og føttene er kraftige. Kjønnene er ganske like, men hannen er kraftigere gul under og har et bredere svart midtbånd enn hunnen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-23 17:51:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Tokina 100-300 f: 4
  • Brennvidde250mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger430
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224419} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Sophus L.
Et meget skarpt og flott portrett av kjøttmeisen dette. Nydelig positur og plassering på den gamle greina (eller hva det er). Den rolige bakgrunnen i grått kler bildet godt, men kan nesten virke litt kunstig.
mvh
Sophus
Robin J.
Meget skarp og flott portrett av kjøttmeisen. Flotte farger. Meget behagelig bakgrunn. Bra. Mvh RJ
Kai-Wilhelm N.
Hei!
Du har masse flotte fuglebilder; så derfor lurer jeg litt på dette.. Det er fargemessig langt fra det du har prestert tidligere... Selv om fargene er skarpe osv. er det noe som ikke stemmer.. I tillegg ligger det en halo rundt bildet..
Kan nesten se ut til at du har falt for fristelsen å kjøre heftig tonemapping på bildet...
Men uansett, jeg er sikker på at du kan få det opp til 100% presentabel stand ved å fixe litt...

mvh
-k
Kjell Sigurd S.
Jeg må vel si meg litt enig med KWN her. Det er noe med redigeringen som ikke stemmer, ihvertfall ser det sånn ut på den skjermen jeg sitter nå. I tillegg til nevnte halo ser det for meg ut til at det er fikset på de hvite partiene (pga utbrenthet?) med en litt uheldig gråfarge som resultat. Spesielt synlig er dette på kinnpartiet og under vingen bak. Ellers er det skarpt, med et fint glimt i øyet.

kjell S
Odd E. k.
Takk for kommentarene. Bakgrunnen er naturlig. Når det gjelder det som Kai-Wilhelm og Kjell Sigurd nevner, så skal jeg sende en ny versjon i løpet av morgendagen. Ser seg noe blind på bildet under behandlingen enkelte ganger. Takk igjen, bra med kritikk.

Mvh

Odd E.
Egill J. D.
Umiddelbart tenkte jeg at her er det gjort mye kloning for å få slik bakgrunn.
Imponerende at dette er naturlig bakgrunn. Men samtidig er den nesten litt for perfekt...

Ellers et flott artsbilde. Forresten, som KSS spurte om: Var det opprinnelig utbrente partier i det hvite?
Inge S.
Heisan.
I mine øyne er dette ett meget godt motiv.
Flott.

Mvh Inge
Odd E. k.
Takk for kritikken. Legger her ut en ny versjon og da i et noe mindre format. Får bli slik i denne omgang.

Egill: Tendens til utbrendt parti i det vite feltet på kinnet.

Inge: Takk for kommentaren.

Mvh

Odd E.
Knut H.
V2 er er et meget godt artsbilde av kjøttmeisen.
Hele bilde er i skarp fokus og glimte i øye
der er`n lik oss.Atter et godt stykke arbeid.
(de er vel helst en hobby da)
Hilsen Knut
Ivar B.
V2 ble et godt artsportrett. Enkelt og rent. Fint miljø og fugl mot en rolig bakgrunn. Flere har nevnt at det tekniske kanskje ikke er helt på topp i versjon 1, noe det som oftest er hos deg. V2 er bra, men du skjemmer oss bort med fantastiske dyr og fuglebilder fra skogen, og da når ikke dette helt opp blant dine mange gode. Mvh Ivar.
Odd E. k.
Takk for kommentarene!

Bra at det kan være litt diskusjon rundt mine bilder. Mange synspunkter der smak og behag kommer inn. Synest ikke at en alltid må gå etter det helt perfekte, da blir bildet fort kjedelig. Mange faktorer må være med i et bilde, der den enkelte's opplevelse fra naturen sikkert blir tatt med under bedømmelsen. For min del ser jeg på skarpheten, lyset, komposisjonen, utsnittet, motivet sin helhet og betydning, og det med inntrykk. Inntrykket går mye på opplevelsen av bildet som innbefatter stemningen og selvopplevelser. Er ikke redd for å legge ut et bilde der betydningen av bildet vil kunne komme foran det perfekte helt teknisk. Uansett, bildet må ha en viss standard, det er målet for mine utleggelser her på dotten. Positiv som negativ kritikk er avgjørende og selvutviklende.

Takk for oppmerksomheten.

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu