Wasteland
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-01 17:38:45
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger843
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Wenche J.

For et fantastisk lys. Dette bildet gikk rett hjem hos meg. Teknisk meget bra ut fra min vurdering. Det er spennende og droemmeaktig paa samme tid. Gratulerer med et svaert godt bilde:)
Mvh Wenche
Daniel R.

Wow, herlig sprøtt.
Flotte farger. Dette likte jeg!

DR
Egil S.

Dette er et bilde man bare må like.
Pene farger og godt utsnitt.
Stig Børre E.

Ja dette var nydelig. Veldig spesielt lys og flott komposisjon.
Fargebalansen ser veldig vridd ut, men det er i positiv forstand. Det blå skinnet i vannet gjør det hele veldig severdig og annerledes. Har du ''mekket'' mye med dette i PS?

StigB
arvid k.

Dette må sees i fullskjerm, tåken, den blå fargen og lyset er meget vaert, en herlig atmospfære du bringer frem, du har gjort et flott utsnit ..
Mvh Arvid K
Fred S.

Takk for kommentarer. Nei, Stig, til meg å være er ikke bildet påfallende ''mekket'' med. Det er kun justert i shadows og highlight, men det er jo forsåvidt klarat når jeg snakker om å justere kan det bety så mangt. Så blåfargen er nok en smule forsterket, men den var der allerede, det er blå himmel oppe til høyre. Ellers er det morsomt at du oppfatter bildet som ''sprøtt'', Daniel. Jeg oppfatter at ''sprøtt'' er ment positvt, og det er jo bra, for egentlig er dette bildet ganske typisk meg.

vh fred
Tone A.

Hei Fred
Nå har eg leita lenge for å sjå igjen dette vakre bildet ditt!
Eit nydeleg strandbilde med sjøen som slyngar seg frå forgrunnen med si bua form og vakre blåtonar. Og som etter svingen bak steinen kjem inn igjen i midtgrunnen med fine speglinar av det litt rosatona lyset frå den gråe himmelen elles.
Lengre bak er sjøen roleg med nokre småe bølgetoppar. Horisonten er ei svak linje under den lyse himmelen, som er så mykje meir tyngre på venstresida og øverst med sine blåtonar på skyene. Her fell regnet tydeleg med sine linjer på venstresida. Dette er ein fin kontrast til blåtonane på den stille sjøen som ligg innover stranda med flott lys.
Nettopp lyset er spesielt i dette bildet der det fell inn frå høgresida og gir refleksjonar i alle blaute småsteinar på stranda. Med svake skuggeparti ved det graskleddde området som er ein flott motvekt til dei to berga som stikk ut på venstresida.
Den vesle tangklatten i forgrunnen har flott lys på toppen som har gylne bruntonar som står til sandpartiet som vatnet snor seg rundt i forgrunnen.
Det manglar mest bare ein regnboge her pga sol og regn i bildet.
Uansett eit vakkert strandbilde der lyset og blåtonane gjer så mykje for bildet som har fine konrastar.
Ikkje eit typisk bilde frå deg synes eg då. Men ei flott fanga novemberstemning som er flott eksponert. God dybde med stranda som buar seg bakover på høgresida. Ei svært vakker stemning kor lysspelet og dei dystre skyene saman med blåtonane i sjøen gjer bildet spesielt.
Anbefaling frå meg.
:) Tone

Camilla S.

Heisann

Har sittet å studert dette bildet nå en stund, og jeg liker det så absolutt.
Er det frostrøyk?
Synes stemningen og ikke minst kamerastandpunktet er hele bildet.
Akkurat som at vi ligger å sniker oss i bakgrunnen å ser innover i bildet, kanskje noe mystisk stemning, men det er jo bare spennende.
Fine og behagelige toner, det blå forsterker motivet, lekkert!

-Camilla
Inge S.

God morgen:-)
Et flott motiv med et flott lys inn fra høyre.
Delikat blåfarge på vannet og en dyster stemning.
Flott dette.

Mvh Inge
Jóhann Á.

Hei Fred!
Dette likte jeg! Gir meg en god science fiction følelse av en eller annen merkelig grunn. Liker stemningen, fargetonene og toneforløpet generelt. Innertier!

MvH, Johann
Ivar B.

Godt formidlet naturstemning. Frostrøyken, samt det blå lyset i skyggene, gir et intenst og kaldt uttrykk. Flott motlys inn fra høyre. Komposisjonen er godt balansert. Isen skaper fine linjer som diagonal opp mot høyre mot lyset, samt som dybdelinje innover i bildet. Skimter såvidt skogen i bakgrunnen, dette er en fin og viktig detalj spesielt for dybdevirkningen. Bra! Mvh Ivar.
Fred S.

Takk igjen til dere siste. og takk for anbefaling til Tone. Du skriver som vanlig lyrisk og langt, Tone, kan ikke la være å sette pris på slikt. Du bommer imidlertid litt på selve settingen: Dette er ikke ved sjøen, derimot ved Namsen. Elva renner forbi Overhalla, der kommunen ligger mellom Grong og Namsos. Det er den som sørger for både tåke og frostrøyk i tide og utide. Her er det nok ikke frostrøyk, de siste ukene har det vært uvanlig mildt også i Namdalen. Med andre ord er skodda et resultat av kombinasjonen sol og fuktighet; akkurat her lå den (skodda) et lite kvarter, men forsvant mens jeg fotograferte.

vh fred
Avsluttet .

Henger meg på, meget bra bilde hvor alt stemmer..

Vennlig hilsen
arne
Avsluttet .

jeg må tilslutte mig de andre, meget fint bilde med et fint lavt lys.
Mvh. Leif
ingeborg w.

Har du ikke bilde av orange tåke idag? Nei, nei, den vanlige varianten kan være like grei. Jeg liker godt hvordan isen leder oss inn i bildet på venstre side og tåka ligger i hele bakgrunnen. Sola som kommer inn og farger tåka til høyre gjør sitt. Det er et pent lite utsnitt du har fanget.
Ann T.

Fine farger toner og nydelig tekstur i dette bilde med lav lyset som gir ''highlights'' på de små rullesteinene på elvekanten. Veldig pent!

Hilsen, Ann
Fred S.

...og takk til arne, ingeborg, leif og ann.
Oransje tåke er ''ute'', Ingeborg....

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var sannelig ikke verst, Fred. Tåka di ser veldig fin ut og komposisjonsmessig er det også flott. -god balanse og fine interesseelementer her og der. Faller spesielt litt for den forlatte rota der ute. Lyset legger seg fint over steinene og det hele ser riktig så idyllisk ut. Men.. Blåfargen. -En smule forsterket!? Jeg synes at det ser litt mer ut enn en smule, men jeg tror dine ord. Kan man spørre om å se originalen? Jeg tror jeg ville hatt den mindre cyan og mer Namsensk. Når det er sagt, er bildet deg og du er strålende.

-ingebjørg
Fred S.

Mine ''smuler'' er nå engang litt spesielle, Ingebjørg....
Kommer rett fra Olav Duun, forresten. Var på omvisning med 10.klassinger der i dag, og fikk med meg først dans og musikk på ''øvre'', før jeg ble med til media/kommunikasjon på andre runden. Hadde håpet å treffe deg der, men det var ikke lagt opp til besøk hos avgangsklassen(e). Synd det, men moro å se hva ''ferskingene'' holdt på med. Flere av tidligere elever blant dem.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Joda, spesielt er bra det. Jeg var en liten tur på øvre idag. -andre gangen jeg er der oppe i år. Jeg trivdes nok mer på øvre enn på nedre, men det er en annen sak. Miljøet, vet du. Like før jeg ble huket tak i, så jeg deg og flokken passere utenfor, på vei fra musikk. Jeg tenkte at jeg skulle finne deg på veien ned/glassgata, men da var du altså forsvunnet. Hadde 10 til halv 12 dag i dag, så jeg var ikke der så lenge. Fint at du fikk treffe gamle elever iallefall. Jeg vet ikke av mange i førsteklassen og hva de driver med vet jeg absolutt ikke.

-ingebjørg
Fred S.

Hei igjen, Ingebjørg: Ser nå at du ønsket å se originalen. Den er herved lagt til, og røper vel at jeg har gjort mer med versjon 1 enn bare å ''justere'' det i shadows/highlight. Spørs om jeg ikke også har tilført litt blått.... Ja,ja. kortidshukommelsen er ikke som den engang var.

vh fred
Ronnie S.

Etterbehandling i mørkerommet er viktig og vellykket som dette. Alllikevel så sier originalen også at du SER motiver på en utmerket måte.
Tone A.

Hei
Godt at eg sjekka kommentaren min, og gildt med informasjon om bildet. At det er ei elv, var ei god oppklaring. Pga at det var ei litt rar strand eg såg her. Og tangklatten er jo ein grastust. Blåtonane gjorde at nokon trudde at det var is, men eg ville ha det til ein dag med mykje regn og skodde.
Flott med originalen som er ganske tung, men som med sine bruntonar har eit varmare uttrykk.
Eg likte best versjon 1, pga blåtonane og at du har letta opp med shadows/highlight slik at himmelen og elvebredda ikkj er så tunge. Eit blinkskudd på den korte stunda dette varte. Og du har ei flott evne når det gjeld å formidla spesielle bilde med skodde.
:) Tone
Roger K.

Hei Fred!
Kulde i bilde, men ikke mye snø å spore. Blåtonen i versjon en er vakkert fremstilt. Dybden i bilde er upåklagelig og munner ut i en fint frostrøykdis. Velger å tolke det slik da jeg ikke har tatt meg tid til å få med meg kommentarene ovenfor. Har ikke noe å utsette på det her og en meget flott jobb du har utført. Vakkert.

En trivelig søndagskveld til deg

Mvh Roger
Avsluttet .

Hei Fred,
Fint bilde, flott utsnitt, en dyster og trolsk stemning. Tror jeg liker versjon 2 best.

Mvh Bård A.
Anne Ø.

Utrolig bra.
For en komp. og stemning du viser.
Liker begge. Men i V 2 synes jeg det er spennende med
de varme tonene mot de kalde.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu