Jeg har brukt mye av fototiden den siste måneden ved kysten. På søndag følte jeg meg liten i møte med naturkreftene. Har vært ved dette stedet mange ganger og sett kontrastene mellom blikkstille hav der jeg har svømt rundt i god sjø, og til mektige naturkrefter som søndag da havet buldret mot land. Lufta var disig av alt saltvannet i lufta, sjøsprøyten stod til værs. Stativet vurderte jeg ikke engang å sette opp. En mektig opplevelse, men vanskelige fotoforhold. Da jeg kom hjem, kunne jeg lese at ferga mellom Sandefjord og Strømstad hadde fått problemer der ute og gikk i sirkel i 8-9 meter høge bølger.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon 80-200/2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholt, plastikkpose og godt med klær.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger780
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225511} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Torgeir Pande B.
Flott sjøsprøy i veldig fint lys! Veldig bra! Likte dette veldig godt!

MVH:
Torgeir!:)
Eivind S.
fint movit. likte dette. ikke noe negativt å si her. gratulerer med et velykket bilde.

mvh
Eivind
Inge S.
Heisan.
Likte godt lyset som treffer vannsprøyten her.
Et kraftfullt motiv som viser hvor små vi er når
naturen viser muskler.
Bra.

Mvh Inge
Odd E. k.
Hei Ivar!

Kan se hvor mektig havet kan være når kulingen herjer som mest. Flotte mektige bølger der skumsprøyten dekker bølgen og gir et fantastsk lys i skumtoppene. Innover i bildet en en se bølgedalene og toppene. Disen og sollyset visker ut den ellers så rette horisonten og gir et blikk inn i det flotte gulbrune lyset. Utsnitt og komposisjon, samt helheten er severdig Ivar!

Mvh

Odd E.
Geir Helge S.
Dette likte jeg Ivar. Litt spesielt med det varme lyset som kontrast til det ville havet. Vanntårnet i forgunnen balanseres fint av mindre fremtredende bølgebryting bakover i bildet. Lurer på om det er litt soft?
Mvh Geir
Avsluttet .
Snadder,dette var det fart i:-)Nydelig lys i bølga og masse kraft,liker det godt.
Hilsen Tone!
Espen A. I.
Fartsfylt bilde - samt krefter kun naturen kan by på. Her er det trøkk gitt!

Bildet er i og for seg bra, men mangler kanskje litt av det spennende lyset, her blir det bare det varme innkommende lyset fra horisonten. Dine siste bilder setter en høy standard skjønner du ;-)

-Espen
Stig Børre E.
Her var det krefter. Hvaler?
Syns dette ble veldig bra. Mektig bølge du har fanget her. Fin dybde innover i bildet
med flere store topper. Fine farger, enig i at det blir ørlite tamt. Severdig er det uansett.

StigB
Lars B.
Jeg liker spesielt lyset som treffer skumsprøyten og den 'frådende' bølgekammen - et kraftfullt bilde av naturkreftene til havs.
Flott!

Hilsen Lars
Avsluttet .
Hei Ivar,

Her har du fått frem naturkrefter på det beste, godt bilde mtp utsnitt og komp.

mvh
Tommy
Bente K.
Den solbelyste skumsprøyten var du ''heldig'' med, absolutt et bevaringsverdig øyeblikk. Her kan man betrakte havets krefter og solens varmende stråler i en herlig symfoni.
Et fasinerende bilde synes jeg.
mvh Bente
Odd Tore S.
Sterkt, lurte på om det var en snøfreser i motlys da jeg så dette på thumbnailen.
Fint lys, litt ullen stemning som gjerne hører til under slike værforhold.
Bølgene har du timet fint, tipper på at det hadde gått med mye film før du hadde fått et så bra treff om dette hadde vært i filmtiden.
Tålmodighet og konsentrasjon!
Odd Tore
Robin J.
Meget bra dette Ivar. Du formidler sterke krefter på en utmerket måte her etter mitt skjønn. Mvh RJ
Ivar B.
Hei folkens! Takk for kommentarer.

Geir Helge: Bildet er nok litt soft ja. Flere årsaker til det. Sterk vind og stadig piskende vann mot linseelementer er nok kanskje noe av årsaken. Dessuten var det en soft opplevelse kan du si. Mye dis og saltvann i lufta er kanskje hovedårsaken.

Stig Børre: Hvaler ja, mye spennende der både med hav og bølger, men også mange spennende formasjoner og linjer og farger i bergformasjoner.

Odd Tore: Ble fotografert foholdsvis lite denne dagen. Var rett og slett ikke enkelt å få til å fotografere denne dagen. Det optimale er jo selvsagt å komme seg ut straks vinden løyer.

Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar.
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var rett og slett rålekkert Ivar!!!

Du har klart å formidle stemningen på beste måte, flott eksponert.

Inger Anne
Anne-Lise S.
Utrolig flott dette her, Ivar! Du har fanget bølgen i helt riktig øyeblikk. Full av liv og røre. Herlige farger og godt lys.

Anne-Lise
Ketil K.
Har nettopp kommentert Magnus Reneflots bølgebilde, og dette er i samme klasse både motivmessig og fotomessig. Hans bilde er nok mer spesielt og konsentrert om lyset. Dette bildet er mer av typen ”seilskute i brenningene maleri”. Det er vel ellers bare skuta som mangler her, bildet som sådan er det jomen ikke mye å utsette på!
hilde b l.
Hei Ivar, det er ikke mye som fasinerer meg mer enn havet, hvordan det er i stadig bevegelse og forandring, og hvor kraftfullt det noen ganger er. Jeg synes bildet ditt formidler mye av det. Liker veldig godt hvordan lyset treffer bølgen og sjøsprøyten, og de gjentakende bølgetoppene bakover i bildet. Flott.

-hilde b
ingeborg w.
Her er det dynamikk og kraft så det holder. Kombinert med varme og kalde farger mot hverandre blir dette lekkert. Jeg er nysgjerrig på lukkertid.
Ivar B.
Takk for kommentarer alle sammen!

Ingeborg: Lukkertiden er 2000 dels sekund. Det blåste ganske hardt, og bildet er derfor tatt håndholdt liggende med støtte på underlaget. Ønsket så rask lukkertid som mulig for å få fryst bølgen og få best mulig skarphet. Det ligger også mye saltvann i lufta som gir en litt digitalt støy effekt i bildet. Jeg holdt isoen så lavt som mulig for ikke å forsterke dette med iso-støy. D-70 er ikke akkurat det beste kamera med tanke på støyegenskaper. Blenderen er 2,8 for å få rask lukkertid.

Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar.
Espen S.
Det aller meste er allerede sagt!

Liker stemningen og lyset i bildet, som sammen med dramatikken skaper en god ''landskapsbeskrivelse''. Skulle ønske jeg var der....

Espen
Stig B.
En mektig opplevelse å være tilstede når moder natur viser litt muskler på denne måten. Kan være vanskelig å formidle det man opplever da. Det synes jeg du har fått til bra her, ved kombinasjonen av å vise en bølge som brytes mot land, samt opprørt sjø lenger ute. Fint lys, bra med ''liten'' himmel, bra utsnitt. Mangler bare en seilskute, som KK sier, for å bli som et klassisk maleri fra den nasjonalromantiske perioden.

Mvh Stig
John H.
Hei
Den som kjenner kysten vår og havets krefter vet at dette er vanskelig fotovær. Ikke minst med tanke på utstyret. Hadde selv en runde ut mot havet og sleit med stativ som ikke ville samarbeide og vanskelige lysforhold. Jeg hadde kun grått/ blått lys. Ser at du har hatt meir flaks. Fint lys og du har fått til å formidle kreftene i havet på en god måte. Hval? den skjønte jeg ikke. Den ville nok blitt knust mot land. Kunne tenkt meg litt mer himmel over horisonten. Delinga blir litt feil for meg. Eller kuttet vekk hele horisonten? Variasjonene i sjøen gir nok dybde.
John
Ivar B.
Hei John!

Det er stedet som heter Hvaler, og ikke noe hvaler i sjøen nei:-) Mvh Ivar.
Terje S.
Utrolig til naturkrefter du utsetter både deg og kamera for. Syntes du har gjort en god jobb med dette. Prøvde som John nevnte å scrolle bort horisontlinjen -å jeg syntes bilde ble steintøft . Lykke til videre Ivar, du er en dyktig naturfotograf og en inspirasjonskilde. Mvh Terje
Torbjørn K.
Mektige naturkrefter i sving her! Herlig lys og bra tett utsnitt. Jeg lot meg inspspirere av ditt forrige bilde fra kysten, og labbet avgårde til sjøen med kamera, stativ og fjernutløser og håpet på å få noen bølger og uskarpt vann. Det var meldt storm i trøndelag i dag, men jeg tipper de største bølgene jeg så var kanskje 5cm høye i dag....

Torbjørn
Ronnie S.
Fint bølgebilde hvor den slørete effekten distanserer bildet fra mange andre bølgebilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu