Sliten Svartbak på vei hjem
En tydelig sliten og gjennomvåt Svartbak lengter bare etter kveld og fjærstell og gir blaffen i alt annet, bare flyr hjem
Bildet inngår i albumet I Havørnens rike - På tur i Flatanger i havørnens rike, under kyndig veiledning av Ole Martin Dahle, i nydelig vær, vakker sol og blikkstilt hav.

Havørnen oppførte seg eksemplarisk og bød seg fram gang på gang.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-30 21:53:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-03 13:07:12
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 300 f2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger781
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225856} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Thomas B.
Teknisk veldig bra bilde av svartbaken. Føler utsnittet ikke stemmer helt 100%. Når du først har kuttet vingene, syns jeg du kunne tatt et enda kraftigere utsnitt.

Mvh
Thomas
Odd E. k.
Hei Stig!

Ikke hver dag en ser en Svartbak her på dotten. Her har du et nært bilde, som er skarpt og har gode farger. At den er sliten, det kan nok se slik ut. Har nok en vanskelig tid med å finne mat. Ser ut som den har vært nede i vannet, kan se perlene på halsen samt at den har et vått nebb. Teknisk meget bra. At du har kuttet vingen gjør ikke noe, da motivet er veldig nært. Flott positur på fuglen. Flott levert igjen Stig!!

Mvh

Odd E.
Kjell Sigurd S.
Detaljrikt og nært fluktbilde med fokusen på riktig sted. Jeg ser heller ikke denne så ofte. Skulle gjerne sett hele fuglen. Teknisk flott.

Kjell S
Ann-Olaug T.
Hei..
Pent svartbak bilde. Nydeleg fargar, tett og nært portrett dette. Teknisk topp.
Mvh Ann-Olaug
Stig B.
Takk for kommentarer. Ønsket å vise først og fremst det utslitte preget, med gjennomvåt fjærdrakt og rødkantede øyne. Derfor kan jeg nok ikke vise hele fuglen her. Har andre som nok kommer senere.

Stig
Bent O.
Hei Stig! Pent bilde av sbartbaken. Synes utsnittet også er bra. Vil anbefale deg en rens av brikken hvis du ikke allerede har gjort det. :-) Mye støv på bildet.
Mvh Bent
Odd Tore S.
Jeg har aldri tenkt over at en fugl kan ha et slitent uttrykk i ansiktet, men denne har det.
Tett og nært, skarpt også.
Så enstonet bakgrunn er uheldigvis en bra sjekk av støv på brikka, se de diffuse mørke områdene. I tillegg har du noen skarpe mørke prikker under fuglen, er det andre fugler? En ser ut som en dråpe, kanskje de to andre også?
Odd Tore
Terje S.
Teknisk flott opptak av Svartbaken. Som nevnt av andre trenger nok brikken en liten rens vist du ikke orker å holde på med clone vertøy på alle bilder med himmel . Det er jo spesielt på slike bilder at moire vil fremtre.

Lykke til videre Stig


Mvh

Terje
Svein B.
En liten løfting av mellomtonene og ørlite mer kontrast kan gjøre dette bedre Stig, i allefall på min skjerm. Ellers et fint fluktportrett av en gedigen måke- som også er av de fineste å se på. God skarphet, og uttrykket er fint. Tydelig at denne nylig har smakt på sjøvannet- det drypper jo fra fuglen. Det kunne vært artig å sett en versjon mellom #1 og #2, noe ala det Thomas foreslår.

Mvh
Svein B
Ivar B.
Flott fluktbilde dette. Herlig med den våte fjørdrakta og dråpene i lufta. Måka så virkelig sliten ut. Noen store støvflekker sjenerer helhetsinntrykket litt, men alt i alt et flott fuglebilde dette. Mvh Ivar.
Stig B.
Takk for kommentarer igjen.

Jeg forstår ikke nå hvordan jeg kunne unngå å fjerne støvflekkene, må ha vært utilregelig i utleggstidspunktet :-(

Jeg er usikker på hvordan jeg skal lage et nytt utsnitt, ønsker ikke å kutte bena, får se om jeg legger ut et mer kvadratisk utsnitt senere. Skal nå på julebord :-)

Som sagt så var hovedhensikten med dette bildet å vise hvor sliten en slik måse kan se ut, har ikke sett så gjennomvåt fjærdrakt før.

Stig
Ketil K.
Dette bildet viser et dilemma vi som legger ut fuglebilder har, når fuglen har lange vinger og opptaksvinkelen er slik at vi må kutte motivet. Foto.no formatet passer ikke spesielt bra til å legge ut hele fuglen som her, da blir fuglehodet og kroppen for smått gjengitt og detaljeringen i hodet og fjærdrakt blir utydelig. Løsningen er vel å legge ut bilder der motivet passer formatet her best mulig.
Ole Martin D.
Hallo Stig.
Du har vel Svartbak følelse du også i dag! Sliten og rød rundt øye.Synes dette er bra jeg og for meg er det greit at man kutter litt her og der. Gratulerer med masse diplomer i Villmarksliv.Satt i fotoskjul i dag med Kjartan, hadde Havørn og Kongeørn men det er jo alltid denne radio og TV kjendisen som får de beste bildene, ska dop han ned neste gang.
Stig B.
Takk skal du ha Ole Martin, godt med litt sympati dagen etter et julebord, selv om jeg ikke ser like sliten ut heldigvis :-)

Ja det var kjekt med alle metaller i den utgaven i villmarksliv, alle bilder fra deg.

Du får dope ned han overivrige kjendisen din, slik at andre får bra muligheter også. Gleder meg til å se bilder derifra. Hører at skjulet ditt snart ikke kan kalles skjul lenger, men 4-stjerners overnatting med alle rettigheter. Så forresten bilde fra ditt område i Dagbladet, unggutten Smit med havørnbilde. Vakkert.

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu