The moors i nord-Skottland
Så goldt og allikevel så vakkert er det.
Jeg har fått fram hvor bart og treløst dette landskapet er.
Bildet inngår i albumet England, Skottland og Orknøyene 2006 -
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikon 70-200mm, af-s, vr, G, 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger352
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_225922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .

Jag tycker det här var ett supert bilde -gav mig en otroligt skön känsla, svävade bort och kunde nästan känna vinden, saltlukten, stillheten...
/Emma
Inge S.

Heisan.
Et nydelig motiv og et stort pluss for bekken i forgrunnen.
Fine skygger av skyene over vidda som er bekledd
med flotte farger.
Bra.

Mvh Inge
Birgit R.

Så fine farger!
Birgit
Avsluttet .

Fine farger,bekken i forgrunnen lager dybde i bilde og tilfører også noe i et bilde som ellers lett kunne virket tomt:-)Bra!
Hilsen Tone!
Odd Tore S.

Vet ikke om jeg synes at det er så goldt, jeg , Ingeborg, heller frodig på en karrig måte, og med noe ensformig vegetasjon.
Bekken bryter det hele, aner at det er flere slike i smådalene videre innover.
Du finner nok noe lignende innover mot Hallingskarvet også, men mer stein og partier med vier.
Pent, og etter det jeg forstår på kona, nokså karakteristisk.
Odd Tore
Ann-Olaug T.

Hei.
Flotte fargar gir eit roleg og flott bilde, god komp fin dybde, bekken i forgrunnen tilfører litt ekstra, meget bra teknisk.
Mvh Ann-Olaug
Stig Børre E.

Nok en gang var du heldig med lyset.
Flott landskapsbilde. Teknisk supert med pene naturlige farger.
Flekkene av sollys gjør veldig mye for dybdefølelsen i bidet.

StigB
Andreas S.

Helt imponerende fritt for trær! Hva brukte de opp skogen til der oppe?

Veldig fint lys og masse fargenyanser innover i bildet som gjør det behagelig å se på. Leter og leter etter sauen som jeg mener må finnes et sted der ute men uten resultat :-)

Bra dette.

mvh
Andreas
Odd E. k.

Hei Ingeborg!

Et flott fjellandskap, der gresset er frodigt og svaier i vinden. Fint at du hadde med bekken og de røstbrune steinene. Fin fargevariasjon innover i bildet sammen med sollyset. Fin dybde i bildet. Bildet er skarpt i naturtroe farger sammen med en bra komposisjon og utsnitt! Flott levert Ingeborg!

Mvh

Odd E.
ingeborg w.

Tusen takk for kommentarer. Odd Tore, det er mulig jeg bruker ordet ''goldt'' på feil måte. Jeg tenker på bart, treløst, uten noen former for stor vegetasjon. Frodig var det overalt der borte, overraskende frodig. Noen nevner at dette er fjellandskap. For dem er det det, men ikke for oss, ikke når en ser på høyden dette ligger på. Vi kom aldri opp på de 1200 meterne vi ligger på om sommeren på Hardangervidda. Allikevel ser det ut som fjellandskap, likt på noen måter, uten trær, annerledes på andre, avrundende former og som sagt, frodig. Det er også andre farger der borte enn her, mange flere nyanser av gult og rødt, i tillegg til grønt selvfølgelig. Vi har tenkt at det må være mye jern i jorda der borte på grunn av gul- og rødfargene. Om det stemmer vet jeg ikke.
Ivar B.

Et godt landskapsbilde fra din hånd igjen. Flott lys i himmelen, og liker spesielt solgløttene bortover landskapet. Flotte farger og en stødig komposisjon. Mvh Ivar.
Odd Tore S.

De brune steinene i bekken kan tyde på jernholdig grunn. Slike finnes også på Hardangervidda i områder der det er myrmalm (eller noe som ser slik ut i det minste). De steinene er bare rustfarget utenpå, i motsetning til berget rundt hytta, hvor det går slepper med flakvis rust og hvor rustvann siver ut.
Uheldigvis får borebrønnen vår vann gjennom slike, lukter vondt, setter flekker, uegnet til drikkevann. Helt forskjellig fra de steinene du viser her.
Odd Tore
Avsluttet .

Nydelig lys og vakre farger. Komposisjonen er veldig fin, fint med bekken i forgrunnen, veldig fin dybde i bildet. Vakkert landskapsbilde. Mvh Liselotte
Torbjørn K.

Pent landskapsbilde, men ikke noen ''højdare'' slik flere av dine tidligere bilder har vært. I de bildene har dramatikken og kontrastene gjort mye av bildet, og det synes jeg du mangler i dette bildet her. Komposisjonen er fin nok, men du tar ikke pusten fra meg med dette bildet.

Torbjørn
Espen A. I.

Enkelt og greit genialt.

mvh Espen
Fred S.

Minner meg av en eller annen grunn om deler av Saltfjellet på sitt beste, og ellers kjenner jeg igjen fargene fra en fjelltur ( med buss...) i Irland.
Nydelige farger, svært bra eksponert, det er god teknisk standard på bildene dine.

vh fred
Jan Frode A.

Sitter og studerer bildet ditt, og blir så fasinert av spillet i lys- og fargevalører innover i landskapet. Disse blir forsterket av inndelingen i de linjene som former landskapet. Tror faktisk at et kutt like over bekken, ville bidra til å forsterke akkurat dette inntrykket av bildet ditt.

mvh Jan Frode
ingeborg w.

Takk til dere siste for kommentarer. Vekslende lys er varemerket for turen vi var på og det skapte liv i landskapene vi dro gjennom. Jan Frode, bekken må få være med.
Knut H.

Flott formidlet landskap fra vakre Scotland.
Angrer etter mange turer ti landet at fotoapperatet manglet.
Du har med din serie formidlet landet på en fin måte.
På den rette tiden er også :the moors: dekt av rosa
fra røsslyngen de er også et fantastisk syn,så
bart men fremdeles så rikt,hjorteflokkene pluss
sau rikt fugleliv med fasaner i veibanen,you name it
Mvh Knut
Avsluttet .

Så enkelt og elegant..Du har jammen et fint foto øye Ingeborg.Ønsker deg og dine en riktig god jul.Ser frem til nye blikskudd fra deg i året som kommer..

mvh O
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu