Carduelis chloris
Grønnfinken ser ofte grå og kjedelig ut men den er egentlig en vakker skapning.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/100s
  • Filmtype640 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger396
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224572} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Espen M.

Sjølv syns eg ofte Grønnfinken ser meir gul ut, enn grå... er det meg eller deg som må teste synet...? ;) Fint artsbilde!
Tommy S.

Helt enig med deg. Grønnfinken er en pen fugl, noe jeg synes du har bevist i dette bilde.
Bakgrunnsfargene passer veldig godt også.

Tommy S
Avsluttet .

Veldig fint,fine farger,skarp og flott bakgrunn,et godt bilde.
Hilsen Tone!
Bjarte O.

Fint eksemplar av grønnfinken. Skarp fugl og fine duse farger i bakgrunnen.
Hans-Jørgen H.

Hei Kjell Sigurd!
Et flott og skarpt grønnfinkbilde på en nydelig grein. Ja, den har såvisst spennende farvenyanser grønnfinken.
Hilsen Hans-Jørgen.
Stig B.

Teknisk godt, skarpt og fint med fine farger. Bra detaljering. Fin bakgrunn og pen grein. I dette lyset får du godt fram fargene. De fleste småfuglene har sider som er verdt å studere, spesielt når kvaliteten er som her.

Mvh Stig
Terje S.

Kjempeflott dette Kjell. Syntes Grønnfinken er en sjarmerende skapning. Fin komposisjon . Skarpt og fin bakgrunn. Terje
Knut H.

Godt komponert grønnfinkbilde som fremmhever
fuglen med sine pene farger på en skarp og
god måte.
Hilsen Knut
Robin J.

Kan som du sier se grå og kjedelig ut men du verden hvor spennende det kan være å jobbe med den!. Her har du virkelig fått til et flott og klederlig bilde av arten. Teknisk meget bra. Rolig og fin bakgrunn. Meget bra dette Kjell Sigurd. Mvh RJ
Avsluttet .

Vakre farger på finken, flott skarphet og bakgrunn. Flott dette. Mvh Liselotte
Inge S.

Hei.
Helt perfekt og nydelig skarphet.
Meget bra.

Mvh Inge
Kjell Sigurd S.

Takk for hyggelige kommentarer. Dette er en av Tigerstadens innbyggere som jager i flokk etter mat blandt småhusene et sted utenfor bykjærnen. De er mer forsiktige enn meisene når de skal besøke fuglebrettet. Ofte kan de sitte å speide i et tre i nærheten i 15-30 minutter før de angriper brettet i flokk og rydder unna eventuelle konkurrenter. Da lar de seg ikke forstyrre så lett før de har fortært et skikkelig måltid. Så blir de borte en times tid før det hele gjentar seg på nytt. Vel, det var takke for kommentarene jeg skulle - kunne bare ikke dy meg for å fortelle litt fra hverdagen til denne fine fuglen.

Kjell S
Odd Tore S.

Nydelig fugl på nydelig grein.
Du har virkelig fått taket på fuglebilder, også av de små som oppfattes som lite spennende i mange kretser. Objektivet ser også ut til å være på ditt parti, synes at bildene dine er både skarpe og har bra kontrast og pen uskarphet på bakgrunnen.
Du har adresse Oslo, men den greina ser ikke særlig byaktig ut, virker som en meget erfaren grein, muligens gammelt frukttre i en eller annen utkant av byen mot Marka?
Odd Tore
Kjell Sigurd S.

Takk for fin kommentar Odd Tore. Du har et erfarent godt øye og gir alltig fine reflekterte tilbakemeldinger synes jeg. Ditt resonement mht. gren og min adresse er ''spot on''. Den er hentet fra en del av nordmarka som har fått stått urørt i svært lang tid (antagelig pga. kraftig hellende terreng) og tilbringer sine siste dager utenfor mitt hus litt nærmere byen. Ellers er jeg godt fornøyd med 300/4 selv om det nok ikke duger blandt de mer proffe.

Kjell S
Kjell Ivar Ø.

Ryddigt og fint bilde av Grønnfinken
Mvh Kjell Ivar
Bjørn Olav M.

Veldig bra artsportrett dette, flotte detaljer og lys som ser ut til å bekle fuglen meget bra. Den ser egentlig ganske så morsk og besemt ut der den står. Enig i at den ofte kan se kjedelig ut, spesielt i litt dynkelt lys er den ikke like lett å skille fra en vanlig spurv. Men her har du fanget alle de farger og detaljer som viser hva slags vakker skapning den faktisk er. Du har absolutt gjort den rettferd her, godt fanget!
Kjell Sigurd S.

Takk til dere to også.

Kjell S
Odd E. k.

Hei Kjell Sigurd!

t flott bilde av Grønnfinken. En staselig fugl å bli kjent med. Flotte farger, der fuglen er skarp. Fin positur der den sitter på den flotte greina. Bakgrunnen er upåklagelig og passer fin inn i Grønnfinken sine flotte farger. Fin komposisjon der utsnittet sitter som det skal. Flott fanget Kjell Sigurd!

Mvh

Odd E.
ingeborg w.

Denne så da sinna ut. Jeg synes dette ble bra, både med hensyn til detaljering, skarphet, bakgrunn og kontraster. Rydder du mye på forhånd for å få så ryddige bilder? Bruker du kamuflasje og full pakke? Eller forer du dem bare litt og sitter ellers stille med kaffekoppen?
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer. Ingeborg, de siste småfuglbildene mine er alle tatt ved foringsbrettet i hagen, på en gren fra gammelskog i Nordmarka (død gren). Det blir ikke så mye tid til kaffe, disse tassene er så raske at det gjelder å henge med i svingene når de først ankommer :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu