Bildet inngår i albumet Forfall -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger387
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225699} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Espen A. I.
Hm - dette funker dessverre litt dårlig. Tror det har med den litt ustabile komposisjonen som gjør bildet ubalansert. Føler du har for mye med under kammen her - altså det hoper seg opp. Du har lagt lista høyt i det siste, men jeg har ikke noen objektiv mening på hvilke ting du kan gjøre for å få det bedre, beklager det - bare suttringa på meg ;-)

-Espen
Stig Børre E.
Takk for ærlig og ''rett frem'' kommentar.
Setter pris på det. Var veldig usikker på dette, liker motivet og finishen.
Komposisjonen har jeg ikke helt funnet ut av. Prøve igjen er vel kanskje løsningen...

StigB
Avsluttet .
Hei Stig B.
Jeg er tildels enig med hva Espen skriver. Synes du går litt rett på motivet, kanskje du burde lagt deg mer til en av sidene på motivet for kanskje å forbedre komposisjonen.
Liker veldig godt bakgrunnen med vannet:) Men som sagt, helheten tror jeg du kan jobbe bedre frem med en annen vinkling? Og pass på at hele motivet blir med i bildeflaten, den kuttingen nede er ikke bra.
Vil også si litt om farvene: Motivet er omkranset med sand/singel/grus som er veldig lik farvene i motivet, noe som er litt dumt. Kanskje du kunne hatt omgivelsene i sort-hvitt mens motivet var i farver bare for å få fremhevet motivet til et severdig helhetsinntrykk.
Bare noen tanker omkring bildet ditt, kanskje kan noen brukes?

God natt
mvh arild
Stig Børre E.
Hei Arild.
Takk for kommentar og tips.
Jeg tror jeg har funnet ut hva som er feil her. Symetrisk komp. vil jeg ha, men kamerastandpunktet er feil. Må lavere ned å få mere dybde innover i bildet. Sånn som det er nå er det veldig mye forgrunn og lite dybde. Må bare vente på tåke - for horisonten her er ikke ren og pen - Tofte Cellulose er ikke et vakkert syn...

StigB
Ivar B.
Jeg er litt uenig med de andre her jeg. Synes bildet er greit balansert, men litt lite dybde som du sier. Midtstillingen av forgrunnen fungerer utmerket i mine øyne og symetrien blir bra i et kvadratisk utsnitt. Kuttet i bunnen gjør meg heller ikke så mye. Men det er kanskje kuttet litt uheldig slik jeg ser det. Slik du har kuttet så virker det nesten som om du har fått med deg alt men ikke helt og da kan det virke uheldig. Hadde du kuttet bak den siste tangklyse, så tror jeg man heller man fikk følelsen av at disse linjene fortsatte bakover utenfor det man ser. Dette ble kanskje litt vanskelig å forklare, men jeg tror dette kuttforslaget ikke virker like uheldig for betrakteren. Det siste jeg tenkte på, har du funnet ut selv, lavere standpunkt, litt mer vann gir dybde, og litt lengre lukkertid i mine øyne. Jeg er svak for det siste vet du:-) Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Et vidvinkelmotiv fotografert uten vidvinkel?
Mer konvergerende linjer ville gitt mer dybde. Her er det faktisk mulig å få mer ut av motivet ved å velge et høyere kameraståsted og vinkle kraftig nedover.
Uvanlig nøkternt i farger osv. til å være fra din hånd.
Godt grunnlag for flere forsøk.
Odd Tore
Stig Børre E.
Takk Ivar og Odd Tore.
Ivar: Skjønner akkurat hva du mener, tenkte litt over det etter at jeg hadde lagt det ut.
Jeg har kuttet litt nede, burde tatt mer.

Odd Tore: Husker ikke i farten brennvidden, men jeg tror ikke jeg har brukt 18mm her (som er maks vidvinkel i min fotobag).
Utfordringen her var å ikke få med horisonten pga. skarpt lys og ulekre omgivelser.
Reiser ut når tåka ligger tykk...

StigB
Caroline M. S.
Liker fargene kjempegodt - fint at alt er så brunt. :-) Liker midtstillingen også, men likevel tar ikke bildet helt av for meg uten at jeg vet hvorfor. Mulig at det har med det kvadratiske utsnittet å gjøre - det føles liksom som bildet skulle vært høydebilde, men om det hadde vært (med det ståstedet du hadde) ville jeg sikkert ha syns det ble for mye vann på toppen.
Geir F.
Jeg syntes dette fungerte på mange måter, jeg. Kanskje litt fordi jeg har veldig sansen for symmetrisk komp i et kvadratisk format.
Men her har du tunge dystre farger, med statisk komp: (es: Symmetri-kvadrat) Blikket blir ledet inn i bildet og blir møtt av det flotte lyset som gir reflekser mange steder i billledflaten. Alt dette gjør at blikket vandrer rundt i et biilde som i utgangspunktet som tidlere nevnt er ganske rolig.

Dette gjør at for meg blir bildet flott å nyte.

Det eneste er kappingen i bunn. Den virker noe umotivert. Enten ville jeg gitt det litt mer rom i bunn, eller så ville jeg kappet det litt tøffere.

Jeg hadde sansen for dette bildet,,, det må jeg si!

-fløde-
Stig Børre E.
Takk og takk.
Det kommer en oppfølger etterhvert. Er ikke helt fornøyd.

StigB
Julie E.
Hei hei!
Du er så utrolig produktiv at det hender stadig vekk at det er et av dine bilder som har gått meg hus forbi. Jeg sjekker derfor hva som finnes på deg sånn nå og da slik at jeg får se det jeg har gått glipp av likevel.

Jeg likte dette veldig godt. Det er nok ikke helt i mål, men det er veldig mye bra her. Mye enig med Geir F. Midtstillingen er veldig god og det strenge og statiske har jeg stor sans for.
Det jeg tenker her er at du har to hovedalternativer. Mye av det handler om kameravinkel som flere har nevnt. Men det handler jo aller mest om hvor du vil med bildet. Om du her har ønsket å fotografere en vann/naturgreie, tror jeg at det ville ha fungert bedre med en vinkel slik at du hadde fått mer vann og de gode linjene hadde fått noe å forsvinne inn i.
Du kunne også laget noe nesten-abstrakt ut av dette der poenget hadde blitt flater og linjer. Det hadde kanskje vært en mulighet da å eksperimentere noe med uskarphet i deler av bildet. (men det er kanskje ikke helt deg? :) )
Bildet ditt, som det står nå, er vel ett sted midt mellom disse alternativene, og det er vel det største problemet for meg når jeg skal oppleve bildet ditt. Det blir ikke helt en naturskildring, men heller ikke helt en flater/linjer-opplevelse.

Er ellers forøvrig enig i det andre sier ang kutt nede. Flere typer kutt kunne fungere.

Uff, dette ble mye, men jeg synes dette bildet fortjente oppmerksomhet. Synes du er dyktig og bildene dine inneholder veldig mange svært gode elementer. Gleder meg til oppfølger.
mvh Julie
Stig Børre E.
Takk for hyggelig kommentar og gode råd Julie.
Skal absolutt ikke gi meg med dette motivet. Skal prøve ut de forskjellige
tipsene jeg har fått. Å få til en slags abstraksjon er en utfordring, og utfordringer er jo morsomt og lærerikt. :-)

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu